Doğru ağda kullanımı uygulandığında cilt sarkması problemiyle karşılaşmak pek mümkün değildir. Vücudun hangi bölgesine ağda yapılacaksa, o bölgeye uygun biçimde dikkatli olmak çok önemlidir.
Alerjik bir cilde sahip değilseniz ve kullanılan ağdaya karşı bir alerjiniz bulunmuyorsa yüzünüze ağda yapabilirsiniz. Dudak üzerine, yanak bölgesine, kaş bölgesine ya da çene kenarlarına ağda yapılabilir.
Yüz bölgesi için ağda kullanımı pek çok kişi için soru işaretleri taşır. Ama bu aslında en etkili yöntem olmuştur. Yüze uygulanan ağdalar, yüzdeki tüyleri de giderek azaltacaktır. Aynı zamanda yüzdeki istenmeyen tüyler için kullanılan ağdalar herhangi bir çekme ya da sarkma yapmaz.
Ağda yapmak kılları kökünden aldığı için bu tarz tüylerin yapısında bir değişiklik yaratmazken, jilet kullanımı pürüzsüz bölgelerdeki bu yumuşak tüylerin sertleşmesine ve görünür hale gelmesine sebep olur.
"AĞDA CİLTTE SARKMA YAPABİLİR"
İlgili 31 soru bulundu
Ağda tüylerle beraber derinin bir kısmını da alır. Bu da gözeneklerinizi dışarıdan girecek maddelere açık hale getirir. Cımbızda da benzer bir durum olabilir, kıl kökleri bir anda toz ve bakterilere karşı savunmasız kalır. Eğer bu aşamada yabancı maddeler gözeneklere dolarsa sivilce oluşabilir.
Hassas bir cilt yapısına sahip olan kişilerin cilt kusurlarının iyileşebilmesi için daha uzun bir süreye ihtiyacı bulunmaktadır. Bu nedenle hassas cilde sahip olanların ağda gibi epilasyon işlemlerini 7 veya 8 gün önceden yaptırması da önerilmektedir.
Esasen yüz bölgesindeki tüyleri almak hiç doğru değildir. Ama bazı durumlarda kişilerin öz güvenini yitirecek derecede çıkan tüyleri almak gerekir. Elbette bunun için tüy alma yöntemlerinin daha iyi bir şekilde tercih edilmelidir. Her tüy alma yöntemi, hem cilde zarar verirken hem de cildin tahriş olmasına neden olur.
Uygulamalar arasında seçim yaparken herkes kendi cilt yapısına göre hareket edebilir. Yüz tüylerini alabilme yöntemleri arasında cımbız, lazer epilasyon, dermaplaning, ağda ve iple yüz tüyü alma gibi seçenekler öne çıkar.
Bıyık bölgesi kararması dudak üst bölgesinin yanması, yaralanması, kozmetik ürünlerin yanlış kullanılması, güneş ışınları, sir ağdadan kaynaklanan pek çok etkiye bağlı olarak ortaya çıkabilir. Yüz ağdası kullanıldığında bıyık bölgesinde koyu lekeler oluşabilir.
Doğum yapmış her yaştan kadında görülebilmekle birlikte 20'li yaşlarında bile görülen vakaların mevcut olduğu bir durumdur. Özellikle çok doğum yapmış ya da zorlu doğum yapmış kadınlar daha risk altındadır. Bununla birlikte yaşla doğru orantılı olarak sarkma problemlerinin de görülme sıklığı da artmaktadır.
Ağda bikini bölgesindeki dudaklara tamamıyla yapıştığında tüylerin çıkış yönünün tersine doğru çekmek için bölgeyi hazırlamalıyız. Dudakların olduğu alan diğer bölgelere göre daha hassas ve yumuşaktır. Bu yüzden kesinlikle gerdirme işlemi düzgün ve iyice yapılmalıdır.
Ağda, yüzdeki tüyleri uzun vadede azaltmaya yardımcı yöntemlerden biri olmasının yanı sıra yavaş çıkmalarına da destek sağlayan bir uygulama çeşididir. Dikkatli bir şekilde uygulama yapmak önemlidir aksi takdirde ciltte tahriş, kızarıklık, kabarıklık gibi durumlara yol açabilir.
Ağda Sonrası Bakım Önerileri
Temiz beze sarılı buz parçalarını cildinize uygulayın. Böylece kızarıklık ve tahriş azalacaktır. Aloe vera jeli, badem yağı veya hindistan cevizi yağı ile cildinizi yatıştırmayı deneyebilirsiniz. Ağda sonrası kaşınan ve kabaran cilde soğuk süt uygulayabilirsiniz.
Ağdaya başlamadan önce bir makas yardımıyla tüyleri kısaltmak iyi bir fikir olabilir. İkinci adım cilt temizliğidir. Uygulama yapacağınız bölgeyi sabun ile temizlemeli ve kurulamalısınız. Ufak su damlaları, kir ve yağ tortuları ağdanın tüylere yapışmasına engel olacaktır.
Kaş usturası ile yüz almak tüyleri kalınlaştırır mı ya da kaş usturası tüyleri çoğaltır mı gibi pek çok soru merak edilir. Kaş usturasının uç kısmında bulunan jilet kısmı ile tüylerin temizlenmesi sağlanırken tüylerde çoğalma ya da kalınlaşma meydana gelmez.
Merhabalar, istenmeyen tüylerden kalıcı bir şekilde kurtulmanın en etkili yöntemi lazer epilasyondur. Elbette ünlülerin hepsinin tüylerinden nasıl kurtulduğunu bilmemiz mümkün değil ancak birçok ünlünün lazer epilasyondan yararlandığını söyleyebiliriz.
Çene kıllanması noktasında alınabilecek önlemler arasında buz lazer veya iğneli epilasyon gelmektedir. Çene kıllarından kurtulma konusunda mutlaka uzman ellerden destek alınmalıdır. Bu çene lazer epilasyon veya çene altı tüyleri lazer epilasyon uygulamaları ile istenmeyen tüylere çözüm bulmak oldukça kolay olacaktır.
İnce Ayva Tüyleri Gören Lazer
Önemli olan lazer ışın demetinin kılın fölüküllerinde bulunan melanini emerek yok edebilmesidir. Bu yüzden en etkili lazer sistemlerine ait en etkili lazer cihazını kullanmak gerekmektedir. İnce ve açık renkli tüylerin tedavisi lazer epilasyon tedavisine yanıt verebilir.
Yüz tüylerinizden uzun süre kurtulmanın en etkili yollarından biri ağdayla almak/aldırmak. Ağdayla kaş, bıyık ve yanak tüylerini almak/aldırmak size 15 gün boyunca pürüzsüz bir görünüm sağlar. Ağda bantlarıyla kaş, bıyık, boyun, yanak ve kulak önü tüylerinizden kolayca kurtulabilirsiniz.
Özellikle yüzdeki kıllardan nasıl kurtulurum dendiğinde lazer ve IPL epilasyon yöntemleri geleneksel yöntemlere göre daha kalıcı çözümler sunarak öne çıkıyor: Lazer epilasyon: Tüyleri azaltma ya da zayıflatma sağlayan lazer epilasyon yöntemi ağda ve cımbız gibi uzun süreli pürüzsüzlük vaat eder ve daha az acılıdır.
İstenmeyen tüylere karşı tercih ettiğiniz çözüm ağdaysa tüyleri kökünden alabilir, yaklaşık 3-4 hafta pürüzsüz bir görünüm elde edebilirsiniz.
Ağda Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Ağda, istenmeyen tüyleri almada en çok kullanılan yöntemlerden biridir. Tüyleri zayıflatır ve 4 haftaya kadar süren pürüzsüzlük sağlar.
Ağda uygulamasından sonra 12 saat süresince duş alınmamalıdır. Ya da açık olan gözenek üzerine makyaj uygulaması da sağlıkla olmayacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri