Butlarımızı iyice yıkayıp yanlardan çiziyoruz, sonra bir tencereye alıp üstüne su koyup kaynatıyoruz, iyice kaynağında süzgeçle sunuyoruz, suyunu dökmeyelim sonra iyice süzdüğümüzde baharatları ekleyip karıştırın, sonra tavada kızartıyoruz. . Suyundan da pilav yaptım gayet güzel oldu afiyet olsun.
İlgili 34 soru bulundu
Soğuyan bagetleri önce yumurtaya sonra unlu karışıma bulayalım. Bir tabağa alın üzerini kapatıp yarım saat buzdolabında bekletin. Dinlenen tavukları tekrar önce yumurta ardından unlu karışıma batırıp bol yağda kızartalım.
Tavuğun üzerini geçecek şekilde su ilave edin ve bir yemek kaşığı tuz da eklemeyi unutmayın. Bütün tavuk nasıl pişirilir tencerede kaç dakika kalır dediğinizde bir süre tutun ve 70 dakika geçince tavuğu kontrol edin. Geçen 70 dakika içinde normal tencerede bütün tavuğunuz pişmiş olacaktır.
Bu tarifi hazırlamak için toplamda 35 dakika gerekmektedir. Bu sürenin 5 dakikası hazırlık, 30 dakikası da pişirme süresidir.
Havuç ve patatesi soyup yıkayın ve iri iri doğrayın. Soğanı soyup bütün halde bırakın. Tavuk parçalarını soğanı birlikte tencereye alın, üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su ilave edin. Tere yağını ilave ederek kaynayana kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika daha haşlayın.
(Dibinde yeterince su olmasına dikkat edin yoksa sebzeler tepsiye yapışabilir). Önceden ısıtılmış 180 derecede 5-10 dakika daha üstü hafif kızarana kadar pişirelim. Yanında pilav ile servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun.
Hayır, yıkamamalısınız. Piliç etinin yıkanmadan pişirilmesi gerekir çünkü çiğ piliç etinde belli sayıda bakteri bulunabilir ve yıkarken bu bakterilerin etraftaki kap kacak, evye, bıçak gibi malzemeler ile etraftaki pişirmeden tüketilen diğer gıdalara bulaşma riski vardır.
BÜTÜN BUT. Arka çeyrek gövdenin baldır kemikleri (Tibia, fibula) ile bacak kemiğinin (femur) içinde bulunduğu kısmın, kalça ekleminden kesilmesi sonucu elde edilen parçadır.
Büyük bir kabın zeytinyağı, yoğurt, rendelenmiş sarımsak, salça, tuz ve baharları alıp güzelce çırpın. Ardından içerisine tavuk bagetleri koyarak güzelce harmanlayın. Kabın üzerine streç bir filmle sarın ve buzdolabında en az 1 saat, mümkünse 1 gece dinlendirin.
Fırın tepsimize tavukları koyuyoruz ve fırına veriyoruz. 180 – 200 derecede kızarıncaya kadar yaklaşık 1 saat pişiriyoruz. Pişirme derecesi ve özelliği fırından fırına değişebilir, kendi fırınınızı göz önünde bulundurarak ayarlayabilirsiniz.
Termometre tavuğun eti yoğun ve dolgun yerine sokularak iç sıcaklık ölçülebilir. İç sıcaklığın 75-80°C olması gerekmektedir. - Mutfak termometresi yoksa tavuğa çatal batırılarak pişip pişmediği anlaşılabilir. Çatal batırıldığında çıkan su berraksa tavuk pişmiş demektir.
Üzerini 2-3 parmak geçecek kadar suyla doldurmalısınız. Haşlama suyuna 1-2 tatlı kaşığı tuz ilave ederek bütün tavuk etinizin ve tavuk suyunun daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.
3. Tavuğu haşlayarak tüketecekseniz haşlama suyuna atacağınız 1 diş sarımsak, birkaç tane karabiber, birkaç defne yaprağı ve biraz limon suyu tavuğun hem kolay pişmesine hem de lezzetli olmasına yardımcı olur.
1 adet but kaç kalori? Tavuk But (Derisiz) Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 121 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Adet (Büyük) yani 265 gramlık miktarında Tavuk But (Derisiz) 321 kalori bulunmaktadır. Tavuk eti, protein, potasyum, fosfor, demir, çinko açısından zengindir.
Tavuğu fırında pişirmeden önce üzerine bir kat fırın kâğıdı yayın. Böylece kurumasını önlersiniz. Tavuk kanat pişirirken, etlerinizi yağa atmadan önce tuz ve karbonata güzelce bulayın. Bu tavuğun fazlalık nemini alır, kabuğunun çıtır çıtır olmasını sağlar.
Doğradığınız sebzeleri soyduğunuz bütün sarımsaklarla birlikte butların üzerine ekleyerek karıştırın. 3. Yağa bulanan tavukları sebzelerin üzerine dizin, fırın kabınıza 1 su bardağı su ve defne yaprağını ekleyin. 4. Fırın kapağınızın kapağını kapatarak 220 derece fırında 60-65 dakika pişirin.
Kanat gibi küçük parçalar ya da pirzola genellikle fırında daha lezzetli olurken göğüs, but, baget gibi parçaları haşlayarak rahatlıkla pişirebilirsiniz. Haşlanan tavuğun suyunu özellikle çorba ya da pilav yapımında kullanacaksanız göğüs yerine but ya da kemikli çorbalık kısımlarını tercih etmelisiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri