Zeze bitkisi, karbondioksiti oksijene dönüştürme kapasitesiyle bilinir ve bu özellikle kapalı alanlarda hava kalitesini artırabilir. Bununla birlikte, zeze çiçeği zehirli bileşenler içerir, bu yüzden evde küçük çocuklar veya evcil hayvanlar varsa dikkatli olunmalıdır.
Devetabanı yendiğinde çocukların dillerinin, ağızlarının ya da boğazlarının yanmasına ve şişmesine neden olabiliyor. Köpekler ve kedilerde ise şişliklerin yanı sıra spazm gibi ciddi etkiler görülebiliyor. Oldukça zarif bir görüntüsü olan bazı zambak türleri de zehirli çiçekler arasında yer alıyor.
Deve Tabanı
Ancak yaprak ve sap kısmında bulunan beyaz sıvı toksik bir maddedir. Göz ve deri ile temas halinde tahrişe neden olur, yutulması durumda dilin şişmesi ile birlikte boğulmaya kadar gidebilen ciddi etkiler ortaya çıkabilir.
FİL KULAĞI
Kalp şeklindeki yapısı ve hoş renkleri ile evinizle çok güzel bir uyum sağlayabilen bu bitki, zehirli ve tehlikeli olabilir. Hayvanlar ve çocuklar fil kulağı bitkisinin yaprakları ile temasa geçtiğinde salya akması sorunu ve nefes almada zorluk yaşanabilir.
Hayır hayvan dostu değildir, toksik bir türdür.
İlgili 45 soru bulundu
Bununla birlikte, zeze çiçeği zehirli bileşenler içerir, bu yüzden evde küçük çocuklar veya evcil hayvanlar varsa dikkatli olunmalıdır. Özellikle yapraklarındaki suların tüketilmesi tehlikeli olabilir. Zamya olarak da adlandırılan Zeze bitkisinin çoğaltılması oldukça basittir.
Atatürk çiçeği: Bir zamanlar inanıldığı kadar toksik olmasa da, bu bitki kedilerde hala mide-bağırsak rahatsızlığına neden olabilir.
Paşa Kılıcı çiçeğinin faydaları bilimsel olarak kanıtlanmıştır. En iyi hava temizleyici ev bitkilerinden biri olmasının yanı sıra, çok güzel ve eşsiz görünüme sahiptir. Karbondioksit seviyesini düşürür, benzen, formaldehit, ksilen ve toluen gibi zararlı kanserojenleri emerek oksijen seviyesini yükseltir.
Sümbül, fulya ve nergisler de aynı familyanın çiçekleri olarak, yanlışlıkla yenmeleri halinde vücutta rahatsızlıklara sebep olabiliyor. Bulantı, kusma, ishal ve şiddetli mide ağrılarına sebep olabilecek kadar etkili bir zehir içeriyorlar.Dokunulduğunda bile sizi zehirleyecek bir başka süs bitkisi de çuha çiçeği.
Popüler iç mekan bitkilerinden olan kauçuk bitkisi, otoburların onları tüketmemesi için bir tür enzim ve toksin salgılarlar. Bitkinin kök, gövde ve yaprakları kesildiği veya ısırıldığında tahriş edici özler salgılanır. Cilde temas ettiğinde deriyi tahriş eder, yenildiğinde ise sindirim sistemine zarar verir.
İdrar söktürür, vücuda kuvvet verir. Göğsü yumuşatır, öksürük ve nefes darlığını giderir. Göğüs ve ciğer iltihaplarına iyi gelir. Soğuk algınlığına iyi gelir.
“Deve tabanı çiçeği neden ağlar?” sorusu, bitki yetiştirmeyi seven çoğu kişi tarafından merak edilir. Ağlamasının nedeni değişkenlik gösterse de genellikle fazla sulamaya bağlı olarak gerçekleşir. Bu yüzden deve tabanı çiçeğini aşırıya kaçmadan, haftada 2 kere sulamak yeterli olur.
Deve tabanı bitkisi gün ışığı aldığı ortamlarda daha hızlı gelişim gösterir. Düzenli ve kireçsiz bir su ile sulama yapmanız önerilir. Gün ışığı sever ancak yaprakları sarıya dönmeye başlarsa gün ışığından biraz uzaklaştırmanız onu mutlu edecektir. Yapraklarını arada sırada süngerle hafifçe silebilirsiniz.
Genellikle çocuklar yaprakları koparıp ağızlarına götürdüğü için bu çiçek müthiş tehlikeli. İç mekan süs bitkisi olarak kullandığımız en zehirli türlerden birisidir. Saponin, alkoloit, glikozit, zararli enzimler ve okzalik asit tasimaktadir. Asıl zehirlemeyi yapan bitkideki kalsiyum oksalatlardır.
Bilinçsiz şekilde tüketilmesi durumunda zakkum çiçeği zararları söz konusu olacaktır. Çünkü bu bitkinin yapraklarında ve çiçeğinde zehirli madde bulunmaktadır.
Ortanca: Bu bitkilerin soğanları siyanür içerdiklerinden evcil hayvanlar için oldukça zehirlidir.
Orkide. Orkide eve şans ve bereket getiren, özellikle dekorasyonlarda kullanılan en sevilen çiçekler arasındadır. Genellikle yeni iş tebriklerinde ya da diğer özel gün kutlamalarında da orkide oldukça fazla tercih edilir. Orkide ayrıca saflığı, bereketi ve üretkenliğin de simgesidir.
Zakkumu tüketen kişinin kalbi hızlanarak onu ölüme kadar götürebiliyor. Özellikle Asya ve Avusturalya'da bulunan bu zehirli bitkinin üç miligramı bile son derece öldürücü. Öyle ki bitkinin zehri diğer bitkilerden 75 kat daha güçlü.
Genellikle yeşim bitkisi, şanslı bitki, para bitkisi veya para ağacı olarak bilinen Crassula ovata, Güney Afrika'nın KwaZulu-Natal ve Doğu Cape eyaletlerine ve Mozambik'e özgü küçük pembe veya beyaz çiçekleri olan etli bir bitkidir; dünya çapında bir ev bitkisi olarak yaygındır.
Difenbahya bitkisi hakkında merak edilen konulardan biri de “Difenbahya zehirli mi?” sorusudur. Difenbahya bitkisinin yaprakları zehirlidir. Yapraklarının yenmesi halinde kişi bir süre konuşamayabilir. Bu nedenle difenbahya dilsiz bastonu olarak da bilinmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri