Yüzdeki tüylerden kalıcı olarak kurtulmanın bilinen en etkili yolu, lazer epilasyondur. Günümüzde bu anlamda üretim yapan pek çok firma, insanların lazer tekniği ile güzellik merkezlerinde ya da evde kalıcı olarak tüylerinden kurtulmasını sağlar.
Yüz tüylerinizden uzun süre kurtulmanın en etkili yollarından biri ağdayla almak/aldırmak. Ağdayla kaş, bıyık ve yanak tüylerini almak/aldırmak size 15 gün boyunca pürüzsüz bir görünüm sağlar. Ağda bantlarıyla kaş, bıyık, boyun, yanak ve kulak önü tüylerinizden kolayca kurtulabilirsiniz.
Yüzdeki tüylerin yoğun olarak çıkmalarını engellemek için; etkili bir cilt bakımı rutini oluşturmak gerekmektedir. Cildi düzenli olarak temizlemek ve yağdan arındırmak tüylerin yoğun olarak çıkmasını önlemektedir. Cilt bakımında yüze hassas davranmak ve cilt tipine uygun ürünler kullanmak gerekmektedir.
İstenmeyen tüylerden kurtulmanın en hızlı ve en sağlıklı yolu lazer epilasyondur. Laser epilasyon ve diğer laser tedavilerinde başarılı bir sonuç isteniyorsa öncelikli olarak deneyimli dermatoloğun estetisyen ile birlikte uygulamayı yürüttüğü multidisipliner laser tedavileri tercih edilmelidir.
2) Tuz ve Limonun Pratikliği!
Limon ve tuz kıl köklerini yumuşatarak tüylerin zamanla azalmasına ve dökülmesine yardımcı olur. Aynı zamanda ağda sonrası oluşan lekelerin giderilmesinde oldukça etkilidir. Tuz – limon karışımını tüy dökücü sprey olarak kullanabileceğiniz gibi direkt cildinize de uygulayabilirsiniz.
İlgili 44 soru bulundu
Karınca yumurtası yağı çok eski zamanlardan beri bilinen, tüy görünümünün azalmasına katkı sağlayan ve doğal yollarla elde edildiği için cilde hiçbir zararı olmayan geleneksel bir yöntemdir. Aynı zamanda kıl köklerini kurutan yağ olarak da bilinmektedir.
Özellikle yulaf ezmesi ve limon suyu kürünün yüzdeki tüylerden kurtulmak konusunda oldukça etkili olduğu söylenir.
1 tatlı kaşığı zerdeçal tozu, 4 yemek kaşığı kadar süt ve 1 yemek kaşığı limon bir kap içerisinde karıştırılır. Neredeyse tüm tarifler için homojen bir karışım elde edildikten sonra uygulama yapılmak istenen bölgelere tüy dökücü karışım sürülür. Ortalama 15 dakika bekledikten sonra uygulama yapılan alan durulanır.
Aynı nedenle, çoğumuz yüzümüzde hiçbir tüy olmamasını isteriz. Kadınlar için pek çok yüzdeki tüylerden kurtulma yöntemi vardır ve bunlar arasında epilasyon (yüz epilasyonu), cımbız, ağda, şeker, iplik, yakma, tıraş etme, ağartma, krem, lazer, IPL, elektroliz veya makyaj yapma gibi seçenekler yer alır.
Kahve sayesinde çok daha yumuşak, temiz ve parlak bir cilde sahip olmanızı sağlıyor. Ve tabii ki kahve-karbonat kürü düzenli olarak kullanıldığında önce istenmeyen tüylerin zayıflamasını ve azalmasını, ardından da neredeyse tamamen yok olmasını sağlıyor.
Çene kıllanması noktasında alınabilecek önlemler arasında buz lazer veya iğneli epilasyon gelmektedir. Çene kıllarından kurtulma konusunda mutlaka uzman ellerden destek alınmalıdır. Bu çene lazer epilasyon veya çene altı tüyleri lazer epilasyon uygulamaları ile istenmeyen tüylere çözüm bulmak oldukça kolay olacaktır.
Merhabalar, çene altındaki kıllara lazer epilasyon yapılır. Lazer epilasyon, istenmeyen tüylerin bulunduğu tüm vücut bölgelerine (göz kapağı dışında) uygulanabilir. Buz Lazer etkili ve kalıcı sonuçlara sahip yenilikçi bir sistemdir.
Yüz tüylerini alabilme yöntemleri arasında cımbız, lazer epilasyon, dermaplaning, ağda ve iple yüz tüyü alma gibi seçenekler öne çıkar.
Buz Lazer, günümüzün en çok tercih edilen lazer epilasyon yöntemidir. Bunda etkili ve kalıcı sonuçları yanı sıra ağrısız olmasının payı da oldukça fazladır. Gelişmiş bir soğutma sistemine sahip olan Buz Lazer, cildi -3 dereceye kadar soğutur ve bu etkili soğutma tüm uygulama boyunca devam eder.
Lazer ışını kıl köklerini hedefler ve kıl kökünü tahrip eder. Her seansta kıl kökü bir miktar daha tahrip edilir ve en sonunda o kök bir daha kıl üretemeyecek derecede tahrip olur. Ve kıl kökü tamamen işlevini yitirir, bir daha o kökten kıl uzamaz.
DİŞ MACUNU TÜYLERİ AZALTIR MI? Diş macununun kıl ve tüyleri büyük oranda azalttığı düşünülüyor. Diş macunu içeriğindeki kimyasallarla tüy köklerine hasar verip onların çıkmasını engelleyebiliyor. Ancak hassas ciltli kişiler bu yöntemi uygulamadan önce mutlaka doktorlarına danışmalı.
Yanak, çene, kaş ve dudak çevresinde bulunan kılların alınması için farklı araçlar kullanılabilir. Ağda bantları, epilasyon, lazer, tüy dökücü krem, ip, yakma, ağartma ya da elektroliz bu yöntemler olarak listelenebilir. Yüze ağda yaparken alerjinizin olup olmadığını bilmeniz sağlığınız için faydalı olacaktır.
Tıraş, cımbız, epilasyon aleti ve ağda kullanımı dışında daha doğal bir seçenek arıyorsanız bitkisel yöntemler deneyebilirsiniz. Bitkilerin dışında aşındırıcı bir taş olan ponzadan da faydalanabilirsiniz.
6) Zerdeçal Kürü
Toz zerdeçal ve süt ile hazırlanan zerdeçal kürü, etkili formülü ile istenmeyen tüylerden kısa sürede kurtulmanıza yardımcı oluyor.
Tüy azaltıcı etkisiyle bilinen soğan kürü, istenmeyen tüyleri ortadan kaldırma konusunda oldukça etkilidir. Bu kür, kıl köklerini zayıflatarak, tüylerin yeniden çıkma süresini uzatabilir. Soğan kürünü hazırlamak için yapmanız gereken şey; bir orta boy soğanı rendeleyerek, suyunu çıkarmak olacak.
Tıraş ve tüy dökücü kremi seans aralarında kullanabilirsiniz. Seans aralarında ağda, sir ağda ve cımbız, iple alma gibi yöntemler kullanılmamalıdır. Çünkü bir sonraki lazer seansının etkisini azaltırlar. Lazer sonrası su toplama ve kabuklanma sonra nadirdir ve birkaç gün ile bir hafta arasında geriler.
Limon bakımı, ciltteki hücrelerin daha hızlı yenilenmesini ve canlı bir hale gelmesini sağlar. Ayrıca limon cildin beslenmesini sağlar. Limon ve şeker karışımı tüyleri gidermek için en sağlıklı yöntemlerden biri olabilir. Bu karışımı pürüzsüz, parlak ve tüysüz bir cilt için evinizde hızlıca hazırlayabilirsiniz.
Sirke, cildi düzleştirici ve tüyleri yumuşatıcı özelliklere sahiptir. Bunun için bir bardak sıcak suyun içine bir yemek kaşığı sirke koyarak karıştırabilir ve bu karışımı istenmeyen tüylerin bulunduğu bölgeye uygulayabilirsiniz. 15-20 dakika beklettikten sonra tüyleri nazikçe sünger yardımıyla silin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri