Cam bir kap içine sırasıyla süt, soda, bal ve toz kolajen eklenir. Homojen bir karışım elde edilene kadar karıştırılır. Yumuşak bir fırça yardımıyla temizlenmiş yüz ve boyun bölgesine sürülür. 10 dakika beklenir, ılık su ile durulanır.
Beslenme: Soya ve soya ürünleri, Omega 3 yağ asitleri içeren besinler, et, yeşil sebzeler, yumurta akı, antioksidan içeren gıdalar gibi besinler kolajen üretimini artırabilmektedir. Kemik suyu tüketmek de kolajen miktarını artırmaya yardımcı olabilmektedir.
Kemik suyu, kırmızı meyveler, koyu yeşil yapraklı sebzeler, soya ürünleri, sarımsak, mor meyveler, süt ve süt ürünleri doğal kolajen içeren başlıca gıdalardır. Özellikle kemikli etler ve sakatat grubundaki hayvansal gıdalar, yüksek oranda doğal kolajen içerirler.
Evde kolajen yaparak, sağlıklı ve doğal bir kolajen kaynağına sahip olabilirsiniz. Kemik suyu, jöle ve yumuşak kemikler evde kolajen yapmanın en kolay yollarıdır. Ancak, kolajen peptitleri takviye olarak kullanılabilir.
Kolajen üretimini en fazla destekleyen besin, kemikli etlerdir. Kemiklerin içerisinde bulunan ilik kolajen üretimine fayda sağlayan aminoasitleri içerir. Bu nedenle ilikli kemik suyunu yemeklerinizde kullanabilirsiniz. Yumurta beyazı kolajen üretimini destekleyici aminoasitleri içerir.
İlgili 28 soru bulundu
Sığır ve inek eti, tavuk, geyik, keçi ve öküz eti; özellikle hayvanın kemikleri, derisi ve sakatat bölgesinde bolca kolajen bulunur. Balık ve kabuklu deniz ürünleri kolajenden yapılmış kemikler ve bağlar içerir. Balığın pek tüketilmeyen başı, gözbebekleri ve pulları kolajen bakımından en yüksek kısımlarıdır.
Ahududu, böğürtlen, çilek ve kiraz gibi ürünler, kolajen üretimine katkıda bulunur. Bu gibi meyveleri sıklıkla tüketseniz bile herhangi bir zararı olmayacaktır. Dolayısıyla kolajenli meyveleri sık sık tüketmeniz sizin yararınıza olacaktır. Kolajen içeren sebzeler ise soğan, sarımsak ve lahana gibi ürünlerdir.
Mineral Destekli Kolajen Maskesi
Cam bir kap içine sırasıyla süt, soda, bal ve toz kolajen eklenir. Homojen bir karışım elde edilene kadar karıştırılır. Yumuşak bir fırça yardımıyla temizlenmiş yüz ve boyun bölgesine sürülür. 10 dakika beklenir, ılık su ile durulanır.
İlikli kemik suyu düzenli olarak tüketildiği, yemeklerinizde ve günlük hayatınızda sistemli bir şekilde kullanıldığı takdirde içeriğindeki kolajen miktarından dolayı vücudunuza önemli faydalar sağlar.
Tencerede zeytinyağı ile soğan, pırasa, havuç ve kereviz sapını kavurun. Üzerine fırından çıkan kemikleri, tülbenti ve suyu ilave edin. Kaynadıktan sonra altını kısıp yaklaşık 4 saat kısık ateşte pişirin. Süzüp kullanıma hazır edin.
Kolajenin farklı tipleri vardır ve farklı dokularda farklı yoğunlukta bulunmaktadır. Örneğin cildin yüzde 70'ini kolajen tip 1 ve 3 oluşturmaktadır. Bu durumda eğer kolajeni cildinize destek için kullanacaksanız tip 1 ve 3 kolajen karışımlarını özellikle de tip 1 kolajeni tercih etmeniz gerekir.
Yazının başında da belirttiğimiz üzere kolajen doğada yalnızca insan ve hayvanlarda bulunan bir proteindir. Bu nedenle beslenmemize kolajen eklemeye karar verdiğimizde sadece hayvansal kaynaklardan bunu temin edebiliriz; ne yazık ki bitkisel ürünlerin hiçbirinde kolajen bulunmuyor.
Cildimizin yüzde 70'ini kolajen tip 1 ve 3 oluşturmaktadır. Bu nedenle amacımız cilt, saç ve tırnak sağlığına destek ise tip 1 ve 3 kolajen karışımlarını tercih etmeliyiz.
Hyaluronik asit, ciltteki kolajen için önemli bir bileşiktir. Fasulye, kök sebzeler ve soya gibi amino asitler açısından zengin yiyeceklerde bulunur. Besinlerle diyete hyaluronik asit eklemek, kollajen seviyelerini yükseltmeye kolayca yardımcı olabilir. Hyaluronik asit ayrıca takviye olarak da alınabilir.
Cilt Yüzeyindeki Kolajen Eksikliği Belirtileri
Kolajen eksikliğinde öncelikle cildin nem dengesi bozulmaya başlar. Cilt kuruluğu, sarkmalar, kırışıklık ve renk eşitsizlikleri diğer belirtiler arasındadır. Solgun cilt görünümü ve kazayağı oluşumu durumunda da kolajen eksikliği göz önünde bulundurulmalıdır.
Pahalı kozmetik ürünlerden kullanmak yerine haftada birkaç kez tüketeceğiniz kemik suyu cildinizin hızlıca yenilenmesini sağlıyor. Kadınların gençlik ve güzellik sırrı ilikli kemik suyu içerdiği yüksek kolajen, mineral ve vitaminler sebebiyle kozmetik sektöründe bir ham madde olarak kullanılmaktadır.
Nasıl tüm hastalıkların barsaklardan başladığını söylüyoruz o zaman önlemeyi ve iyleştirmeyi de barsaklardan başlatmalıyız!... Kemik suyu eğer kısık ateşte ve 8 saat gibi uzun süre pişirilirse kollajen, prolin, glisin gibi çok önemli protein yapıtaşları ortaya çıkıyor!...
Günümüz teknolojisinde bitkilerden kolajen üretilememektedir. Kolajen bir proteindir ancak her protein kolajen değildir. Dolayısıyla bitkisel beslenme düzenindeki kişiler kendileri için gerekli-sağlıklı proteini bitkilerden karşılayabilirlerken kolajen ihtiyaçlarını ne yazık ki karşılayamazlar.
Koyu yeşil yapraklı sebzeler, nar, kivi, çilek, turunçgiller gibi C vitamini içeriği yüksek sebze ve meyveler de kolajen üretiminde önemli rol oynuyor. Ahududu, böğürtlen, yaban mersini, kızılcık gibi kırmızı ve mor meyveler de yüksek antioksidan içerikleri sayesinde kolajen üretiminin artırılmasına yardımcı oluyor.
Kolajen, vücutta deri, kemik ve tendonlar başta olmak üzere pek çok organda bulunan ve bağ dokularının hem yapısal hem de işlevsel özellikleri için gerekli olan bir proteindir. İnsan vücudunda en fazla bulunan proteindir ve vücuttaki protein seviyesinin üçte birini karşılar.
Fındık, fıstık, ceviz kolajen desteği konusunda beslenmede mutlaka bulundurulması gereken yemişlerdir. Lor peynir, beyaz peynir, inek sütü, soya sütü kolajen üretimini uyaran bileşenler içerirler.
Sadece hayvansal gıdalarda değil sebze ve meyvelerde de kolajen bulunmaktadır. Kırmızı kapya biber, pancar, domates, ahududu, böğürtlen, yaban mersini, kızılcık, çilek gibi kırmızı meyve ve sebzelerde de kolajen bulunur.
Bu nedenle, 40'lı yaşlarda kolajen takviyeleri kullanmak, vücudun doğal kolajen üretimini arttırmaya yardımcı olur ve bu sayede cilt, kemik ve eklem sağlığının korunmasına destek sağlar. Kolajen takviyeleri, cildin daha sıkı ve elastik kalmasını sağlayarak yaşlanma belirtilerinin azaltılmasına yardımcı olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri