Pirinç, badem sütü, yoğurt gibi maddelerle yapılan maskelerle cilt koyuluklarına çözüm aranıyor. Uzmanlar da kojik asit, arbutin ve C vitamini bazlı beyazlaştırma işlemleri uyguluyor. Cilt beyazlatma sağlayan, lokal uygulanan kremler de farklı markaların etiketleri ile satışa sunuluyor.
Gül Suyu | Evde doğal yöntemlerle cilt beyazlatma
Ciltte kullanılan doğal ürünler arasında en çok bilinen madde gül suyudur. Erişimi kolay olan gül suyu cilt için tonik olarak kullanılabileceği gibi direkt yıkamada da tercih edilir. İçeriğinde cildin beyazlamasını sağlayan güçlü bileşenler bulunur.
1 kâse yoğurdu 1 tatlı kaşığı yulaf unu ile iyice karıştırın. Elde ettiğiniz karışıma 1 çay kaşığı kadar bal ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Karışımı 1 saat soğuması için buzdolabında bekletin. Yoğun kıvama gelen maskenizi boyun ve yüzünüzün her yerine sürün. 30 dakika bekledikten sonra yüzünüzü ılık suyla yıkayın.
Limon: Güneş kararmalarında en etkili ürünlerden biri limondur. 1 limonu sıkıp kararmış olan bölgeye masaj yapabilirsiniz. Limonu ciltte 30 dakika beklettikten sonra iyice durulayabilir ve işlemi haftada 3 kez tekrar edebilirsiniz.
Cildinizi nemlendirip beyazlatır. Yapmanız gereken yalnızca 1 tatlı kaşığı süt tozu, yarım tatlı kaşığı badem tozu veya yağı ve 1 tatlı kaşığı balı karıştırıp maske yapmak. Bu karışımı yüzünüze uygulayın, 15-20 dakika sonra durulayın. Cildinizin aydınlandığını siz de farkediceksiniz.
İlgili 38 soru bulundu
Tarif için 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 çay kaşığı karbonat ve yarım çay kaşığı taze limon suyu yeterlidir. Bu karışımı gözler hariç tüm yüzünüze uygulayabilirsiniz. Karışım, 15 dakika bekletildikten sonra ılık suyla yıkanabilir. Bu yöntem aynı zamanda cildi beyazlatma özelliğine de sahiptir.
Beyazlatıcı etkisi ile bilinen doğal özlerden biri de zerdeçal. Zerdeçal tozu, buğday unu ve limon suyunu karıştırarak yüzünüzde 15 dakika bekletmelisiniz. Ardından ılık su ile cildi yıkayarak temiz ve daha beyaz görünüm elde edebilirsiniz.
Son zamanlarda ülkemizde de bir hayli popüler olan suyu ise özellikle cildi beyazlatma özelliği ile biliniyor. Asyalıların ve Uzak Doğuluların gergin, pürüzsüz ve mat bir cilde sahip olmalarında önemli bir rol oynayan pirinç suyunu farklı malzeme ve tekniklerle cilde uygulayıp, etkileyici sonuçlar elde etmek de mümkün.
* Gül suyu, limon suyu, yumurta, badem yağı, bal, yulaf unu, sirkeyi bir kapta karıştırıp yüzünüze sürün. 30 dakika bekledikten sonra ılık su ile durulayın. * Patates cilt rengini açmada oldukça etkilidir.
Nasıl kullanacağız derseniz, bir limonu alın ve ortadan ikiye kesin. Taze taze kestiğiniz bu limonla hafifçe sıkıp suyunu çıkararak cildinizi ovun. Beyazlamasını istediğiniz bölgelere bu limonla hafifçe ovalayarak masaj yaptıktan sonra bu şekilde en az 30 dakika bekleyin.
Pirinç maskesi ne işe yarar sorusu da çok fazla sorulan sorulardan bir tanesidir. Birden fazla fayda sayılabilmektedir. En önemli faydalarından biri cildin beyazlamasını ve aydınlanmasını sağlamasıdır. Cildin temizlenmesini ve cilt tonunun dengelenmesini sağlamaktadır.
Karbonat maskesi cilt lekeleri için de birçok kişinin denediği bir uygulamadır, farklı tarifleri siz de deneyebilirsiniz. Doğal beyazlatıcı özelliğe sahip limon ve karbonat kullanılarak hazırlanan karbonatlı limon maskesi, güneş, sivilce ya da başka bir nedenle ortaya çıkan cilt lekelerini gidermeye yardımcı olur.
Hücreleri yenileyici ve doku onarımına yardımcı olan kantaron yağı konu cilt beyazlatma olduğunda hızır gibi yetişenlerden. Kantaron çiçeğinden elde edilen bu doğal yağ antiseptik etkileri ile cildi aydınlatıyor, parlatıyor ve beyazlatıyor.
Limon, cilt beyazlatma özelliklerine sahip yaygın bileşenlerden biridir. Koyu lekeleri azaltan ve cildinizi önemli ölçüde aydınlatabilen cilt beyazlatıcı bileşenlere sahiptir. 2 yemek kaşığı limon suyunu, yüzünüze ve boynunuza eşit şekilde nazikçe uygulayın. Yaklaşık 10 dakika yüzünüzde kalmasına izin verin.
Ciltte yer alan melanin pigmentinin fazla üretilmesi nedeniyle ortaya çıkar. Melanin pigmenti, cilt renginin açık, koyu olmasını sağlayan bir pigmenttir. Bu pigmentin fazla üretilmesi yani cilt kararması durumu farklı yaşlarda görülebilir. Cinsiyete ya da yaşa bağlı olmaksızın ortaya çıkabilecek bir cilt problemidir.
2 su bardağı pirinci bir kaba koyun ve üzerini kapatıncaya kadar su ekleyin. Sonrasında güzelce ovun ve beyaz unlu kısmının suya karışmasını sağlayın. Ardından süzerek, ağzı kapalı püskürtmeli bir şişeye koyarak, haftada 1 kere cildinize uygulayın.
Haşlanan pirincin içine önce sütü, daha sonra da balı ekleyin ve karıştırın. Temizlenmiş cildinize bir fırça yardımıyla ya da el yordamıyla bu karışımı sürün. Yaklaşık 15 dakika yüzünüzde beklettiğiniz maskeyi tercihe göre ayırdığınız pirinç suyu ile yıkayın. Bu maskeyi haftada 1 defa rahatlıkla uygulayabilirsiniz.
Genel olarak cilt lekelerine ve cilt rengine, tonuna etki eden pirinç suyu maskesi faydaları, ilk uygulamadan itibaren etkisini gösterse de verimli bir sonuç için haftada 2 veya 3 kez toplamda 1 ay uygulandıktan sonra ciltte gözle görülür bir değişiklik gözlemlemek mümkün hale gelir.
Pirinç unu maskesi ne sıklıkla yapılmalı? Tüm cilt tipleri için uygun olan pirinç unu maskesi, akne ve sivilce izleri için kullanılacaksa iki günde bir uygulayabilirsiniz. Cilt rengini açma amacıyla kullanacaksanız haftada 2 gün yapmanız yeterli olacaktır.
Cildinizde güneş lekesi ya da kararmalar meydana geldiyse, bir de patatesin bu konudaki etkisini inceleyin: Patates, antibakteriyel bir besindir. Bu yönü ile ciltte oluşan leke ve mikropları yok eder. Çiğ şekilde cilde uygulanan patates, düzenli bir uygulama sonrasında cildin rengini açacaktır.
1 yemek kaşığı zerdeçal üzerine birkaç damla limon sıkın ve krem kıvamını yakalayın. Bu kremi haftada 2 defa olacak şekilde renginin açılmasını istediğiniz bölgeye sürün. Yıkama anında ılık su kullanabilirsiniz. Limonun asitli yapısı sayesinde ciltteki kararan hücrelerde açılma meydana gelebilir.
Hangi Besinler Cildi Beyazlatır? Limon, patates, C vitamini, siyah çikolata, yeşil çay, sarı ve kırmızı meyveler, soya, yulaf ezmesi gibi besinler yardımıyla cildinizi beyazlatmak mümkün.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri