Zariflik Ne Demek? Zariflik ise Türk Dil Kurumunun (TDK) resmi internet sitesinde yer alan Güncel Türkçe Sözlükte "Zarif davranış veya zarif olma durumu, zarafet" olarak tanımlanmaktadır.
TDK sitesinde sözlükten arama yapıldığında kelimenin, zarafetşeklinde yazıldığı ortaya çıkıyor. Bazıkişilercekullanılan "zerafet"yazımı ise doğru bilinen yanlışlar arasında yer alıyor. Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı"zarafet"tir.
Dilimize Arapçadan geçmiş olan zerafet, zarif sözcüğünden türetilmiştir. Zarif, çevresindeki insanlara her zaman nazik ve kibar davranan kimse anlamına gelir. Zarafet ise incelik göstermek ve nazik olmak demektir. Bu kelime, Osmanlıca kaleme alınmış gazellerde güzel ve hoş anlamında da kullanılır.
Zerafet kelimesi, insanlara karşı nazik davranan, nezaketli ve hoşgörülü kişilere denir. Aynı zamanda abartıdan uzak, sade ama duruşu ve şekli ile dikkat çeken nesneler için de bu kelime tercih edilir. Zariflik, zarif davranış ya da zarif olma durumu ve zarafet şeklinde de tanımlanır.
İlgili 30 soru bulundu
Zarif olma durumu, incelik, zarâfet: Zürâfa bütün zarifliğini kaybetmiş, uzun boynu âdeta ip gibi incelmişti (Ahmet H.
Eğitim Yazar Gökhan Dumanlı, Open Stage Sektörün En İyileri Ödül Töreni'nde Türkiye de bir ilk olan Zarafet Akademi'nin kurucusu olma ve eğitim dünyasına sağladığı katkılardan ötürü Sektörün En İyisi Ödülü'yle taçlandırıldı.
Nezaket (Nazik olmak); zorunluluk olmadan, kişinin aldığı terbiye sonucu geleneklere uygun, hoşgörülü, saygılı, barışçıl ve dürüst davranışın ifadesidir. Zarafet-İncelik (Zarif olmak); davranışın, tutumun , görünüşün, duygu ve düşüncelerin zarif ve ince olmasıdır.
Zarafet kelime anlamı olarak konuşma, çekicilik, duruş ve davranışlarla hoşa gelen, hoşa gidilen, beğenilen anlamına gelmektedir. Kişinin başkalarına olan davranışlarında göze çarpan zarafet, öncelikle kendine davranış biçimidir. Kendine karşı olumlu, kibar davranan kimse, çevresine karşıda zarafet sahibi görünür.
Dilimize Arapçadan geçmiş olan zarafet kelimesinin sözlük anlamı inceliktir.
Zarafet; kibarlık, hoşluk ve incelik anlamlarına gelmektedir.
Arapça ẓrf kökünden gelen ẓarāfa(t) ظرافة “zariflik” sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Arapça ẓarufa ظَرُفَ “zarif ve güzel idi, hoş göründü” fiilinin faˁāla(t) vezninde masdarıdır.
Buna karşılık tek heceli olan demek ve yemek fiillerinde, söyleyişteki i ünlüsü yazıya da geçirilir: diyen, diyerek, diyecek, diyelim, diye; yiyen, yiyerek, yiyecek, yiyelim, yiye, yiyince, yiyip vb. Ancak deyince, deyip sözlerindeki e yazılışta korunur.
TDK'ya göre eşek kelimesinin doğru yazılışı "eşek"dir. Başka yazımlar yanlış kabul edilmektedir.
Kadınların en çekici bölgeleri; kalça, bel ve basenleridir. Bu bölgeleri, büyük olmasından ziyade dik ve diri olduğunu belli eden göğüsler; dolgun dudak, iri gözler ve orantılı burun üçlemesi takip eder. Bacaklar, ikinci bakışta görülen ve vücudun orantılı olup olmamasıyla ilgili bilgi veren bölgelerdir.
Kadınlarda belirgin elmecık kemikleri, büyük gözler, geniş alın, kaşların kalkık ve martı kanadı gibi olması, küçük burun ve çene, geniş ve estetik bir gülme, dolgun dudaklar seksüel çekiciliği desteklemekte. Yüzde deri ve deri ekleride çekici olmalıdır.
NAİF İLE NAHİF KELİMELERİNİN KARIŞTIRILMASI
Kibar şekilde davranan bir kişiye ne kadar naif denir. Naif kelimesi; tecrübesi olmayan, toy, deneyimsiz anlamlarına gelmektedir. Nahif ise; hassas, ince, kibar manalarını taşır. Yani bir kişiye sıfat şeklinde kibar demek amaçlı nahif kelimesini kullanmak daha doğru olur.
Nahif kelimesinin ilk anlamı güçsüz ve zayıftır. Ancak bu kelime günümüzde daha çok nazik ve kibar insanlar için kullanılır.
Gençler İçin Zarafet Kursu; haftada 1 gün 1 saatten 24 haftalık bir program olup teorik dersleri ve uygulama eğitimlerini içinde bulunduran, doğru postür ve duruş kazanma, akıcı ve anlaşılır konuşma, etkili beden dili kullanımı, sofra ve topluluk adabı, aile ve arkadaş iletişimi konularını içeren bir eğitim programıdır ...
Zarif Kelimesinin Güncel TDK Sözlük Anlamı Ne Demektir? Beğenilir Ve Nükteli (Dil, Konuşma Vb.)
Bir alanda deneyimsiz olan biri için bir sıfat seçilecekse bu sıfat naif olmalıdır. Ancak kişinin ince, kibar ve zarif oluşundan bahsedilecekse nahif kelimesi kullanılmalıdır. NAİF İNSAN NE DEMEK? Nahif insan zarafet sahibi, kibar, oturaklı ve ince kişilere denilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri