Biberiye dallarını güzelce yıkayıp hiç su damlası kalmayacak şekilde kuruladım. İki tane yağlık kullandım her birine birer dal biberiye koydum ve üzerine zeytinyağını doldurdum. 15 gün bekledikten sonra harika aromatik bir zeytinyağı oluşuyor. Salatalarda kahvaltılarda ve yemeklerde ayrı bir lezzet oluşturuyor.
Zeytinyağına en çok yakışan çeşniler fesleğen, limon, kekik, dere otu, maydanoz ve biberiyedir.
Cam şişeye boşalttığınız doğal zeytinyağının içine kırmızı acı biberleri yarım yarım kesip koyarak ve 2 yemek kaşığı pul biber ekleyerek bu aromatik yağı elde edebilirsiniz. Elde ettiğiniz yağı 2-3 gün bekletip kullanırsanız bütün elementlerin tatlarının daha çok özdeşleştiğini göreceksiniz.
Kahvaltılık zeytinyağı yapımında küçük hafif çukur bir kase içine yarım çay bardağı zeytinyağı koyun. Daha sonra zeytinyağının üzerine 1 çimdik tuz, 1 tutam kekik ve 1 tutam kırmızı pul biber ekleyip, karıştırın. Hazırladığınız kahvaltılık zeytinyağı servis edebilirsiniz.
Öncelikle limon kabuklarını rendeleyin ve sarımsakları ezerek bir kabın içerisinde bekletin. Ardından zeytinyağı, kekik, rendelenmiş limon kabukları, sarımsak ve pul biberi tencereye alın ve düşük ateşte yaklaşık 15-20 dakika ısıtın. Yağ fokurdamaya başladığında ocağın altını kapatın.
İlgili 16 soru bulundu
Biberiyeli Zeytinyağı Tarifi Nasıl Yapılır? Biberiye dallarını güzelce yıkayıp hiç su damlası kalmayacak şekilde kuruladım. İki tane yağlık kullandım her birine birer dal biberiye koydum ve üzerine zeytinyağını doldurdum. 15 gün bekledikten sonra harika aromatik bir zeytinyağı oluşuyor.
Özellikle sabahları aç karnına içilen zeytinyağı-limon karışımı hem sindirimi rahatlatır hemde safra kesesi ve karaciğere iyi gelir. Vücudumuzun laboratuvarı olan karaciğerlerinizin sağlığını zeytinyağı-limon suyu karışımı ile koruyabilirsiniz.
Bağırsak hastalıklarına karşı koruyucu etkisi vardır. Yarım çay kaşığı kuru kekik iki avuç dolusu taze ıspanak kadar antioksidan içerir. Kekik baharatını zeytinyağı ile karıştırdığınızda antioksidan miktarı 4kat artar.
Zeytinyağının içindeki tortunun altına çökmesi ve daha parlak renkli olması için zeytinyağı kabına bir tutam tuz atılır.
Zeytinyağı, uygun koşullarda saklandığında ortalama 18-24 aya kadar dayanır. Sızma zeytinyağı, daha az işlendiği için ortalama 12-18 ay muhafaza edilebilir.
Peki zeytinyağının kullanım ömrünü nasıl anlayabiliriz? Sızma zeytinyağı yaklaşık 2 yıl dayanır. İlk günkü tazeliğini koruyabilmeniz için tasarlanan Komili Sızma Zeytinyağı şişelerinde muhafaza ederek 2 yıla kadar kullanabilirsiniz.
3) Tat Farkı
Çoğu zaman sırf tadına bakarak bile ayırt edebileceğiniz hakiki zeytinyağı, içeriğinde az da olsa asit barındırır. Bu asit ve zeytinyağının kendine özgü aroması sayesinde tadına baktığınız zeytinyağı eğer genzinizde hafif bir yanma oluşturuyorsa, hakiki zeytinyağını buldunuz demektir!
Baharatları karıştırıp istediğiniz kavanoza ya da şişeye aktarın ve üzerine zeytin yağını döküp, kapakla kapatıp çalkalayın. Oda sıcaklığında ya da serin bir yerde (buzdolabında değil) uzun süre saklanabilir. 1-2 gün beklettikten sonra yapmış olduğunuz baharatlı zeytin yağınızı kullanabilirsiniz. Afiyet olsun!
Zeytinyağı, limon suyu, pulbiber kekik ve havanda dövdüğünüz kişnişi zeytinlerin üzerine ekleyin. Harmanlayıp servis yapın.
İsteğe göre sarımsağı küçük küçük doğrayabilirsiniz. Daha sonra bir yağ şişesi içine kurutulmuş acı biberleri ve 3-4 dal taze kekiği koyun. Ardından şişenin içine yarım çay kaşığı tane karabiber ve sarımsakları ekleyin. Son olarak şişenin içine koyduğunuz tüm malzemelerin üzerini geçecek kadar zeytinyağı dökün.
Kaliteli zeytinyağı elde etmek için sağlam ve hasarsız danelerin doğru zamanda uygun usullerle hasat edilmiş olması ve hiç bekletilmeden zeytin sıkma tesislerinde doğru şekilde işlenmesi gerekir. Zeytinlerin hasattan sonra mümkün olan en kısa süre içinde işlenmesi son derece önemlidir.
Kaliteli zeytinyağını anlamak için en bilinen yöntemlerden birisi de, su testidir. Gerçek zeytinyağı, suyun üzerinde kalır. Bunu anlamak için bir bardak suya, az miktarda zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Eğer zeytinyağı su yüzeyinde kalıyor ve baloncuklar çıkarıyorsa, kalitelidir.
İçinde zeytinyağının bulunduğu kabı tencerenin içine koyup 8 dakika boyunca benmari usulünde kaynatınız. - Zeytinyağını yeterince ısıttıktan sonra litresine göre bir veya iki dilim ekmek atınız. Ekmek zeytinyağının içerisindeki asidi alma özelliği nedeniyle zeytinyağının asidinde azalma olacaktır.
Karabiberli zeytinyağı
Zeytinyağını bir kabın içerisinde yanmayacak şekilde ısıtın. Daha sonra içerisine bir miktar karabiber ekleyip sırtınıza sürün. Bu karışımı sırtınıza sürdükten sonra bir bez yardımıyla sarın. Öksürüğü hemen kestiği ve iyi geldiği bilinmektedir.
Günde 3 kez düzenli şekilde yerseniz bağışıklık sisteminiz güçlenir, hastalıklardan korunursunuz ve vücut direnciniz artış gösterir. Aynı zamanda genetik olarak kansere yakalanmaya meyilli olan kişilerde, riski ortadan kaldırır.
ZEYTİNYAĞI VE TUZ KARIŞIMI NASIL HAZIRLANIR? Yapılan araştırmalar, bu kürü düzenli olarak 10 gün uyguladığınızda kıkırdak ve kas gelişimine büyük etkileri olduğunu söylemektedir. 10 yemek kaşığı kaya tuzunu ve 1 su bardağı zeytinyağını karıştırarak ağrıyan bölgeye masaj yaparak uyguluyoruz.
Özellikle sabahları, aç karna zeytinyağı içmek mideyi rahatlatır. Mide yanması ve gaz gibi problemleri ortadan kaldırır. Mide asidini dengeler. Ülser ve reflü gibi mide rahatsızlıklarına iyi gelir.
Kalp krizini önlüyor, kanı sulandırıyor, şekeri düşürüyor, eklem ağrılarını gideriyor. Zeytinyağını vücudumuzun ağrıyan her yerine sürebilirsiniz. Zeytinyağını her sabah bir kahve fincanı içmelisiniz” diye konuştu.
Bu iki maddenin karışımı ise vücutta biriken atık haline gelen toksitleri atar. Bunun yanı sıra limon temizlik yaparken zeytinyağı ise hücrelerin hızla yenilenmesini destekler. Aç karna tüketildiğinde sadece karaciğerdeki zehrin atılmasında yardımcı olmaz. Aynı zamanda sindirim sistemini de temizler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri