Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Zeytin meyveleri neden dökülür?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Zeytin meyveleri neden dökülür?

Benim izlenimlerime göre, bu zamanlarda zeytin ağaçlarında dökümün 3 temel nedeni vardır: Saptan vuruk, Sulamaya bağlı olarak fizyolojik döküm, Sulamaya bağlı Antraknoz'dan dolayı döküm.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: erdektarim.com

Zeytin dökülmemesi için ne yapmalı?

Zeytin Çiçek Dökmemesi İçin Ne Yapmalı ? Zeytin ağaçlarında çiçeklenme döneminde çiçek dökmesi farklı sebeplerden olabilir. Eğer sıcaktan dolayı çiçek dökmesi oluyor ise, çiçekler açmaya yakın yüzde 10 luk çinko ve bor içerikli sıvı gübre, sunguart kaolin ile karıştırılıp zeytin ağaçlarına verilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

Zeytin ağacı meyvesi neden dökülür?

Meyve dölü: Zeytin meyvelerinin karabiber Büyüklüğünü aldığı Dönemde Meyve dölü larvaları meyve sapı dibinden meyvenin içine girerek, meyve ile meyve sapının birleştiği kısmı tahrip eder ve meyvelerin dökülmesine neden olur. Bunlara "Karabiber dökümü" denir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aydin.tarimorman.gov.tr

Zeytin olgunlaşmadan neden dökülür?

Bunun en büyük sebeplerinden biri yazın aşırı sıcak geçmesi. Bilindiği üzere çöl sıcakları olarak bilinen sıcakların aşırı derecede olması zeytin ağaçlarına çok büyük zararlar verdi. Zeytin ağaçları mayıs ayında tam çiçeklenme dönemindeki sıcaklıktan dolayı çiçeklerinin yarısını dökmüştü.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: evrensel.net

Zeytin ağacından çok verim almak için ne yapmak lazım?

Her yıl ocak ve mart ayları arası gübreleme, zeytin verimi için iyi olacaktır. Kurak yaz döneminde sulama ile daha verimli zeytinler elde edebilirsiniz. En ideal yöntem damlama ile sulama olacaktır. Ağaçları korumak için her yıl bordo bulamacı uygulaması yapılmalıdır.Bordo bulamacı ise kireçli ve ilaçlı sudur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nefisyemektarifleri.com

ZEYTİN TANE DÖKÜLMELERİ. Zeytinde tane neden dökülür?.ZEYTİN SİNEĞİ, ZEYTİN YAPRAK TIRTILI.

İlgili 36 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Zeytin ağacı en çok hangi gübreyi sever?

Kireci az olan topraklara amonyum nitrat gübresi yerine Kalsiyumlu (Ca) gübreleri vermek daha yararlıdır. Zeytin ağacı en çabuk azotlu gübrelerden, ikinci sırada potasyumlu gübrelerden, en geç ve uzun sürede fosforlu gübrelerden yararlanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gemlikzeytini.gen.tr

Zeytin çok Sulanırsa ne olur?

Aşırı sulama gereksiz büyümeyi teşvik eder, çiçeklenmeyi azaltabilir ve budama maliyetini artırır. Çoğu mahsulde olduğu gibi, zeytinlikte de yaygın olarak kullanılan sabit ve taşınan sulama sistemleri vardır. Taşınan sistemlerin kurulum maliyeti yoktur, ancak bu sistemin emeği yoğundur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: wikifarmer.com

Zeytin neden çok dökülür?

Benim izlenimlerime göre, bu zamanlarda zeytin ağaçlarında dökümün 3 temel nedeni vardır: Saptan vuruk, Sulamaya bağlı olarak fizyolojik döküm, Sulamaya bağlı Antraknoz'dan dolayı döküm.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: erdektarim.com

Zeytin ağacı ne sıklıkla sulanmalı?

Dikimi yapılan bölgenin iklim ve toprak yapısına göre sulama aralığı değişmektedir. Genel olarak zeytin ağacı 20-30 gün bir sulanmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

Zeytin ne sever?

Zeytin ağacı ışığı çok sever. Bu nedenle çok soğuk olan bölgelerde güney yamaçlar tercih edilmelidir. TOPRAK İSTEKLERİ; Zeytin ağacı her ne kadar "fakir toprakların zengin ağacı" ise de zeytinlik tesis edilecek arazinin toprak yapısının tınlı, killi-tınlı bünyeye sahip, hafif kireçli ve çakıllı olması en iyisidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarimorman.gov.tr

Zeytin Budanmazsa ne olur?

Kıvrak zeytin ağaçlarının düzenli olarak budanması gerektiğini vurgulayarak “Zeytin ağacı bir müddet sonra budanmazsa eğer çalılaşma formuna girer. Bildiğiniz Akdeniz tipi çalı haline dönüşür. Zamanla ağaç kendini geriye doğru öldürür ve bir müddet sonra verimden düşer.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Zeytin ağacına ne iyi gelir?

Zeytin Ağaçları İçin Önemli Olan Besinler Nelerdir? Zeytin ağaçları için azot, fosfor ve potasyum çok önemli besin kaynaklarıdır. Zeytin ağaçları bu ihtiyaçlarını kimyevi gübreler, hayvan gübreleri ve yeşil gübreler sayesinde elde ederler. Bu üç temel besinin eksiksiz olması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gubrekapimda.com

Zeytin kabuklu biti nedir?

Zeytin kabuklu biti, ekonomik yönden önemli bir zararlıdır. Zararını, meyve ağaçlarının gövde, dal, sürgün, yaprak ve meyvelerinde meydana getirir. Popülâsyonu yüksek olduğunda, ağaçların kurumalarına neden olur. Zararlının beslenirken kırmızı veya mor lekeler meydana gelir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mucahitkivrak.baun.edu.tr

Zeytin ağacı susuz yetişir mi?

Bu sebeple zeytin tarımı Gaziantep ve Kilis illerimizde önemli bir yere sahip- tir. Zeytin, kuraklığa dayanıklı olduğu için zeytinlikler genelde, kıraç arazilerde tesis edilmiştir. Sadece yağışla sulanan (150 – 300 mm) bu alanlarda zeytinin yıllık su ihtiyacı karşılanamamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arastirma.tarimorman.gov.tr

Zeytin ağacına kükürt ne zaman atılır?

Organik tarımda kullanım sertifikasına sahip Turkan Kükürt , uygulama işlemi sonbahar veya ilkbahar başlangıcında yapılmalıdır ve mutlaka toprağa karıştırılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gubretas.com.tr

Zeytin ağaçlarına bordo bulamacı ne zaman atılır?

Büyükecelili Eyup Karatas Merhaba, bordo bulamacını sonbaharda meyve ağaçlarının yapraklarının %75'i döküldükten sonra kış süresince, ilkbaharda ise gözler patlamadan bir hafta önce uygulayabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: facebook.com

Zeytin ağacına üre gübresi atılır mı?

ÜRE tüm gübreler içinde en fazla ve en yarayışlı azot formunda olan gübredir. ÜRE pH' 7 yani nötr ve nötre yakın topraklarda kullanılması tavsiye edilir. Tahıl ekimlerinde çoğunlukla kullanılan bu gübre Zeytincilikte de kullanılan işçilik maliyeti düşük bir gübredir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: erdektarim.com

Zeytin cok su ister mi?

Zeytin meyvesinin daha iri ve kaliteli olması için yaz aylarında çekirdek sertleşmesi tanenin gelişmesi için suya ihtiyaç vardır. Bu dönemde yağışlarla karşılanamayan su ihtiyacı sulama ile karşılanır. Diğer yağış türleri yani dolu ve kar zeytincilik için istenmeyen yağışlardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: zeytindostu.org.tr

Zeytin ağacının altına ne ekilir?

“Kekik, zeytin sineğinin baş düşmanıdır”

12 milyonun üzerinde zeytin ağacının bulunduğu Edremit Körfezi'nde zeytin sineği zararlısını doğal yoldan durduracak çözümün kekik olduğunu ifade eden Ulusoy, zeytin tarlalarında mutlaka kekik ekilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Zeytin ağacına ne zarar verir?

Çoğu zeytin ağacı hastalıkları bakteri, virüs ve mantarlardan kaynaklanır. Kök uru, bakteri Agrobacterium tumefaciens'ten kaynaklanır ve genellikle genç ağaçlar enfekte olur. En sık görülen semptom, köklerde, toprak çizgisinin hemen üstünde veya altında oluşan urlardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: wikifarmer.com

Zeytin ağacı çiçekte iken ilaç atılır mı?

Kimyasal Mücadele

Zeytin güvesinin çiçek dölünde, yoğun avcı ve parazitoitleri bulunmaktadır. Bu nedenle bu dönemde ilaçlama tavsiye edilmemektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hortiturkey.com

Zeytin sineği için hangi ilaç kullanılır?

ECO-TRAP, zeytin sineği (Bactrocera oleae) mücadelesinde kullanılmak üzere çevre dostu feromon tuzağıdır. Üzeri insektisit kaplı 15×20 cm ebatlarında besin cezbedici içeren yeşil poşet şeklindedir. Cezbediciliğini artırmak üzere zeytin sineği feromonu da içerir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vit-verim.com

Zeytin kaç günde bir sulanır?

Kurak mevsimlerde 15 günde bir sulama yapılmalıdır. Hafif sürümle kaymak kırılarak, yabancı otların gelişmesi önlenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gemlikzeytini.gen.tr

Zeytin ağacı soğuğu sever mi?

Zeytin ağaçlarının ticari olarak dikildiği alanların yıllık ortalama sıcaklığı 15-20 ° C olmalıdır. Maksimum sıcaklık oranı, hasara neden olmadan 40 ° C kadar olabilir, ancak minimum -7 ° C'nin altına düşmemelidir. Bundan daha düşük sıcaklıklar ağaçlarda ciddi hasara neden olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: wikifarmer.com

Soğuğa dayanıklı zeytin hangisi?

Soğuğa dayanıklı zeytin çeşitleri

Gemlik, Memecik ve Domat zeytinleri soğuğa karşı dayanıklılığı ile bilinen zeytinlerdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT