Zerdeçal ve Karabiberi yemeğin altını kapatmaya yakın ilave etmelisiniz. Bunun dışında Karabiber ve Zerdeçal karışımını zeytinyağ ile kısık ateşte hafif ısıtıp her türlü besinin içine karıştırıp da tüketebilirsiniz ya da direk zerdeçal ve karabiberi kullanabilirsiniz tercih sizin.
Uyumlu Bir Çift: Zerdeçal ve Karabiber
Zerdeçal gibi, karabiber de anti-enflamatuar ve antioksidan özellikler içerir, bu da enflamatuar sağlık sorunlarını yönetmeye ve serbest radikal hasarını azaltmaya yardımcı olacağı anlamına gelir.
Yoğurtun yüksek probiyotik oranı ve karabiberin içeriği metabolizmanın daha sağlıklı çalışmasına katkı sağladığı için zayıflamaya da yardımcı olur. Ancak bu tek başına yeteri değildir. Yoğurtlu karabiber tüketiminin yanın da beslenme sürecinde de dengeli olunmalıdır.
KARABİBER KÜRÜ YAPILIŞI:
Limon suyunu su ile karıştırıp içine karabiber ilave edin. Ancak karabiberi katmadan önce kimyon ile harmanlayıp elekten geçirmeniz tavsiye edilir. Dolapta bekletip her yemek yedikten sonra yarım su bardağı kadar tüketebilirsiniz.
İlgili 40 soru bulundu
Carolyn Anderson tarafından verilen bitkisel tarifin içerisinde zerdeçal, öğütülmüş karabiber ve zeytinyağı bulunmaktadır. Zerdeçal özellikle prostat, kolon, meme, beyin ve diğer kanser türlerine yakalanma riskini önlemektedir. Karabiber ise bu önleyici etkiyi %200 oranında kuvvetlendirir.
- Balgam sökücüdür ve öksürüğün geçmesini sağlar. - Sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar, bağırsakların daha sağlıklı olmasına yardımcı olur. - İdrar söktürücüdür.
Yaz aylarında karabiber tüketimi, terlemeyi arttırır. Cildi kurutur. Kuru bir cilde sahipseniz, tüketirken dikkatli olmalısınız. Damar sertliği, yüksek tansiyon, egzama, üremi, bağırsak iltihabı ve romatizmadan şikayet edenler, mümkün olduğu kadar az tüketmelidir.
Karabiber iltihaba iyi gelir mi? Karabiberin ana aktif bileşiği olan piperin, güçlü bir iltihap önleyicidir. Artritli fareler üzerinde yapılan araştırmalarda, piperinin eklem şişmesi ve kan iltihabı üzerinde etkili olduğu görülmüştür.
Karabiber Bakteriyel Enfeksiyonlara Karşı İyi Gelir
Karabiber bakterilerin neden olduğu hastalıklara iyi gelir. Aynı zamanda özellikle sindirim sistemi organlarının bakterilerden hasar görmesini engelleyebilir. Kabızlık, ishal ve kolik gibi durumların tedavisinde ise karabiber etkisi gözlenmiştir.
Kürü hazırlamak için ½ tatlı kaşığı saf zeytinyağı, ¼ tatlı kaşığı zerdeçalı ve ¼ tatlı kaşığından biraz daha az olacak şekilde az öğütülmüş taze karabiberi karıştırmak gerekiyor. Hazırladığınız karışımı pişen yemeklerin içerisinde tüketecekseniz, yemeğin sonuna ilave etmeniz tavsiye edilmektedir.
Dr. Carolyn Anderson tarafından verilen bitkisel tarifin içerisinde zerdeçal, öğütülmüş karabiber ve zeytinyağı bulunmaktadır. Zerdeçal özellikle prostat, kolon, meme, beyin ve diğer kanser türlerine yakalanma riskini önlemektedir. Karabiber ise bu önleyici etkiyi %200 oranında kuvvetlendirir.
Boğaz ağrısı
Bir bardak taze sıkılmış limon suyunun içerisine yarım çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı deniz tuzu ekleyin. Bu üç malzemeyi karıştırıp çalkalayın. Bu karışımla her gün gargara yaparsanız, boğazınızdaki ağrıların geçtiğini göreceksiniz. Bu karışım bademcik iltihaplarına da iyi gelir.
Lösemi, lenfoma, gastrointestinal sistemi kanserleri, prostat kanseri, meme kanseri, over kanseri, baş-boyun kanseri, akciğer kanseri, melanom, nörolojik kanserleri önleyici özelliği bulunuyor.
Zerdeçalın içerisinde bulunan curcumin maddesi yağ yakımına yardımcı olan safranın akışına destek olur. Bu sebeple sindirim ve hazım sorunları için de oldukça etkili bir baharattır. Zerdeçal suyu düzenli olarak tüketildiğinde, kötü kolesterol ve trigliserit seviyesini dengede tutar.
Zeytinyağına en çok yakışan çeşniler fesleğen, limon, kekik, dere otu, maydanoz ve biberiyedir.
Karabiber; potasyum, magnezyum, demir, vitamin K ve C vitamini içerir. Öksürüğü dindirmeye yardımcıdır, soğuk algınlığına ve sindirime destek olur. Mineral yönünden çok zengindir. Antibiyotik özelliği vardır.
Karabiberli pekmez neye iyi gelir? Uzmanlar yutkunma, nefes alma ve kuru öksürük gibi rahatsızlıklarda pekmezin karabiber ile kaynatılıp tüketilmesini tavsiye eder. Pekmezli karabiber karışımı, boğazları bakterilerden arındırarak sinüs yollarının açılmasını destekler.
Sayısız şifaları arasında şeker hastalığı semptomlarını baskılaması, damar sertliğine ve yüksek tansiyona iyi gelmesi, romatizmal şikayetleri azaltması da vardır.
Karabiberin libidoyu artırdığını söyleyen uzmanlar, bu güzel baharatın sağlığa diğer faydalarını şöyle sıralıyor. Cilt: Bir cilt hastalığı olan vitiligonun iyileşmesine yardımcı olur. Cilt kanserini yenmek için de destekleyici bir baharattır. Cinsellik: Karabiberin afrodizyak tesiri vardır, cinsel gücü arttırır.
1993 yılında yapılan bir laboratuvar çalışması karabiberin; oksidatif maddelerin neden olduğu karaciğer hasarlarından koruduğunu ve önemli bir antioksidan olan glutatyon (GSH) seviyesini korumasına yardımcı olduğunu göstermiştir.
Karabiber çayı antioksidan ve serbest radikalleri azaltıyor. Soğuk algınlığı, öksürük, solunum sıkıntısı ve ateş semptomlarında da rahatlama sağlıyor. Karabiber çayı, menstrüasyon sırasında ağrıyı hafifletiyor. Sindirim, iştah, gaz, ishal gibi sindirim sistemi problemlerini iyileştirmek için iyi bir yardımcıdır.
Bol bol su içerek katılaşan balgamın yumuşayıp atılmasına yardımcı olabilirsiniz. Sıcak suyla duş alırken 5-10 dakika buharı soluyabilir ve bir kâse sıcak suyun içine nane ya da okaliptüs yağı damlatarak derin nefesler alabilirsiniz. Bir bardak ılık su içine 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyerek içebilirsiniz.
Bol sıvı tüketmek boğazın nemlenmesine yardımcı olarak tahriş edicilerin etkisini azaltır. Günde en az sekiz bardak su içmek, bitkisel çay veya limonlu ılık su tüketmek gece öksürüklerini hafifletir. Uyumadan önce boğaz pastili kullanmak boğazdaki tahrişi azaltarak öksürüğün giderilmesine yardımcı olur.
Bir bardak kaynar suyun içerisine bir diş sarımsak ve 2 adet tarçın ilave edin. 5 dk demlendikten sonra için. Öksürüğü anında kestiği biliniyor. Limonlu karabiber yöntemi Yeni kesilmiş çeyrek limonun üzerine biraz karabiber ve tuz serperek limonu bu şekilde emebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri