Siyah nokta oluşumunu önlemek ve azaltmak için cildi özenli bir şekilde temizlemek uymamız gereken ilk adımdır. Bununla birlikte limonun cildi iyi temizleyici etkisinden yararlanabilirsiniz. Limon hem gözeneklerinizi daha iyi temizleyecek hem de antibakteriyel özelliği ile yeni oluşumları önlemeye yardımcı olacaktır.
Oldukça eski zamanlardan beri başvurulan bir doğal cilt bakım yöntemidir. Limon isteğe göre gün içinde yüze sürülüp temizlenebilir ya da şartlara göre yatmadan önce yüzde bekletilebilir. Ancak limonun her gün yüze uygulanması cilde zarar verebilir. Bu sebeple 2 günde bir uygulaması yapılması idealdir.
Salatanıza limon suyu ekleyin. Pigmentasyon veya sivilce izleri olan yağlı bir cilde sahipseniz limon suyunu gül suyu ile karıştırın. Karışımı cildinize sürün ve 10 dakika bekledikten sonra durulayın.
Limondaki C vitamini cilt için faydalıdır ve her gün düzenli olarak limonlu ılık su içmek cildi güzelleştirir. Limonda açlığı bastıran pektin fiberi bulunur. Açlık hissini azaltarak kilo kaybına yardımcı olur.
Limon, cilt beyazlatma özelliklerine sahip yaygın bileşenlerden biridir. Koyu lekeleri azaltan ve cildinizi önemli ölçüde aydınlatabilen cilt beyazlatıcı bileşenlere sahiptir. 2 yemek kaşığı limon suyunu, yüzünüze ve boynunuza eşit şekilde nazikçe uygulayın. Yaklaşık 10 dakika yüzünüzde kalmasına izin verin.
İlgili 32 soru bulundu
Önce peelingi, daha sonra maskeyi uygulayın. Fakat gündüz değil akşamları. Çünkü turunçgil ailesinin diğer üyeleri gibi limon da cildi güneşe karşı daha hassas yapar ve hatta cildinizde bu meyvelerin kalıntısıyla güneşe çıktığınızda leke oluşumu kolaylaştırır.
Mermer gibi sert, dayanıklı ve parlak bir malzeme üzerinde en ağır lekeyi bırakacak gıda malzemelerinden birini limon oluşturmaktadır. Özellikle mermer tezgahlar, sehpa, masa ve bankolar üzerinde limon hiç istenmeyen ve kötü bir lekeye neden olabilir.
Limonun vücut beyazlatmaya olan etkisi birçok kişi tarafından bilinir. Özellikle koltuk altı beyazlatmada da kullanılabilen limon suyu, ölü derilerin ve hücrelerin atılmasına ve kararmanın giderilmesine yardımcı olur.
Limonun Cilde Sağladığı Faydalar;
Cildi Canlandırıcı Etkisi; bol oranda C vitamini barındırmasından dolayı düzenli bakım yapıldığında cildin solgun görünümünü düzelterek, canlılık ve pürüzsüzlük kazandırmaktır.
Limon yalnızca yüzünüz için değil elleriniz için de oldukça etkili şekilde güzelleştirici özelliğe sahiptir. Güneşe çıkacağınız bir zaman değil de uyumadan önce veya evde olduğunuz bir zaman diliminde ellerinize limonla bakım yapabilirsiniz.
Yağlı ciltler için ideal bir temizleyicidir
Çünkü limonun cildi sıkılaştırıcı bir etkisi vardır. Tarifini verdiğim yüz losyonu, yüzdeki siyah nokta ve sivilcelere karşı en ideal losyondur.
Sabah ve akşam yatmadan önce günde mutlaka iki kez yapılacak limon suyu maskesi cildi rahatlatır ve kırışıklıkların zamanla yok olmasını sağlar.
Çok kalınlaşmış dirsek, topuk gibi bölgelerde belki ama yumuşak cilde, yüze limon sürülmez, yüze limon sürüp yatmak ise ciddi sorunlara yol açabilir. Neden sürülmez açıklayayım. Yüksek asit ciltte kimyasal yanmaya sebep olabilir.
Cildinize bakım yapmak istiyorsanız limonun faydalarından yararlanabilirsiniz. İçerisinde bol miktarda C vitamini barındıran limon, hem hücreleri besliyor hem de genç ve dinamik kalmasını sağlıyor.
Yüzüme limon sürdüm kızardı denince yapılması gerekenler
Hemen bol suyla yıkayın. Yıpratıcı temizleyiciler kullanmayın, sadece su yeter. 2. Tonik kullanmayın, sadece bol miktarda nemlendirici sürün. Nemlendiriciyi kızarmış bölgelerde iyileşme olana dek sık sık tekrarlayın.
Ciltteki lekelerin görünümünü azaltır ve ciltteki yağlanmayı kontrol altına alır. Bu karışımı cilde uygulamak, sağlıklı ve parlak bir cilt elde etmenize yardımcı olabilir. Zeytinyağı ve limon karışımı, sağlığa birçok fayda sağlayan doğal bir kombinasyondur.
Limonu normal bir şekilde kesip kabuğu ile beraber lekeli olan bölgeye ve yüze uygulayabilirler. 3-4 saat hatta gün boyu da kalabilir. Sadece yüze değil vücudun her yerine uygulayabilirler. Renk açma özelliğe sahiptir.
Sitrik asit cilt üzerinde renk açıcı bir etkiye sahip. Cilt üzerinde peeling etkisi yaratıyor. Cildin üzerindeki ölü deriyi temizliyor. Bu sayede daha koyu ve lekeli olan bölüm soyuluyor.
Lekeleri gözle görünür oranda azaltıyor. Zararlı UV ışınlarına karşı yüksek koruma sağlıyor. Doğal bir peeling etkisi sunan bal, ciltteki ölü hücreleri arındırıyor ve cildi taze bir görünüme kavuşturuyor. Ayrıca gözenekleri de temizleyen bal, siyah nokta oluşumunu da engelliyor.
Bir limon ortadan kesilerek suyu sıkılır. Renginin açılması istenen bölgeye suyu sürülerek hafif dokunuşlarla ovulur ve masaj yapılır. 20-30 dakika kadar bekletildikten sonra ılık su ile durulanır. Kurulandıktan sonra bölgeye nemlendirici sürülebilir.
BİR AY BOYUNCA LİMONLU SU İÇMEK
Kanamalara ve ateşe iyi geliyor. Birçok kötü hastalıkla mücadele eden limon suyu ayrıca vücutta birikin yağları kısa süre içerisinde atmanıza yardımcı olacak. Limon suyu, ödem oluşumunu engeller. Kaygı ve unutkanlığı azaltma etkisi vardır.
Nasıl kullanacağız derseniz, bir limonu alın ve ortadan ikiye kesin. Taze taze kestiğiniz bu limonla hafifçe sıkıp suyunu çıkararak cildinizi ovun. Beyazlamasını istediğiniz bölgelere bu limonla hafifçe ovalayarak masaj yaptıktan sonra bu şekilde en az 30 dakika bekleyin.
LİMON SUYUNUN CİLDE FAYDALARI NELERDİR? Doğal bir antiseptik olan limon suyu, güneş yanıklarının izini azaltmada rol oynar. Limonlu su içmek cilde parlaklık verir. Egzamaya karşı doğal bir ilaç olan limon suyu akne, sivilce oluşumunu engeller.
Cilde iyi gelir
Turunçgiller ve limon içerisinde yer alan C vitamini ve flavonoidler, cilt sağlığı gelişimini destekler. Limonlu su tüketmek, cildin bütünlüğünü sağlamada etkili olan kolajen üretimini sağlayarak cilt yaşlanmasına neden olan zararlı etkenleri önler.
Limonun içerisindeki sitrik asit ölü hücrelerin atılmasını sağlayarak peeling etkisi yapıyor. Hem lekenin renginin açılmasında hem de yeni hücre oluşumunu uyarmada etkili oluyor. Limon suyunu, yüzünüzü temizledikten sonra bir pamuk yardımıyla yüzünüze sürün ve 15-20 dakika sonra durulayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri