İşlem oldukça uzun yıllara dayanan bir teknolojidir. Pek çok tıp ve teknoloji gelişmesinden olumlu şekilde etkilenmiş, güvenli olduğu kanıtlanmıştır. Vücudun pek çok noktasında olduğu gibi yüz bölgesinde de lazer epilasyon yapılması mümkündür.
Merhabalar, lazer epilasyon uygulamalarından önce kılların kısaltılması gerekir. Her seanstan önce kısaltma işleminin yapılması gereklidir. Kılların kısaltılması jilet yardımı ile yapılmalıdır ve ağda, cımbız gibi kılları kökünden koparan işlemler kesinlikle yapılmamalıdır.
Lazer epilasyon ile yüzde yüz tamamen ince tüylrden kurtulabilirmiyim,mümkün mü? Dünyada hiçbir lazer epilasyon cihazı kıllar üzerinde yüzde yüz başarı sağlamamaktadır. Vücuttaki kıllar 3 farklı evreden geçmektedir. Bunlar büyüme evresi (anagen), geçiş evresi (katagen) ve dinlenme evresi (telojen)'dir.
Yüz için en uygun olan lazer sistemi Nd-yag lazerdir.
Çünkü Alexandrite lazer yüz bölgesinde ince kıllar için kullanıldığında paradoksal kıllanma yapabilir. Cutera 1064 nm NdYag dalga boylu lazerler dünyada bilinen en ileri NdYag teknolojiler arasında yer alır.
Yüz bölgesi lazer epilasyonu hem kadınlar hem de erkekler tarafından tercih edilmektedir. Kadınlar bıyık, çene, yanak ve kaş şekillendirme amacıyla yüz bölgesine lazer epilasyon yaptırmaktadır. Erkekler ise sakal üzeri, sakal seyreltmek, favori ve kaş şekillendirme amacıyla lazer epilasyon yaptırmaktadır.
İlgili 20 soru bulundu
Lazer epilasyon yapılan bölgelere tedaviden sonra en az 3 gün kesme, traşlama gibi işlemler kesinlikle yapılmamalıdır. Bölge çok hassas olacağından tahriş meydana gelebilir. Yeniden çıkan tüyleri ise ağda veya epilatör kullanmadan sadece jilet veya tüy dökücü kremlerle almak gerekir.
Merhabalar, lazer epilasyon göz kapağı dışında tüm vücut bölgelerine uygulanır. Benlerin ve dövmelerin üzerine lazer epilasyon yapılmaz. Uygulama yapılacak alanda yara, enfeksiyon varsa bu alanlara da uygulama yapılmaz.
Yüz Bölgesi Lazer Epilasyon Kaç Seansta Biter? Lazer epilasyon yüz bölgesinde ortalama 8 seans önerilir.
Genellikle 6 seans tüm vücut için yeterlidir. İki ay aralıklarla gelseniz en fazla bir yıl sürer. Yüz bölgesinde ise süre biraz daha uzundur. Bir buçuk yıl kadar sürer.
Lazerle cilt yenilemede üstten çok ince bir tabaka kaldırılarak kırışıklıklar giderilir, kollajen dokusunu sıkılaştırmak için özel teknikler kullanılırken cildi pürüzsüzleştirir. Lazerle tedavi edilen cilt, yeni kollajen doku oluşumu ve su tutma kapasitesi yüksek genç hücreler ile tazelik ve gerginlik kazanır.
Lazer epilasyon sonrası cilt tipinize bağlı olarak cilt daha koyu veya daha açık hale gelebilir. Açık tenli insanlar bu prosedürden daha koyu lekeler almaya daha yatkındır. Öte yandan, daha koyu tenli kişilerde daha açık lekeler olabilir. Geçici cilt tahrişi önemli bir endişe nedeni olmayabilir.
Bu analizler baz alınarak epilasyon süreci planlanır. Tüylerde meydana gelen azalmaya göre uygulamanın ilerlemesi takip edilir. Yüz bölgesi için seans aralıkları 4 hafta olmalıdır. Vücut bölgelerinde ise 6 ile 8 hafta arasında seans aralıkları belirlenebiliyor.
Lazer epilasyon sonrası 24 saat yüze sıcak su değdirilmemelidir. Bölge 2 gün boyunca tıraş edilmemelidir. Lazer epilasyon sonrası takip eden 2 hafta içinde yüzde tüylenme meydana gelecek ve bu tüyler dökülecektir. Bu sebeple ağda, cımbız, epilasyon aleti gibi uygulamalardan kaçınılmalıdır.
Lazer epilasyon seansından önce kıllara kesinlikle kökünden alınması önemlidir. Özellikle seans gününden bir gün önce kıllara evde ıslak jilet ile müdahale edilerek uygulama için uygun kısalığa getirilmesi gereklidir.
“Diode lazer", istenmeyen tüylerin azalmasını amaçlayan bir lazer tedavi yönetimidir. Diode lazer'in dalga boyu diğer lazer yöntemlerine göre daha uzun olduğu için koyu renkli tenlerde bile tedavi süresine göre değişiklik gösteren etkili sonuçlar elde edilmektedir. Diode lazer, 810 nm dalga boyundadır.
8 seans lazerin fiyatı da yine seansların yapılacağı bölgeye, seans süresine ve kullanılan lazerin türüne bağlı olarak değişebilir. Ayrıca, farklı ve şehirlerin fiyatları da farklı olabilir. Genel olarak, 8 seans lazer epilasyon için ortalama bir fiyat aralığı vermek gerekirse, 800 TL ile 4.000 TL arasında olabilir.
Lazer epilasyonu iki hafta-20 gün ara ile yapan bazı merkezlerden özellikle uzak durulması gerekir. Çünkü, kıl döngüsünün tamamlanması için minimum 4 haftalık bir süreye ihtiyaç vardır. Bu nedenle lazer epilasyon seans aralığı yüz için en erken 4 hafta, vücut içinse 6 hafta olmalıdır.
Buz Lazer, diğer lazer yöntemlerinin göremediği daha ince ve açık renk tüyleri de görebilmektedir. Bu yüzden yüz için en uygun epilasyon yöntemidir.
Gelmeden önce ise tüylerinizi kesinlikle ağda, cımbız gibi yöntemlerden uzak tutulmalı, jilet yardımıyla kısaltma yapmalısınız. Cildinizi her seans öncesi jilet yardımıyla kıl ve tüylerden temizlemelisiniz. Tüylerinizi genel itibari ile 1-2 mm olacak şekilde kısaltabilirsiniz.
Eğer ilk seansınız değil ise bölgedeki kılların 1 gün öncesinde jilet ile kesilmesi gerekmektedir. İşlem öncesi jilet uygulanması ciltte tahriş ve kuruluğa sebep olacağından önermiyoruz.
Lazer epilasyon, kişide hormonal bir sorun yoksa istenmeyen tüylerde %80-90 oranında kalıcı azalma sağlar. Bu oran bazı kişilerde %95'e kadar çıkmaktadır. Ağda ise ömür boyu devam etmesi gereken bir işlemdir. Ağda kıl batığı, kıl dönmesi gibi durumlara da neden olabilmektedir.
Esasen yüz bölgesindeki tüyleri almak hiç doğru değildir. Ama bazı durumlarda kişilerin öz güvenini yitirecek derecede çıkan tüyleri almak gerekir. Elbette bunun için tüy alma yöntemlerinin daha iyi bir şekilde tercih edilmelidir. Her tüy alma yöntemi, hem cilde zarar verirken hem de cildin tahriş olmasına neden olur.
Merhabalar, lazer epilasyonun etkili ve kalıcı olabilmesi için mümkün olduğunca seanslara ara vermemek gerekir. Yaptırılan lazer epilasyon seansları ile kılların bir bölümünde kalıcı azalma sağlanmışsa, seanslara ara vermek bu kıllarda olumsuz bir etki yaratmaz. Yani bu kıllar yeniden çıkmaz.
Ve yanıktan sonra ciltte renk değişimleri gözlenebilir. Ancak güvenli cihazlarla, uzman kişiler tarafından uygulandığında lazer epilasyon ciltte kararma yapmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri