Yüzey temizleyiciler içerisinde yüzeyler için uygun kimyasal bileşenler bulunan temizleyicilerdir. Yüzeylerde biriken toz ve kirlerin giderilmesinde etkin olarak yüzey temizleyici kullanılmaktadır.
Öyle ki yüzey temizleyicileri mutfak dolaplarını, parke, fayans gibi toz tutmaya yatkın olan yüzeylerde oldukça etkilidirler.
Yüzey temizleyiciler genellikle birden çok yüzeye uyumludur. Yüzey temizleyici nerelerde kullanılır diye bakacak olursak; banyo ve tuvalet yüzeylerinde, salon-oda ve koridorların ahşap-parke yüzeylerinde, fayans kaplama yüzeylerde, düz beton yüzeylerde, evinizin ve işyerinizin temizliğinde etkinlikle kullanılabilir.
Suya hiçbir şey karıştırmayın, sadece temiz suyunuzun olması yeterli. Birçok alanın tozunu almak için toz alma suyuna bir şey koymanız gerekmeyecektir. Genellikle bez ve sudan başka bir şeye ihtiyacınız yoktur. Yine de içiniz rahat etmiyorsa toz alma suyuna birkaç damla şampuan damlatabilirsiniz.
Doğal ahşap dokuya sahip bu zemin malzemesinin temizliğinde oldukça dikkatli olmak gerekiyor. Ahşap zeminler için üretilen yüzey temizleyicileri kullanmak yerine çamaşır suyu veya yoğun kimyasal katkılı yüzey temizleyiciler kullanmak ve temizlikten sonra ıslaklık bırakmak ahşap zeminlere zarar verebiliyor.
İlgili 32 soru bulundu
Koltuk Temizliğinde Hangi Malzemeler Kullanılmalıdır? Koltuk temizliği yaparken birkaç farklı yöntem vardır. Sirke, sabun, yüzey temizleyiciler, bulaşık deterjanı ve karbonatla koltuk temizliği yapmak mümkündür. Koltuk nasıl temizlenir sorusunu ev temizligi yapan herkes sıkça düşünmüştür.
3. Nasıl Toz Aldığınıza Dikkat Edin
Bunun yerine biraz nemli olan bir toz bezi kullanabilirsiniz. Hatta, tüm mobilyalarda ve yüzeylerde tozu en iyi şekilde alan mikrofiber bezlerden yardım alın. Mikrofiber bez, doğal bir mıknatıs gibi hareket ederek tozu bir arada tutabilir ve böylece verimli bir temizlik sağlar.
Toz temizleyici olarak tercihiniz tüy bırakmayan, yüzeyde akışkanlığı ile kolaylık sağlayan ve partikülleri kendine çeken mikrofiber bez olmalıdır. İki adet bez kullanmak en idealidir. İlk aşamada nemli bez ile tozdan arındırma, ikinci aşamada kurutma ve parlatma yapılır.
Öncelikle, detaylı temizleyeceğiniz bölgenin etrafını kuru, tercihen mikrofiber temizlik beziyle silin ve tozları kabaca giderin. Mobilyaların kıvrım ve köşeleri, hassas yüzeyler için yumuşak uçlu bir diş fırçasından yardım alabilirsiniz. Elektrik süpürgesi toz alma ucu da bu iş için harikadır.
Yüzeylerde Sıvı Ürün Olduğundan Dolayı Cizmez . KULLANIM ŞEKLİ 1 litre suya 10-15 gram ilave edilerek kullanılır. Yüzey silinir ve gerekirse durulanır.
Kullanım Şekli. PVC, cam, küvet, lavabo, tuvalet, duş ve armatürlerde kirli yüzeyin üzerine ürünü püskürtünü. Sünger yardımıyla ovalayınız. Daha sonra yüzeyi durulayınız.
Yüzey temizleyiciler genel olarak zemin temizliği yapmak için geliştirilmiş ürünlerdir. Mutfak dolabı ya da farklı alanlarda kullanmanız o alanda yeterli temizlik yapmamanıza ya da o alana zarar vermenize neden olabilir. Mutfak dolabı gibi yüzeyleri silerken krem ya da toz temizleyiciler kullanmanızı tavsiye ederiz.
Tozlanmaya karşı olan ürünleri kullanarak uzun vadede tozlanmaya karşı önlem alabilirsiniz. Bunlardan biri de Camsil Silikonlu kullanmaktır.
Öncelikle 2-3 sıkımlık şampuanı bir şişeye dolduruyoruz. Üzerine 1-1.5 bardak su ekliyoruz. Bu karışımı bir sprey şişesine aktarıyoruz. Toz alacağınız zaman eşyalarınızın üzerine 1-2 kez püskürtüp mikrofiber bir bezle silebilirsiniz.
Temiz bir mikrofiber bezle, derz aralarını silin. Geniş fayans zeminleri ise uygun temiz bir paspas ile tek seferde silin. Klorobor, hızlı kuruma özelliği sayesinde kısa sürede fayanslarında hiçbir iz bırakmadan temizlemeyi sağlar.
Tozlu ortam temizliği için en etkili yöntemlerin başında toz almak geliyor. Doğru toz alma yöntemi ile kalıcı bir temizlik mümkün. Mikrofiber toz bezi daha etkili temizlik için tercih ediliyor. Mikrofiber bez, hafif nemli hale gelecek şekilde ıslatılıyor.
Yukarıda belirtilen kaynaklardan çalışma ortamına yayılan toz, hava akımı ile taşınır ve özellikle hava akımı hızının az olduğu yerlerde, tahkimat aralarında, tabanda, galeri aynasında ve tavan boşluklarında birikir.
Doğru Temizlik Araçlarını Kullanın
Evin çabuk tozlanmasını engellemek adına önemli olan tozu etrafa yaymak değil, yakalamak. Tüylü toz alıcılar ve kuru bezler tozu yaymakla kalır, öte yandan nemli veya elektrostatik yüklemeyle çalışan tek kullanımlık bezler bu konuda çok daha kullanışlı seçenekler arasında yer alırlar.
Süpürgeden önce toz alırsak sonrasında tekrardan yerlerle uğraşmak zorunda kalmayız. Hızlıca toz almanın sırrı ise tozları oradan oraya sürüklemeden yapısında hapseden ve geride hav, iz, leke bırakmayan mikrofiber bez kullanmaktır.
İyi bir süpürme işlemi ile evin tozlanması ortalama yüzde 20 oranında azalacaktır. Süpürgenizi su filtreli veya Hepa filtreli seçerek süpürülen tozların makineyi temizlerken ortama dağılmasını engelleyebilirsiniz. Yatak altları ve halı altlarını da süpürerek toz kaynaklarını azaltabilirsiniz.
Ev yapımı toz tutmayan sprey için en çok tercih edilen limon esansiyel yağıdır. Limon, doğal bir yağ çözücüdür. Yapışkan kalıntıları, yağ birikintilerini, kiri ve tozu kolayca silmeye yardımcı olur.
Daha sonra döşemelerin üzerindeki lekeleri çıkarmak için Asperox Sarı Gücü kullanın. Koltuklar için, eğer döşemeler kumaş ise, kumaş temizleyiciyi kullanarak lekeleri giderin. Eğer deri koltuklarınız varsa, özel bir deri temizleyici ve koruyucu kullanarak deriyi temizleyin ve koruyun.
Bulaşık teli, fırça gibi deriye zarar verebilecek sert yapılı temizleme ürünleri kullanılmamalıdır. Sert ürünler yerine mikrofiber bezler, deri koltuk temizleme uygulamalarında kullanılabilir. Beyaz kalıp sabun, deri koltuklarda kullanılması uygun malzemeler arasındadır.
PVC Yüzeyler için: Asperox Sarı Güç'ü kirli pvc kapı, pvc pencere, pvc sandalye, pvc masa yüzeye püskürtüp kısa bir süre bekledikten sonra nemli bir sünger veya bez ile silin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri