Ek A). Ortaokul zekâ oyunları dersi öğretim programında, öğrenme alanları oyun kategorilerine göre oluşturulup Akıl Yürütme ve İşlem Oyunları, Sözel Oyunlar, Geometrik – Mekanik Oyunlar, Strateji Oyunları, Hafıza Oyunları ve Zekâ Soruları olmak üzere 6 üniteye ayrılmıştır.
Bu kategoriler; akıl oyunları, işlem oyunları, strateji oyunları, karma zeka oyunları, mantık oyunları ve mekanik oyunlardır. Akıl oyunlarında en bilinen örnekler Sudoku, Bölgesel Sudoku ve Sihirli Piramit'tir. Bu oyunlar çocukların düşünme, analiz etme ve problem çözme becerilerini geliştirir.
Akıl ve zeka oyunları, çocukların bilişsel ve zihinsel gelişimine katkıda bulunan oyunlardır. Bu oyunlar, hafıza, öğrenme, karar verme, akıl yürütme, görsel algı, motor becerileri, el-göz koordinasyonu ve olasılıkları hesaplama gibi bilişsel yetkinlik ve gelişim isteyen faaliyetleri içermektedir.
Bu kategoride incelenen oyunlara satranç, dama, go, koridor, abalone, mangala, reversi, dama, tactix, nim, üç taş, dokuz taş, sayı tahmin etme gibi oyunlar örnek olarak verilebilir.
İlgili 22 soru bulundu
MEB ZEKA OYUNLARI DERSİ
MEB zeka ve akıl oyunları dersi 2013-2014 yılından itibaren seçmeli ders olarak okullarda uygulanmaktadır. Zeka oyunları dersi ile öğrencinin konsantrasyon, muhakeme, kavrama, analitik düşünme, problem çözme, yorumlama gibi becerilerin gelişmesi amaçlamaktadır.
Akıl ve zeka oyunları eğitimi, çeşitli oyunlar ve aktiviteler kullanarak insanların zihinsel yeteneklerini geliştirmek için tasarlanmış bir eğitim türüdür. Bu oyunlar genellikle matematik, bellek, dikkat, öğrenme, problem çözme ve düşünme yeteneklerini geliştirmek için tasarlanmıştır.
Akıl ve zeka oyunları eğitmeni olmak için lisans bölümü mezunu ya da öğrencisi olmalısınız. Akıl ve zeka oyunları eğitmeni olmak için, MEB'e bağlı olarak görev alan öğretmenler ve kolej öğretmenleri sertifika alarak akıl ve zeka oyunları eğitmeni olabilir.
1-Akıl ve zeka oyunları alanında Halk Eğitim Merkezleri vasıtasıyla 80 saatlik akıl ve zeka oyunları,40 saatlik mangala,40 saatlik go oyunu kursları açabilirsiniz. Kurs saati haftalık 10 ders saatini geçemez.
Derece zeka oyunları eğitimine katılarak belge almaya hak kazanan kursiyerlerimiz federasyonumuz ile Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında Halk Eğitim merkezlerinde orta düzeydeki öğrenciler için 150 saatlik eğitim açabileceklerdir.
%50 indirimle Diytoy Manyetik Zeka Oyunu Tangram 24 TL'ye, %39 indirimle Dede Tangram Küçük Box 28 Parça 03152 122 TL'ye, %28 indirimle Wooden Toys 125 Parça Ahşap Blok Tangram Puzzle 149 TL'ye, %9 indirimle Manyetik Tablet Tangram Eğitim Seti Yazı Tahtası Orijinal Ürün 130 TL'ye sahip olabilirsiniz.
Zeka oyunları, çocukların eğlenirken zekasını geliştirmesi, zihnini açması ve yeni bir şeyler öğrenmesi için hazırlanmış oyunlardır. Çocuklar bu oyunlarla var olan zihinsel ve bilişsel yeteneklerini geliştirebildikleri gibi, yeni yetenekler de kazanırlar.
5-6 yaş çocukları; çocuklarda birlikte oyun kurarak oynama yaklaşık 5-6 yaş civarında görülür. 5-6 yaş çocukları masa oyunlarına daha çok ilgi duyarlar. Kesme yapıştırma, resim yapma, rakamları yazma, yapbozlar ile oynamayı tercih ederler.
Bu oyunlar bireylerin yaratıcı düşünme, eleştirel düşünme, yansıtıcı düşünme, karar verme, problem çözme gibi üst düzey bilişsel becerilerini geliştirmenin yanı sıra onların eğlenceli zaman geçirmesini sağlayarak, kötü alışkanlıklar edinmelerinin de önüne geçmektedir (Demirel, 2015).
Zeka atölyesi; birbirinden farklı akıl oyunlarıyla kavram, ilke, algı ve yönergeleri kullanarak çocuklarımıza soyut ya da somut nesneler arası ilişkileri kavrama, analiz yapma, akıl yürütme ve bu becerileri belirli bir amaca ulaşmak için kombine edebilme yetkinliklerini kazandırmaktadır.
Bu sorunun cevabı : Evet. Oyun oynamak zekayı geliştirir. Oyun ortamları çocukların bilişsel, sosyal, dilsel ve duygusal gelişimlerinin sağlanması bakımından oldukça önemli alanlardır. Çocuklar oyunlar ile dünyayı keşfetmeye çalışırlar, ve yeni beceriler öğrenirler.
Zekâ Oyunları Kurs Programı; 5-12 yaş grubu çocukların oyunlardan yararlanarak zekâ ile hafızalarını, düşünerek akıl yürütmelerini ve hafıza güçlerini geliştirmek; keşfederek problem çözme, mantıksal-matematiksel düşünme, sağlıklı iletişim kurma becerileri kazanmalarını sağlamaktadır.
Zekâ oyunlarını öğrenmek ve öğretmek, matematiği eğlenceli ve zevkli hale getirerek öğrencilerin dikkatini çekmek, bu sayede matematiği sevdirmek, matematiksel düşünme ve problem çözme becerilerinin arttırılması amaçlanmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri