Boğaz ağrısı ve inatçı öksürük için çok etkili bir ev takviyesidir. Grip, nezle, soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklarda vücudunuzu korur ve bağışıklığınızın güçlenmesine yardımcı olur. Vücuda enerji verir.
Kabuğunu soyduğunuz zencefili, doğrayıcıdan geçirin. 250 gram zerdeçalı da doğrayıcıdan geçirip bir kabın içerisine alın. Tepeleme bir yemek kaşığı tarçını ekleyin. Marmelat kıvamı alana kadar bal ekleyerek karıştırın.
Soğuk ve grip salgınlarının yoğunlaştığı kış aylarında zerdeçal zencefil ve bal ile hazırlanan karışım oldukça etkilidir. Ses kısılması ve öksürüğe iyi gelen bu karışım ayrıca boğaz ağrısını ve bademciğin iltihaplanmasını önler. Doğal bir antiseptik olan zerdeçal solunum yollarını açar.
Taze zencefili ve limonun kabuğunu bir kaba rendeleyin. Küçük ve boş bir kavanoza alın. Üzerine toz zerdeçal, karabiber, kırmızı toz biber, sarımsak ve balı ekleyin. İyice karıştırın.
2. adım: Zerdeçal ve zencefili bir bardağın içerisine koyun. 3. adım: Isıttığınız sütten az bir miktar zerdeçal ve zencefili koyduğunuz bardağa dökerek topaklanmaması için sıvı bir macun haline gelene kadar iyice karıştırın. 4. adım: Son olarak kalan sütü ekleyin ve isteğinize çayınızı tatlandırın.
İlgili 36 soru bulundu
Boğaz ağrısı ve öksürüğe iyi gelir. Grip, nezle ve soğuk algınlığına karşı korur. Vücuda enerji verir. Sindirim sistemini dengeler.
Yarım baş zencefil ve bir tutam tere atılarak bekletilen bir litre sudan her gün 2 fincan kadar tüketilmesi akciğerlerin temizlenmesine katkı sağlayabilir.
Tamam, aç karnına da yiyebilirsiniz ama mutlaka bir sıvıyla kullanın onları.
Zerdeçal, var olan mide problemlerini daha da kötüleştirebilir ve diyabetli hastalarda kan şekerini çok düşürebilir. Karaciğer hastalığı veya safra kesesi taşı olanlar. hamile kadınlar veya emziren anneler zerdeçal tüketiminden kaçınmalıdır. Kanser ilaçlarıyla etkileşimler olabilir.
Zerdeçal İltihaplara karşı etkili bir antioksidan kaynağıdır. Zerdeçalda bulunan curcumin iltihaplanmaya sebep olan farklı moleküler yapıları engeller. Zerdeçal; eklem iltihabı ve kas burkulması gibi hastalıkların tedavisinde etkilidir. Eklem ağrılarını ortadan kaldırır.
Zerdeçal güçlü bir antiseptiktir.
Solunum yollarında balgam üretimine yol açan bakterilerin ölmesine yardımcıdır. Bir bardak süte bir çay kaşığı zerdeçalı ekleyin. Bu karışımı sabah ve akşamları birer kez için.
Zerdeçal ve yeşil çay ile bir bitki çayı, boğaz iltihabına çok iyi gelecektir. Yeşil çayı demlerken içine bir çay kaşığı kadar toz zerdeçal ilave edin ve tadı sert gelirse balla tatlandırarak tüketin.
En önemlisi İnsanı rahatlatırken cinsel isteği arttırmasıdır. Cinsel isteği artıran zencefili, çok az da olsa yemeklerinize ve içeceklerinizde kullanabilirsiniz.
1 adet küçük boy kavanozun yarısını doğranmış taze zencefil ile doldurun. Daha sonra limon dilimlerini zencefilin üzerine yerleştirin. Arzu ederseniz limon ve zencefil miktarını arttırabilirsiniz. Son olarak zencefil ve limonun üzerini örtecek kadar bal ekleyin.
Akciğerlerin temizlenmesi için ihtiyaç duyulan önemli besinlerden biri de zencefildir. Zencefil, akciğer için tehlike yaratabilecek toksin ve parçacıkları temizlemeye yardımcıdır. Doğal antibiyotiklerden biri olan okaliptüs, içinde uçucu yağlar barındırmaktadır. Bu yağlar akciğer hastalıklarına karşı oldukça etkilidir.
Zencefili Kimler Kullanamaz? Sindirim sistemi güçsüz kişilerin zencefil tüketmesi önerilmez. Bağırsak hastalıkları ve ülser gibi mide hastalıkları olan kişilerin de aşırı zencefil tüketmemesi gerekir. Mide yanması ve mide ekşimesi gibi sorunlardan kaçınmak için yemek yemeden önce tüketilmemelidir.
Zerdeçalın içinde yer alan kurkumin adlı madde, antikanserojen ve antiaterojenik özellikler taşıdığı için, zerdeçal aynı zamanda antiviral ve antienflamatuar özellikler de barındırdığı için tüm bu özellikler bir araya geldiğinde akciğerlerde biriken toksinlerle mücadele etme konusunda da oldukça başarılı oluyor.
Sarımsak akciğeri temizleyen besinler arasında yer alır. Haftada iki defa yemeklerde sarımsak tüketmek, akciğer sağlığı için gereklidir. Keçiboynuzu, akciğerlerde detoks etkisi yaptığı gibi temizleme görevi görüyor. Zencefil ve tere akciğer dostu oldukları kadar daha rahat nefes için akciğerleri temizliyor.
Saraçoğlu, keçiboynuzu suyunun sabah ve akşam olmak üzere günde 2 bardak tüketilmesini tavsiye ediyor. Keçiboynuzu kürü içerdiği etken maddeler sayesinde bronşları temizler. Nefes darlığı, öksürük ve balgam sorunları için adeta doğal bir reçetedir.
Zencefil, sağlıklı bir besin olsa da bazı kişiler için yan etkiler meydana gelebilir. Mide ve bağırsak sorunu yaşayan, safra taşı olan ya alerjik bir bünyeye sahip olanlara zencefil tüketmeleri önerilmez.
Bu amaçla kullanılan ve belirlenen en eski cinsel güç arttırıcı besin zencefil olurken en ilginç olanı ise sarımsak oluyor. Besinler bünyelerinde barındırdıkları maddeler nedeniyle kişilerde cinsel gücü doruk noktasına ulaştırarak doyumun kolay yakalanmasını sağlıyor.
Özellikle zencefil ve zerdeçal böbrek taşı oluşumunun önlenmesinde ve böbreklerin temizlenmesinde yararlıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri