Zeytinyağlı tarifler, özellikle Akdeniz ve Ege mutfağının vazgeçilmez tariflerindendir. En çok zeytinyağlı yemekler yapılır mutfaklarda.
Özellikle zeytin bahçelerinin en yoğun olduğu Ege Bölgesi, zeytinyağı kullanımında başı çekiyor. Zeytinyağlı yemek tariflerine en sık Ege mutfağında rastlıyoruz.
Hamsili pilav (Lazca: Kapça princoni), Trabzon ve Rize başta olmak üzere Karadeniz Bölgesinde tüketilen bir hamsi yemeğidir.
İlgili 19 soru bulundu
Doğrulanmış Cevap. Merhaba, Zeytinyağlı yemekler Akdeniz ve Ege Bölgeleri'nde yenilir.
İrice doğranmış sebzeleri sırasıyla patlıcan, havuç, patates, biberleri ve domatesleri ekleyip karıştırın. Tuz, baharatları ve toz şekeri ekleyip üzerini geçecek kadar su ilave edin ve pişmeye bırakın (su ilavesi gerekirse sıcak su ekleyin). Orta ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Trabzon'un baştacı yemeklerinden biri olan kuymak, mısır unu, tereyağ ve peynir ile yapılan, hem ana öğün, hem ara öğün; hem kahvaltı, hem de öğle ve akşam yemeği olabilen oldukça lezzetli bir yemek türüdür. Bu yöresel yemek, “Muhlama” veya “Mıhlama” isimleri ile de bilinmektedir.
Karadeniz'in meşhur yemekleri arsında neredeyse ilk sırayı alan kuymak herkes tarafından en iyi bilinen Karadeniz yemeği.
Fırında pişen yemeklerin lezzetini artırmak için de zeytinyağı kullanabilirsiniz. Kek, kurabiye gibi tatlı tariflerinde olduğu gibi et ya da sebze yemeklerinde de riviera ya da sızma zeytinyağı kullanabilirsiniz.
Genel olarak tahıl, çeşitli sebze ve bir miktar etle sulu olarak hazırlanan yemek türleri, çorbalar, zeytinyağlılar ve hamur işleri ve kendiliğinden yetişen otlarla hazırlanan yemeklerden oluşan Türk Mutfağı; pekmez, yoğurt, bulgur vb. gibi kendine özgü sağlıklı yiyecek türlerini de ortaya çıkarmıştır.
Artvin ve çevresinde sıklıkla tüketilen yöresel yemekler arasında kuymak, kalaco, kaygana, yoğurtlu silor, mısır ekmeği, hamsili ekmek, cevizli kete, laz böreği, karalahana sarması, turşu kavurması, şalgam pancarı, hamsili pilav, benekli alabalık ve cağ kebabı yer almaktadır.
Erzurum, Cağ Kebabı, Oltu Taşı gibi ürünlerle ünlüdür. Bunun dışında tarihiyle de ön plana çıkan Erzurum, Aziziye Tarabyası,Üç Kümbetler, Erzurum Kalesi ile de bilinmektedir.
Oldukça zengin yemek kültürüne sahip olan Tunceli'nin yöresel yemekleri arasında Zerefet (Babiko), Sirekurt, Sirepati, Keşkek, Kavut, Patila unlu yemeklerine örnek verilebilir.
Giresun'un en popüler yöresel yemekleri:Karalahana Çorbası, Tel Kadayıf, Karalahana Sarması, Hamsili Pilav, Fasulye Turşusu Kavurması, Pezik, Görele Pidesi, Hamsi Böreği, Yağlaş, Mendek Çorbası, Isırgan Çorbası ve Darı Unu Helvası bulunmaktadır.
Ordu nesiyle meşhur denildiğinde akla gelen yiyeceklerin başında kuşkusuz fındık gelir. Ordu'nun meşhur yemekleri içinde de fındıktan yapılan ürünleri bulabilirsiniz.
Türlü yemeğinizin yanına pirinç pilavı yapabilirsiniz. Bulgur pilavı da yemeğinizin yanına tercih edebileceğiniz bir lezzettir. Cacık ya da salata ile menünüzü tamamlayabilirsiniz.
Türlü yemeğinden önce sıcak bir çorba içmek isteyenlere tasiyemiz kesinlikle mercimek çorbasıdır. Klasik lezzetlerden biri olan mercimek çorbası oldukça lezzetli olmasının yanı sıra yapımı pratik bir çorbadır. Türlü yemeğinin yanına en çok yakışan lezzet sade pirinç pilavıdır.
Türlüyü, kapağını kapattığınız tencerede kısık ateşte 25-30 dakika kadar kontrollü olarak pişirin. Servisi esnasında tüm sebzelerin karışması için arzuya göre farklı bir kaba aktardığınız türlüyü sıcak olarak servis edin. Afiyetler olsun!
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri