Zencefil her mevsimde hastalıklara karşı koruyan ve aynı zamanda yağ yaktıran etkili bir besindir. Doğal bir besin olan zencefili yatmadan önce tüketerek hızlıca fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz.
Metabolizmayı hızlandıran zencefil çayı, sindirimi kolaylaştırıyor ve yağları parçalıyor. Uyumadan önce içilen 1 bardak zencefil çayı, yağ yakımınızı hızlandırıyor.
Peki, zencefil çayı ne zaman içilmeli? Günde 2 fincan zencefil çayı tüketimi, bitkinin sağlık üzerine etkilerinin optimum seviyede seyretmesini destekler. Genellikle aç karnına sabahları ya da öğünlerden önce tüketilmesi önerilen zencefil, metabolizmayı hızlandırmaya ve sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olur.
Sabahları ve akşamları aç karnına yemeklerden yaklaşık yarım saat kadar önce zencefil suyu içmek zayıflamada başarı sağlıyor. Bağırsakları harekete geçirip sindirim sistemini hızlandırıyor. Özellikle sabahları zencefil suyu tüketmek metabolizmayı hızlandırıp hazımsızlık ve kabızlık problemlerini gidermede etki ediyor.
Zencefil, sağlıklı bir besin olsa da bazı kişiler için yan etkiler meydana gelebilir. Mide ve bağırsak sorunu yaşayan, safra taşı olan ya alerjik bir bünyeye sahip olanlara zencefil tüketmeleri önerilmez. Tansiyon hastalarının da kontrollü ve uzman eşliğinde zencefil tüketmesi gerekir.
İlgili 38 soru bulundu
Zencefil karaciğerde yağ asidi birikmesini önler. Bu nedenle her gece içeceğiniz bir bardak zencefilli süt karaciğerinizi toksinlerden arındırır.
Zencefil Ne Kadar Tüketilmelidir? Zencefil faydalı ve lezzetli bir baharattır ancak önerilenden fazla kullanmak sakıncalı olabilir. Zencefil çayı için önerilen miktar günde 1 veya 2 fincandır. Herhangi bir biçimde günde 4 gramdan fazla zencefil tüketimi önerilmez.
Bir bardak su için bir çay kaşığı toz zencefil kullanabilirsiniz. Kaynamış olan suyun içine toz zencefili atın ve 5 dakika kadar demlenmesini bekleyin. Daha sonra dilerseniz balla tatlandırarak ya da içine limon dilimi ekleyerek içebilirsiniz.
1 bardak kaynamış suya 1 çay kaşığı toz zencefil ekleyin. Ayrıca içerisine 1 dilim limon atın.
Zencefil diyeti için özel bir zencefil çayı hazırlamanız ve bu çayı her öğününüzden yaklaşık 30 dakika önce içmeniz yeterli. Ancak daha etkili olabilmesi için bu diyet süresince tabii ki daha az karbonhidrat tüketmeniz öneriliyor, aklınızda bulunsun. Gelelim zayıflamaya yardımcı olan zencefil çayının hazırlanışına.
Zencefilin içinde bulunan gingerol gibi bazı maddeler tamamen iltihap tedavisinde kullanılabilmektedir. Uykusuzluk, kas ağrısı, sabit kusma gibi belirtilerle hasta olan bir kişi, zencefil ve baldan yapılmış çay içerlerse terleme olur, ağrılar azalır, ateş düşer ve derin bir uyku gelir.
Hazımsızlık gibi mide sorunlarına iyi gelir ve sindirimi kolaylaştırır. Zencefil limon çayı balgam söktürmeye yardımcı olur. Limon mide bulantısını gidermeye yardımcı olur. Zencefil limon çayı mideyi yatıştırarak bulantıyı azaltmayı sağlar.
Zencefili toz ya da taze kök olarak kullanabilirsiniz. Ancak kullanmadan önce doktorunuza danışmalısınız çünkü zencefilin kan sulandırıcı etkisi bulunur. Sarımsak Sarımsağın iltihap söktürücü etkisinden faydalanmak için haftada birkaç kez bir diş sarımsağı suyla birlikte hap gibi yutmalısınız.
Son yıllarda artan obeziteye karşı savaş açan ve tüketildiğinde etkili olan doğal besinler bulunuyor. Bunlardan en etkili olanlardan biri zencefildir. Hem toz hem de taze olarak tüketilen zencefil ile bel ve göbek bölgesinde biriken inatçı yağlardan kurtulabilirsiniz.
Zencefilin sindirim sistemi ve mideye faydaları
Zencefilin %40 oranında hazımsızlığa ve mide şişkinliklerine yardımcı olduğunu kanıtlamışlardır. Zencefil, mide ağrısına ve mide bulantısına karşı etkili olmasının yanı sıra, mide ve bağırsaklardaki gazı söktürür. Diareyi (ishal) önler ve bağırsak bozukluklarını giderir.
Zayıflatan Yoğurt Zencefil Zerdeçal Kürünün Faydaları Nelerdir? Zencefilli zerdeçallı tarçınlı bu kür özellikle göbek bölgesindeki yağlanmayı gidermede etkilir. Göbeğinizi eritir ve bel bölgenizi inceltir. Zayıflatan kürü 1 hafta kullanarak 2-3 kiloya kadar verebilirsiniz.
Serviste kullanacağınız kupaya zencefil dilimlerini ekleyebilir ve üzerine kaynayan suyu nazikçe dökebilirsiniz. İşte bu kadar, zencefil suyunuzu süzerek sıcak veya soğuk şekilde tüketebilirsiniz.
Öncelikle bir diş sarımsak kadar olan kök zencefilin kabuklarını soymanız gerekir. Ardından zencefili bir bardak suya koyarak 10 dakika kaynatmanız yeterlidir.
1 çay kaşığı zencefil kaç kalori? Zencefil Tozunun 100 gramında 335 kcal kalori, ayrıca 1 Çay Kaşığı yani 3 gram Zencefil Tozunda 10 kalori bulunmaktadır.
Zencefil, vücuttaki fazla suyun atılmasına yardımcı oluyor ve şişkinliği azaltıyor. Bu özelliğiyle ödem söktürücü olarak da biliniyor. Sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasına yardımcı oluyor.
Çocuklardan yetişkinlere herkesin fayda sağlayabileceği zencefil gün içinde uykulu, yorgun kişilere ve çok üşüme sorunu olanları da bu sıkıntıların kurtarıyor. Ancak, günde 2 gram kadar kullanımı önerilmektedir.
Soğuk algınlığı için zencefil çayı, bazı solunum yolu virüslerinden korunmaya yardımcı olmak için soğuk algınlığı ve grip mevsiminde tüketilebilir.
Sebze çorbalarında rendelenmiş taze halini ya da yine toz halini kullanabilirsin. Salata soslarına biraz taze zencefil ekleyerek bambaşka bir ferahlık elde edebilirsin. Kahvaltılarda yoğurt, bal ve toz zencefili karıştırarak güne çok daha enerjik başlayabilirsin.
Zencefil, özellikle kış aylarında grip ve nezle gibi hastalıklar için şifa kaynağıdır. Kalp ritim bozukluğu olan kişilerin düzenli olarak tüketmesi önerilen bu besin tüm kalp rahatsızlıklarına iyi gelmektedir. Aynı zamanda damar sıkışması yaşayan kişiler için damar açıcı besinlerin başında zencefil gelmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri