Cildinizde zaten yağ, bakteri ve ölü deri hücreleri bulunmaktadır. Ancak maske taktığınızda bu maddeler daha fazla birikebilir ve gözeneklerinizi tıkayabilir. Maske ayrıca nefes alıp vermenizden dolayı nemi hapseder ve bu da akne riskini artırabilir. Bir başka olası neden ise maskenin yarattığı sürtünmedir.
Yüz maskelerinin sahip olduğu yoğun içerikler dolayısıyla cilt bakımında her gün uygulanması tavsiye edilmez.
Yüz maskeleri, özel cilt sorunlarını hedeflemek için için kullanılan herhangi bir cilt bakımı rutinine katkı sunar. Maskeler, evde, rahatlatıcı spa benzeri bir deneyim sağlarken cildi nemlendirmeye, fazla yağları uzaklaştırmaya ve gözeneklerin görünümünü geliştirmeye yardımcı olabilir.
Hassas cildinizi nemlendirmek, sakinleştirmek ve canlandırmak amacıyla kullanılır. Haftada bir, en fazla üç defa uygulanabilir. El maskeleri, ellerdeki kuruluğu gidermek, cilt tonunu eşitlemek ve nemlendirmek amacıyla kullanılır. Yoğun kuruluk ve tahriş varsa haftada üç kez kullanabilirsiniz.
Evet, maske takmalısınız; çünkü maskeler işe yarıyor. Maskeler, SARS-CoV-2 virüsünün yayılımını büyük oranda engelleyerek salgını yavaşlatıcı etkiye sahip. En basitinden, pandemi-harici bağlamlarda da savunma sistemini ilgilendiren ve hijyeni gerektiren ortamlarda hekimlerin maske takma zorunluluğunu düşünün.
İlgili 24 soru bulundu
Cilt bakım ürünleri uygulanırken, besleyici ve ciltte durulanan maskelerin, tonikten önce uygulanması gerekmektedir. Maske tamamen ciltten durulandıktan sonra tonik uygulanmalıdır.
Son derece pratik bir uygulama imkanı sunan kağıt maskelerin uygulamasını tamamladıktan sonra yüzünüzde ortalama olarak 15-20 dakika kadar bekletmeniz önemlidir. Dikkat edilmesi gereken ayrıntı ise maskeyi yüzünüzden ayırdıktan sonra cildinizi yıkamamanız gerektiğidir.
Cildi karma veya kuru birinde etkisi çok daha fazla olduğu için maskenin kullanılması sonucunda yüzü yakması oldukça normaldir. Buna sebebiyet verilmemesi için kuru cilde sahip olan kişiler maskenin içerisine bitkisel yağlar veya nemlendirici etkili kremler ekleyerek kullanabilirler.
Tonik Maskeden Önce Mi Sonra Mı Sürülür? Cilt üzerinde durulanan maskeler tonikten önce, kil maskeleri ise tonikten sonra uygulanır.Yüz temizleme jelleri de tonikten önce uygulanması gereken cilt bakım ürünüdür. Tonikten sonra uygulanan ürünler, serum, nemlendirici ve kil maskeleridir.
Maske takmak nedeniyle yüzünüzde sivilceleroluşuyorsa, yalnız değilsiniz. Mekanik akne olarak da bilinen bu durum, maske kullanmanın yaygın bir yan etkisidir. Mekanik akneler basitçe sivilcelere neden olmaz. Ayrıca kızarıklık, şişlik ve tahriş gibi cilt sorunlarına da neden olabilir.
Yüz maskesini akşam saatlerinde ya da duş sonrası yaparak daha iyi sonular almanız mümkün. Ancak duş yapmadan cildinizi maske öncesi temizleyerek de cilt maskesini uygulayabilirsiniz.
Nemlendirici bir yüz maskesi veya yaşlanma karşıtı faydaları olan bir yüz maskesi kullanıyorsanız, her gece kullanmanız önerilir. Bununla birlikte, bazı gece maskeleri daha güçlü bileşenler içerir ve haftada yalnızca birkaç kez kullanılabilir.
Maske (Haftada 1 veya 2 defa, Gece)
Ciltten durulanan maskeleri temizlenmiş cilde, tonik veya serumdan önce uygulamak gerekiyor. AHA/BHA içeren eksfoliasyon maskeleri veya kil, aktif kömür gibi bileşenlere sahip arındırıcı maskeler bu kategoriye girebilir.
Yüzü, buz gibi suyla yıkamanın gözenekleri küçülttüğü sanılır ama bu doğru değildir. Sıcak su da, cildin nemini emerek daha çok kurumasına neden olur. İdeal olan, ılık su kullanmaktır. Ancak cildinizde kızarıklar varsa, kılcal damarlarınıza baskı yapması için soğuk suyla (buz gibi değil ama) yıkayabilirsiniz.
Yüz temizleme jeli ve tonik erken yaşlardan itibaren etkili bir cilt temizliği için kullanılıyor. 50'li yaşlara geldiğinde krem formlu yüz temizleme jellerini tercih edebilir, tonik olarak ise hafif dokulu formüllere yönelebilirsin.
Gün boyu maske ile örtülü olan kısımlarda ısı artışı gözlenir. Artan ısı ile birlikte cilt damarlarında genişleme ve kızarıklık meydana gelir. Ciltte oluşan bu kızarıklıklar bir süre sonra kalıcı hale gelerek Roza (gül hastalığı) dediğimiz ciltte kızarıklık ve sivilcelenme ile ortaya çıkan bir tabloya neden olabilir.
Kil maskesi düzenli olarak kullanıldığı vakit sivilce ile beraber akne gibi sorunların önüne geçiyor. Özellikle bu problemleri engelleme konusunda yardımcı bir etken olarak ifade etmek mümkün. Bununla beraber üstelik düzenli kullanımı sivilceden sonra kalan lekelerin de tamamen ortadan kalkmasına fırsat tanımaktadır.
Maske seçimi yaparken sadece cilt problemine değil, maskenin cilt tipine de uygun olup olmadığına dikkat etmek önemli. Cilt tipleri genelde yağlı, kuru, karma ve hassas ciltler olarak ayrılıyor. Cilt maskesi seçerken de cildinizin yapısını bilmek ve probleme yönelik fayda sunacak maskelere yönelmek gerekiyor.
Yüz maskeleri ciltteki ölü deriyi temizleyerek cildi arındırmakta ve sivilce, siyah nokta gibi sorunları gidermektedir. Düzenli kullanımda akne oluşumunu engellemekte ve cilde daha parlak bir görünüm kazandırmaktadır. Bazı maske tipleri cildi gerginleştirerek kırışıklık sorununu da azaltmaktadır.
CDC, iki tane tek kullanımlık maskenin üst üste takılmaması gerektiğini belirtiyor.
Bal Ve Badem Maskesi
Bal ve badem ikisi birlikte maske olarak hazırlandığında, cilt beyazlatmada süper etkidir. Cildinizi nemlendirip beyazlatır. Yapmanız gereken yalnızca 1 tatlı kaşığı süt tozu, yarım tatlı kaşığı badem tozu veya yağı ve 1 tatlı kaşığı balı karıştırıp maske yapmak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri