Buna ek olarak yüzme, vücudu şekle sokmaya yardımcı olan bir spor olarak görülür. Spor yaparken farklı kas grupları çalıştığı için kol, bacak, bel ve sırt bölgelerinde incelme sağlanabilir. Özellikle bel ağrısına sahip kişilerde fazla kilolar bu ağrılara olumsuz yönde katkıda bulunur.
Düzenli olarak egzersiz yapın. Egzersize çok uzun saatler ayırmanız gerekmiyor. Ancak düzenli aralıklarla yapılması çok önemli. Yürüyüş ve yüzme bel sağlığınızı en iyi koruyan sporlardır.
En iyi yağ yakan, yüzme stili ise kelebek stilidir. Bu stil ile 10 dakika da 150 kaloriyi rahatlıkla yakarsınız. Ancak zor bir stildir. Bu sebeple yüzme stili konusunda kararı vücudunuza bırakmak en doğrusu olacaktır.
Evet, yüzme vücut şekillendirmede etkili bir egzersiz yöntemidir. Düzenli yüzme seansları, yağ yakımını destekler ve vücuttaki yağ oranını azaltmaya yardımcı olur. Bu, vücudun daha sıkı ve tonlu görünmesini sağlar. Yüzme, tüm vücut kaslarını çalıştıran bir aktivitedir.
Kas gelişimi ve genel güçlenme sağlar
Yüzmek, vücuttaki tüm kasları güçlendirir. Bacaklar, kollar, sırt, karın vücudunuzun her yeri çalışır, sıkılaşır ve güzelleşir.
İlgili 30 soru bulundu
Yürüyüş, koşu, yüzme, aerobik, bisiklet ve tenis gibi sporlar göbek eritme yolları bakımından öncüdür. Kardiyo egzersizleri olarak geçen bu hareketlere ek olarak karın bölgesi için uygulanan ve daha fazla kalori yakılmasına öncülük eden bazı özel hareketler de bulunmaktadır.
Herhangi bir egzersiz türü, hiçbir şey yapmamaktan elbette ki daha iyidir. Ancak günde 30 dakikalık yüzmenin sağlık için en iyilerinden biri olduğunu söylemek mümkün. Hem zihinsel fonksiyonların gelişmesi için hem de bedenin şekillenmesi ve sıkılaşmasında yüzmenin büyük bir katkısı vardır.
Yüzme, temel gücünüzü ve dengenizi artırmanın iyi bir yoludur. Haftada üç – dört kez sadece 30-60 dakika yüzmek, inme, kalp hastalığı, tip 2 diyabet ve bazı kanserler risklerinizi önemli ölçüde azaltmaktadır, kötü kolesterolünüzü (LDL) düşürür, iyi kolesterolünüzü (HDL) artırır.
Yüzerek Kilo Vermek Mümkün Mü? Sadece yüzme ile kilo almak doğru bir seçim değildir. Tam aksine yüzerek kilo vermek istiyorsanız en az hafta da 3 veya 4 gün sürekli uzun mesafeli yüzme antrenmanları yapmalısınız. Sizin yaktığınız kalori çok önemli sadece suya girip birkaç kulaç atma ile kilo vermeniz mümkün değildir.
Kilo vermek için alternatif spor dallarını denemek gerekiyor. Sadece spor yapmakla zayıflamanın mümkün olmadığını söyleyen uzmanlar, spor yapmak için en iyi yöntemin yüzmek olduğunu bildiriyor.
Evet, yüzerek kilo verebilirsiniz. Ancak yağ yakmak için doğru yönergelere uymanız gerekir. Yüzme, aerobik bir egzersizdir ve yağ yakmak için maksimum kalp atış hızınızın % 60-80'i arasında yüzmeniz gerekir. Bunu yapmazsanız, yeterince kalori yakamazsınız.
Yüzmek Tüm Vücudunuzun Çalışmasını Sağlar
Yüzerken vücudunuzdaki tüm kaslar harekete geçer ve her an aktif olarak çalışır. Böylelikle aynı anda hem kol hem karın hem de bacak kaslarınız güçlenir. Üstelik suyun direncine karşı kuvvet uyguladığınız için diğer egzersizlere göre yüzmenin faydası daha fazladır.
Yüzmenin faydaları saymakla bitmezken, bir çok rahatsızlığa da iyi gelmektedir. Yüzerken, 1 saat içinde 400 ile 700 arasında kalori yakmak mümkündür. Kullandığınız yüzme stili bu kalori miktarını arttırıyor ya da azaltıyor.
Kas ve iskelet sistemini çalıştırmasının yanında, vücudumuzda pek çok sistemin de düzgün çalışmasını sağlar. Özellikle omurga problemlerinde sırt üstü yüzme, tüm omurga çevresi kasların kuvvetlenmesini ve böylece duruşun düzelmesini yani doğru postürün oluşmasını kolaylaştırmaktadır.
Belirttiğimiz gibi, yüzme vücuttaki tüm kas gruplarının çalışmasına yardımcı olur; ancak vücudumuzun tüm yapısının birbiriyle bağlantılı olduğunu düşünürsek, düzenli yapılması halinde bel ve boyun ağrıları için yapılabilecek en faydalı spordur diyebiliriz.
Yüzme sporu doğru olarak uygulandığında vücuttaki omuz, sırt, göğüs, bacak, kalça ve karın bölgesindeki pek çok kası çalıştırır.
Her zaman sabahları kahvaltıdan önce yüzmeye çalışın. Sabahları yüzmek vücudunuzu aç bırakacak ve depolanan yağları daha verimli kullanabilecektir. Vücut yağı enerji olarak kullanacak ve daha fazla kilo verebileceksiniz.
Gövde, kalça, bacak, kol ve omuzlar çalışır. Yüzerken sadece kalori yakmakla kalmaz aynı zamanda kaslarını da geliştirirsin. Böylece hızlanan metabolizman sayesinde duşunu alıp dinlenirken bile kalori yakmaya devam edersin. Yüzmek seni inceltip kaslarını geliştirirken aynı zamanda bedene ve ruha da iyi gelir.
Günde kaç dakika yüzmeli? Yüzmenin süresi 30 dakikadan az olmamalıdır. Çünkü suyun içerisine girildiğinde vücudun sıcaklık dengesini kurması ve kasların çalışması için bu süre gereklidir. Yüzmeye başlamadan önce birtakım ısınma hareketleri yapmak da yüzmenin daha verimli olmasını sağlar.
Ayrıca, kişinin kilosu da kalori yakma sürecinde önemli bir faktördür. Daha ağır biri, aynı aktiviteyi yaparken daha fazla enerji harcayacaktır. Örneğin, 1 saatlik yüzme süresince 70 kg ağırlığındaki bir kişi yaklaşık olarak 500-600 kalori yakabilirken, 90 kg ağırlığındaki bir kişi 700-800 kalori yakabilir.
Spor yapmak için en uygun saat genellikle öğleden önceki ve hemen sonraki saatler arasındadır. İnsan metabolizması ışıkla harekete geçtiği için, sabah güneşin doğduğu saatlerde metabolizmanın hızı artar ve en yüksek performansı öğleden önceki veya sonraki saatlerde gösterir.
Tuzlu suda yani denizde yüzmek cildin güzelleşmesini sağlar. Deniz suyunda yer alan hidrat ve magnezyum elementi cildinizin pürüzsüz, sağlıklı ve genç kalmasını sağlar. Deniz suyu cildin yenilenmesini, vücuttaki iltihap, kızarıklık ve sivilce ve benzeri cilt rahatsızlıklarına karşı faydalıdır.
Sürekli spor yapmak ve özellikle göğüs bölgesindeki kasları çalıştırmak göğsün büyük bölümü yağlardan oluştuğu için göğüsleri büyütmez, tersine küçültür.
Yüzmenin en temel faydalarından birisi kas ve eklemlerin çalışmasını desteklemesidir. Yüzme sporu, tüm yaş gruplarında kasların kuvvetinin artırılmasında, eklemlerin hareket yeteneğinin artırılmasında fayda sağlar. Aynı zamanda kas ve eklemlerin hareket sıklığı arttığı için vücudun genelinde bir esneklik sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri