Sarımsak ve zencefil, kronik inflamasyonla ilişkili pro-inflamatuar proteinleri engellemeye yardımcı olabilecek güçlü anti-inflamatuar bitki bileşikleri içerir. Örneğin, araştırmalar hem sarımsak hem de zencefilin insanlarda iltihaplanma belirteçlerini azalttığını göstermiştir.
Zencefil limon sarımsak kürü, bölgesel anlamdaki kilo sorunlarında etkili. Ayrıca metabolizmayı hızlandırıyor. Bu kür, sabah aç karna tüketildiğinde uzun süreli tokluk hissi ile kilo vermeye yardımcı olur. Mide ve bağırsak sağlığını korumaya yardımcı olur.
Sarımsak ve zencefili mutfak robotu yardımıyla ezin. Bir tencereye su, limon suyu, limon posası ve ezilmiş sarımsak-zencefil karışımını ilave edin. 10 dakika kaynattığınız bu karışımı her sabah aç karna tüketebilirsiniz.
Toz zencefili kimler kullanamaz? Kalp hastaları, tansiyon hastaları, bağırsak hastalığı olanlar ve kan sulandırıcı kullanan kişilerin toz zencefil tüketmesi önerilmez.
Sarımsak, bal ve zencefil arterlerinizi temizlemenize yardımcı edecek, böylece kardiyovasküler hastalıklara yakalanma riskiniz de azalacak. Bu saydığımız besinler, anti-enflamatuvar ve antioksidan özelliklere sahiptir. Bu nedenle hazımsızlık, hipertansiyon, artrit ve astım gibi rahatsızlıklar için de tavsiye edilir.
İlgili 23 soru bulundu
Cam bir kavanozun içine sarımsaklar dilimlenerek eklenir ve üzerine zencefil, limon suyu ve bal eklenir. Hazırlanan karışın 1 gün boyunca dinlendirilir.
Daha önce bahsettiğimiz gibi, limon sarımsak kürü tansiyon düşüklüğüne sebep olur. Bu yüzden düşük tansiyonu olan kişilerin tüketmesi tavsiye edilmemektedir. Kan sulandırıcı ve tansiyon ilacı kullanan kişilerin, doktora danışmadan tüketmemesi gerekir. Alerjik reaksiyonlara sebep olabilir, baş ağrısına yol açabilir.
Enfeksiyonlara karşı zencefil
Bağışıklık sistemini güçlendirerek enfeksiyonlara karşı tepkileri hızlandırmaya yardımcı olur. Zencefilin mantar enfeksiyonlarına karşı en etkili bitki olduğunu kanıtlanmıştır. Antiseptik etkisi sayesinde, mide ve bağırsak enfeksiyonlarına, hatta gıda zehirlenmelerine karşı da etkilidir.
Zencefilin Yan Etkileri Nelerdir? Zencefil trombositlerin pıhtılaşmasını azaltır bu nedenle kan inceltici etkisi vardır. Kanamaya meyilli insanlarda fazla zencefil tüketimi kanamaya neden olabilir.
Zencefil En Sağlıklı Nasıl Tüketilir? Zencefilin en sağlıklı tüketimi çok uzun süre ısıl işlem görmemesi halinde gerçekleşebilir. Taze zencefili 3-5 dakika sıcak suda demleyip çayını içebilirsiniz. İçme suyunuzun içinde taze zencefil dilimleri bekletip içebilirsiniz.
Antimikrobiyel ve antifungal özellikleri bulunan bal ve sarımsak besinleri, bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye yardımcı olur. İki besin de vücudunuzun virüsler, bakteriler ve diğer patojenlere karşı olan savunmasını artırır.
Sarımsağın tansiyonu düşürme etkisi bulunur
Damar sisteminin yani yaşlanma sürecinin (damar sertliği gibi) sarımsakla birlikte gerilediği düşünülmektedir. Ayrıca kanın akışkanlığını düzenleyen sarımsak, damarları genişlettiği ve gevşettiği için aşırı yüksek tansiyonun normalleşmesine katkıda bulunur.
Saraçoğlu zencefil çayı demlemek için kullanılan çaydanlığın porselen olmasını ve içerisine limon dilimleri atılmasını önermektedir. Demlenen zencefil çayı uzun süre bekletildiğinde besin değerini kaybeder. O yüzden demlenir demlenmez içilmesi gerekir.
Zencefil, sarımsak, limon ve sirkenin yardımcı besin olarak tüketiminin başta kalp sağlığı olmak üzere insan sağlığına olumlu etkileri bilimsel araştırmalar tarafından gösterilmiş.
3 diş sarımsak havanda ezilir ve zencefilli kaynamış suya eklenir. Sarımsaklar eklendiğinde ocağın altı kapatılmalıdır. Sarımsak da eklendikten sonra pişirme kabının üstü temiz bir bez ile örtülür ve 10 dakika dinlenmeye bırakılır. Dinlendirilen sarımsaklı zencefil karışımı ocaktan alınır ve bardağın içine süzülür.
📌Mideyi, Bağırsakları ve Karaciğeri temizleyen Muhteşem bir karışımdır 📌Kanı temizler, Safra kesesi ve Kalbi güçlendirir. 📌Doğal Antibiyotik olan bu karışım bir çok hastalıklara şifa olmaktadır.
Zencefil antioksidan kaynağı bir bitkidir. Bu bakımdan en etkili damar açıcı bitki çeşitleri arasında yer alır.
ZENCEFİL, ZERDEÇAL, IHLAMUR VE TARÇINA DİKKAT
Sarımsakta bulunan ajoen maddesinin de kan sulandırıcı etkisi olduğu bilinmektedir. Ayrıca yüksek doz E vitamini içeren kabak çekirdeği, somon ve hamsi, maydanoz, ıspanak ve avokado gibi gıdalardan fazla tüketmek de kan sulandırıcı etkiye neden olur.”
Kan sulandırıcı ilaç kullanan hastaların da zencefil tüketimine dikkat etmesi gerektiğine vurgu yapan Özer, “Zencefil kanın sulanmasını artırır. Bu nedenle kanamalara neden olabilir. Fazla miktarda zencefilli çay içmek kan sulandırıcı kullanan hastalar için tehlikeli olabilir” dedi.
Zencefil çayının da diğer bitki çayları gibi özenli bir şekilde tüketilmesi gerekir. Genellikle tok karna veya yemeklerle birlikte içilmesi önerilen bitki çayları, ara öğün olarak da tercih edilebilir.
Zencefil bal öksürük kesebilir, zararlı mikroorganizmaları temizleyebilir. Bağışıklığı güçlendirme ve vücudu korumada yardımcı olduğu için soğuk algınlığına karşı da koruyucudur. Gribal rahatsızlıklarda rahatlatıcıdır ve iyileşme sürecini hızlandırabilir.
Zencefil B3, B6, C ve K vitaminleri, demir, potasyum, magnezyum, fosfor ve çinko içerir. Bu faydalı bitkinin çayı taze, kurutulmuş ya da tozuyla yapılır.
Sarımsağın yutularak tüketilmesi, vücuda enerji verirken bedenin daha dinç ve daha sağlıklı olmasına da destek olur. Soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklara karşı etkilidir. Mantar lezyonlarının çoğalmasını engellerken kaşıntıyı da hafifletir. Sarımsak tüketmek, yüksek tansiyona iyi gelir.
İri tek bir diş sarımsak bıçakla doğranıp ilave edilir. Yarım bardak klorsuz su ilave edildikten sonra robot veya blendır çalıştırılır. Yaklaşık bir - bir buçuk dakika çalıştırıldıktan sonra karşımın tamamı kahvaltıdan en az yirmi dakika önce aç karnına içilir.
Bu karışım, hissettiğiniz rahatsızlığı azaltır ve balgam söktürücü etkiye sahiptir. Tüm soğuk algınlığı ve grip semptomları, bal ve sarımsak karışımının düzenli kullanılması ile bastırılabilir. Bu karışım, virüslerle savaşmanıza yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri