İçerisinde bulunan yağlar ile mayonez kuru cilde iyi gelir ve cildi canlandırır. Tükettiğimizde sivilceye neden olduğunu bildiğimiz mayonezi yemek yerine yüzünüze sürebilirsiniz. Oda sıcaklığındaki mayonezi cildinize sürn ve yarım saat bekleyin. Ardından ılık su ile durulayın.
2 çorba kaşığı mayonez, 1 çorba kaşığı limon, yarım çay kaşığı balı karıştırın ve yüzünüze sürün. 10 dakika sonra yıkayın. Değişimi hemen fark edeceksiniz.
Öncelikle saçlarınızı nemlendirmeniz gerekecek. Hafif ıslaklık verdiğiniz saçlarınıza parça parça mayonez sıkın ve bir şampuan var gibi saçlarınızı karıştırın. Saçların tamamına yedirdiğiniz mayonezi, yaklaşık 30 dakika kadar başınızda bekletmeniz önerilir.
Dışarıdaki kimyasal içeren saç bakım maskelerinin aksine mayonez maskesi içinde yer alan saçı nemlendiren birçok yağ ve proteinle, içinde yer alan yumurta sayesinde saçı güçlendirmesi, uzatması ve beslemesiyle çok doğal ve ekonomik bir alternatif.
Ancak mayonez maskesinin saç çıkarıcı özelliğinden faydalanmak istiyorsanız haftada iki defa mayonez maskesini uygulamanızı tavsiye ediyoruz. Düzenli bir şekilde uygulanan mayonez maskesi saçlarınızın gürleşmesini ve sağlıklı uzamasını sağlayabilir.
İlgili 19 soru bulundu
Kâğıt maskeler için ideal bekleme süresi 15 dakikadır. Kâğıt maskenin türüne göre bu süre 10-20 dakika arasında da değişebilmektedir. Genellikle sıkıştırılmış maskelerin yüzde beklemek için ideal süresi de 10 dakikadır. Maskeyi beklettikten sonra yüzünüzden çıkardığınızda direkt olarak yüzünüzü yıkamamalısınız.
Bu bekleme süresi, maskeden maskeye farklılık gösterebilir. Ancak kağıt maskelerin büyük çoğunluğu 15-20 dakika boyunca yüzde kalır. 30 dakikayı geçen uygulama süresi, maskelerin çoğu için tavsiye edilmez. Maske tamamen kurumadan cildinden çıkarman gerekir.
Özellikle kuru ve yıpranmış saçlarda etkisini gösteren mayonez maskesi, içerisinde kimyasal bulundurmayan saç için etkili bir nem maskesidir. Mayonez yumurta, limon ve sirke içeriği ile saçı besleyerek saç bakımında kullanılan en doğal yöntemlerden bir tanesidir.
Saça mayonez sürmek saç tellerine iyi gelebilir, saç diplerine değil! Bu nedenle evde yaptığın saç mayonezini sadece saç boylarına ve uçlarına uygulamalısın. Saç diplerine maske geldiğinde kaşıntı, kızarıklık veya hassasiyet oluşabilir.
URAW Saç Mayonezi:
Saç tellerinin ihtiyacı olan nemi karşılamak amacaıyla geliştirilmiş saç bakım ürünüdür. Düzenli kullanımla birlikte saçlarınız daha sağlıklı ve canlı bir görünüm kazanır. Yıpranmış saç tellerini onarır, daha canlı ve bakımlı görünmesini sağlar.
Mayonez, çoğunlukla ketçap ve hardal gibi soslarla tüketilir. Kızartmaların yanında sos olarak kullanılan mayonez aynı zamanda meze, salata veya ana yemeklerin içerisinde de kullanılır. Bu sos, hızlı tüketilebilen yemeklerin yaygınlaşmasıyla birlikte hemen hemen her ülke mutfağında kendine yer edinmiştir.
Yıpranmış saçlara evde bakım yaparken doğal yağlar ve ev yapımı saç maskeleri kullanılabilir. Argan yağı, jojoba yağı ve hindistan cevizi yağı saça iyi gelen yağlardır ve saçın onarılmasına yardımcı olur. Ev yapımı saç maskeleri, yumurta, yoğurt, bal gibi besleyici maddeler içerir ve saçı onarır, nemlendirir.
Mayonez ayrıca, 0 lif (g), 0 kolesterol (mg), 0 sodyum (mg), 2,25 potasyum (mg), 3,50 kalsiyum (mg), 55 vitamin A (iu), 0 vitamin C (mg) ve 0,05 Demir barındırır.
Mayonez yaparken zeytinyağı kullanılmaz diye bir kural yok. Ancak zeytinyağının aroması biraz kuvvetli olduğundan mayonezin lezzetini değiştirebiliyor. O nedenle ayçiçeği, kanola gibi bir bitkisel yağ kullanmanızı tavsiye ediyoruz.
Mayonez kıvamının daha sıvıyağın yarısındayken koyulaşması, böyle bir durumda yapmanız gereken tek şey 1 yemek kaşığı su katarak çırpmaya devam etmeniz. Mayonezin akıcı kıvamını geri kazandığını göreceksiniz.
Ayrıca saç derisini nemlendirir ve saçları güçlendirir. Mayonez saç rengini açmadığı gibi, saçınızın rengini değiştirmeye de yardımcı olmaz. Yani mayonez, saç renginizi açmaz veya başka bir renge dönüştürmez.
Çay ağacı, lavanta, dulavrat otu ve ozon yağları saç köklerinizi besleyerek dökülmeleri engeller. Kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih edilen ürünler; yumurta, yoğurt, çilek ve lavanta maskeleri olarak sıralanabilir. Yumurta, limon suyu, süt ve zeytinyağını karıştırarak maske elde edebilirsiniz.
Saçlarınızın hızlı bir şekilde uzamasını istiyorsanız beslenme rutininizde protein ile C ve E vitaminlerine daha fazla yer vermelisiniz. Zengin protein içeriğiyle dikkat çeken yumurta, ayrıca saç dökülmelerine karşı etkili olan biotin maddesini ihtiva eder. Biotin saçların hızlı uzamasına da yardımcı olabilir.
Zeytinyağı, A vitamini, E vitamini ve antioksidan açısından son derece zengindir. Bu yüzden her hafta en az 1 kez masaj şeklinde saçlara uygulanması; çok daha güçlü ve parlak saçlar elde edilmesini sağlayacaktır.
1) Saçlarınızın Beslenmesi İçin
Bunun için 1 adet yumurtanın akını ve sarısını çırpın. 4 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin ve elde ettiğiniz karışımı saçlarınıza uçlardan başlayarak yedirin. 30 dakika bekleme süresinden sonra saçlarınızı şampuan ile yıkayıp durulayın.
Mayonez, esas olarak yumurta ve yağın özelliklerinden dolayı özel saç bakımında kullanılır. Yumurta, saçın güçlenmesine katkıda bulunan proteinler ve vitaminler sağlar. Aynı şekilde E vitamini ve oleik asitler sayesinde zeytinyağı saçın yapısını iyileştirir, daha yumuşak ve ipeksi hale getirir.
Dilerseniz derin temizlik için öncesinde peeling ve buhar banyosu uygulayabilirsiniz. maskenizi uygularken göz ve ağız çevresine gelmemesine dikkat etmelisiniz. Belirtilen sürede maskenizi nazikçe çıkarıp yüzünüzü durulayınız. Maske uygulamasından sonra tonik, serum ve nemlendirici kullanabilirsiniz.
Yüz maskelerinin sahip olduğu yoğun içerikler dolayısıyla cilt bakımında her gün uygulanması tavsiye edilmez. Kullanmaya başladığınız maskeyi uygulama talimatlarına yönelik olarak tavsiye edilen sürelerde yüzünüze uygulamanız gerekir.
Cildi karma veya kuru birinde etkisi çok daha fazla olduğu için maskenin kullanılması sonucunda yüzü yakması oldukça normaldir. Buna sebebiyet verilmemesi için kuru cilde sahip olan kişiler maskenin içerisine bitkisel yağlar veya nemlendirici etkili kremler ekleyerek kullanabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri