Dilimizde çok uzun yıllardan beridir sıkça kullanılan bu kelime, insanlara karşı özenli, nazik, düşünceli, kibar, dikkatli davranan kişiler için sıkça kullanılır. Zarif insanlar, karşısındaki kişiyi kırmaktan çekinir ve buna göre davranır. Zarifin bir diğer anlamı ise, kibar ve abartıdan uzak demektir.
Asil kadın, şakalar karşısında alınganlık göstermez. Kahkahanın dünyayı daha güzel yaptığını bilir. Kadere yenilmemeyi bilir. Herkesin kendisine üzülme oranı vardır, ancak asil kadın bu acımanın, karşısına çıkan fırsatları engellemesine izin vermez.
Bakımlı kadın nasıl olunur sorusuna yanıt olarak tek tek cevap verilecek olursa; bakımlı bir kadının parlak, gür ve güçlü saçları olur. Bu sebeple saç bakımı, bakımlı kadın için başlangıç olarak bilinir. Sonrasında eller ve tırnaklar gelir, tırnaklar her zaman temiz eller de yumuşak olmalıdır.
İlgili 23 soru bulundu
Kadınların en çekici bölgeleri; kalça, bel ve basenleridir. Bu bölgeleri, büyük olmasından ziyade dik ve diri olduğunu belli eden göğüsler; dolgun dudak, iri gözler ve orantılı burun üçlemesi takip eder. Bacaklar, ikinci bakışta görülen ve vücudun orantılı olup olmamasıyla ilgili bilgi veren bölgelerdir.
Kadınların en çekici zamanının genç kızlık dönemi olduğuna dair asırlık miti yalanlayan yeni bir araştırmaya göre, 31 yaşındaki kadınlar güzelliklerinin doruk noktasındalar. 20'li yaşlarının sonunda ve 30'larının başında olan kadınlar, taze yüzlü 18-19'luklardan çok daha çekici bulunuyor diyor araştırmacılar.
Özverili, başarılı ve anaç kadınlar
- Yaşantısının her alanında başarılı, ne istediğini bilen ve yardım sever kadınlar erkekleri cezbeder. - Çocuklarla iyi anlaşan ve onları seven kadınlar erkekleri etkiler.
Gonadların ürettiği hormonlar sayesinde başta cinsel organlar ve göğüsler olmak üzere tüm vücutta değişikler gerçekleşir. Ergenlik, kişiden kişiye değişmekle birlikte, genellikle 10-16 yaşları arasında tamamlanır ve kişi yetişkin olur. Pek çok kız ilk âdetini (menarşe) 12-13 yaşlarında görür.
Dilimize Arapçadan geçmiş olan zerafet, zarif sözcüğünden türetilmiştir. Zarif, çevresindeki insanlara her zaman nazik ve kibar davranan kimse anlamına gelir. Zarafet ise incelik göstermek ve nazik olmak demektir. Bu kelime, Osmanlıca kaleme alınmış gazellerde güzel ve hoş anlamında da kullanılır.
Zarafet, genellikle kadınlara yakıştırılan bir kavram. Çünkü zarif olmak, kadınların doğası gereği sahip olduğu bir özellik. Bu, elbette ki erkekler zarif değildir, anlamına gelmiyor. Nezaket kurallarına uyan, yaşamında insanlara değer vermeye ve saygı göstermeye önemli bir yer ayıran herkes, zarafet sahibi olabilir.
Kadınlarda belirgin elmecık kemikleri, büyük gözler, geniş alın, kaşların kalkık ve martı kanadı gibi olması, küçük burun ve çene, geniş ve estetik bir gülme, dolgun dudaklar seksüel çekiciliği desteklemekte. Yüzde deri ve deri ekleride çekici olmalıdır.
Güzellik, insan yüzünde (ya da diğer objede) görünüşü keyiflendiren biçim, orantı, renk gibi kalitelerin kombinasyonu dur. Bu son dört kelime önemlidir; güzellik izole olarak var olmaz, seyredenin gözünde var olur. Eğer bir şey bir kişinin hoşuna gidiyorsa, onun için güzeldir.
Bu bağlamda toplumda gençlik önemli bir kategoriyi oluşturmaktadır. Gençlik dönemi UNESCO tarafından 15-25 yaş aralığında belirlenirken, Birleşmiş Milletler Örgütü (BM) 12-24 yaş aralığını öngörmüştür. Türkiye ise BM'in belirlediği 12-24 yaş arasını gençlik dönemi olarak benimsemiştir.
Kadın, erkeğin güçlü, karizmatik, olgun, sahiplenici olmasını ister. Bunun için erkeğin daha büyük olması gerekir. Bu nedenle 5 yıl en ideal olarak gördüğümüz yaş aralığıdır. En ideali ise 5 - 10 yaş arasıdır.
Dünyada ve ülkemizdeki genel kabul, 65 ve üzeri yaştaki bireylerin 'yaşlı nüfus' olarak tanımlanmasıdır.
Elma ve kırmızı soğan; cildi güzelleştiren kuversetin içerir. Bunlar dışında bütün “ berry” grubu meyveler; örn; üzüm, kırmızı üzüm, yaban mersini, dut özellikle de karadut, kızılcık, ahududu, çilek, polifenoller, resveratrol, gibi antioksidan içerikleri ile cildi güzelleştirir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri