Uygulama kolaylığı için selülozik tiner, benzin ya da mazot ile inceltilebilir.
İNCELTME: Yılkim Sentetik Tiner, Neft, Selülozik Tiner ile %15-20 oranında inceltilir. UYGULAMA: Yüzey kir, pas ve yağdan temizlenerek arındırılır. Yüzeyde nem kalmamalıdır. BOYANABİLECEK ALAN: İstenilen kat kalınlığına bağlı olarak 1 veya 2 kat uygulama yapılır.
Ambalajında kullanıma hazır halde bulunur. Uygulama kolaylığı için selülozik tiner, benzin ya da mazot ile inceltilebilir.Su izolasyonu sağlamak amacı ile 1 kg/m2 kullanılması önerilir.
Sentetik tinerler, selülozik tinere göre daha az etkilidir. Sentetik tinerlerin selülozik tinerlere göre plastik yüzeyler ile insan bedenine daha az etkileri bulunmaktadır. Bu nedenle selülozik tinerlerin aksine sentetik tinerler, plastik şişelerde güvenle saklanabilir. Uçucu özelliği daha azdır.
Sentetik tinerle hiçbişey olmaz selülozik tiner bile orjinal boyaya kolay kolay bisey yapmıyor. Boyayı çıkarması için uzun sure maruz kalması gerekir.
İlgili 22 soru bulundu
Solvent bazlı ürünlerde kullanılan incelticidir. Sentetik esaslı tüm boya, vernik ve astarların uygulamalarında inceltici olarak güvenle kullanılır. Ayrıca sentetik esaslı boya uygulama araç ve gereçlerinin (fırça, rulo, uygulama tabancası, spatül vb.)
Akrilik tiner, tüm akrilik esaslı astar, son kat ile verniklerin inceltilerek, uygulama vizkozitesine göre ayarlanmasında kullanılır. Uygulama sonrasında akrilik esaslı ürünler ile uygulama yapılmış tüm boya ekipmanlarının temizlenmesinde de rahatlıkla kullanılabilir.
Selülozik tinerin parlama derecesi 38 santigrat derece iken, sentetik tinerin parlama derecesi 33 santigrat derecedir. Selülozik tiner sentetik tinere kıyasla daha güçlü bir çözücüdür. Selülozik tiner plastik ve benzeri yüzeylere zarar verebilir ve sentetik tinere kıyasla tahribat derecesi daha yüksektir.
Tinerin genel olarak kullanım amacının boyayı inceltmek olduğunu biliyoruz. Bu nedenle uygun boya türleri ile aynı bazda tiner çeşidinin kullanımına ihtiyaç vardır. Tiner çeşitlerinin birbirinin yerine kullanılması söz konusu değildir. Yani sentetik boya ile selülozik tiner kullanılmaz.
Tiner çeşitleri arasında en etkili bileşime sahip olan da selülozik tinerdir. Ciltte de çeşitli tahriş edici etkiye sahip olan selülozik tinerin plastik ya da buna benzer malzemeyi erittiğine dahi şahit olabilirsiniz. Güçlü etkiye sahip olan selülozik tinerler teneke kutularda muhafaza edilir.
Emilkote® soğuk uygulamalıdır. Yaklaşık %20 oranında su ile karıştırıldıktan sonra, bitüm fırçası veya tabanca ile uygulanır. Hava koşullarına bağlı olarak yaklaşık 4-5 saatte kurur. Yağışlı havalarda veya +5° C'den düşük sıcaklıklarda uygulanmamalıdır.
En ucuz çözüm margarin kullanmak. Ziftli alana margarini sürdüğünüzde kısa bir süre sonra nemli bir bezle margarini temizleyin. Ziftin çıktığını göreceksiniz. İkinci çözüm yolu ise gazyağı veya mazot ile temizleme.
Zift su yalıtımı çatılar, teraslar, banyo ve tuvalet gibi ıslak alanlarda etkili bir şekilde kullanılabilir.
Tiner çeşitlerinden biri olan selülozik tiner; solvent bazlı yani çözülebilir boyaların ve verniklerin inceltilmesinde kullanılmaktadır. Hızlı kuruma özelliğine sahip solvent bazlı boyaların doğru ve homojen bir kıvama gelmesini sağlayan selülozik tiner, evlerde ve iş yerlerinde kolaylıkla kullanıma uygundur.
Nasıl ki selüloz bazlı boyanın inceltilmesi için sentetik tiner kullanılmıyorsa, sentetik boyanın inceltilmesi için de selüloz bazlı tiner kullanılmaz. Selülozik tiner, selüloz bazlı boya ve verniklerin inceltilmesi için kullanılan bir kimyasaldır. Diğer boya türleri ile bu tinerin kullanımı uygun değildir.
Son yıllarda çok daha hızlı kuruma özelliğinden dolayı tercih edilen Selülozik boyalar için olmazsa olmaz olan Selülozik Kokusuz Tiner D 80ler bu sebeple daha fazla ilgi görmeye başladı. Birkaç saat içinde kuruyan bu boyalar hem evlerde hem de iş yerlerinde kullanılan tercihlerden biri olmuştur.
Selülozik sistemlerin inceltilmesi için özel olarak hazırlanmış bir solvent karışımıdır. Selülozik bazlı boyaların yanı sıra poliüretan, akrilik ve endüstriyel boya, astar ve verniklerin inceltilmesi için tasarlanan özel tinerdir. Bu uygulamalarda kullanılan aletlerin temizlenmesinde güvenle kullanılır.
Epoksi esaslı son kat boyalar, astarlar ve epoksi vernikleri inceltmek, uygulama araçlarının temizlenmesinde kullanılan özel tiner. Boya tozumaya karşı özel formüle edilmiştir.
Selülozik boya sentetik boyaya göre daha hızlı kurur. Her iki boya çeşidinin de doğrudan güneş ışınlarından korunması gerekmektedir. Sentetik boyamalar ve vernik inceltmeler için sentetik boyalar kullanılırken selüloz bazlı boyama işlemleri ve vernik inceltme uygulamaları için de selülozik boyalar, tinerler kullanılır.
Selülozik tiner, boya sektöründe yaygın olarak kullanılan tiner çeşitlerinden biridir. Bu kapsamda piyasada en fazla satılan ürünler arasındadır. Söz konusu tiner çeşidinin kullanım amacı, selüloz bazlı boya ve verniklerin inceltilmesini sağlamaktır.
Tiner, İngilizce thinner (inceltici) sözcüğünden gelmekte olup genellikle yağ bazlı boyaların inceltilmesinde kullanılan organik çözücüdür. Selülozik ve sentetik olmak üzere iki çeşidi vardır.
Arabada oluşan lekelerin temizlenmesi için kullanılacak en son tiner çeşidi selülozik tinerdir. Arabanın boyasına zarar vermemesi için bu tiner çeşidinden uzak durmanızda fayda vardır.
İNCELTME / KARIŞIM ORANI :
Ağırlıkça 3 birim Akrilik Boyası, ağırlıkça 1 birim Akrilik Boya Sertleştiricisi ile karıştırılır. İnceltmek gerektiğinde % 10-15 Akrilik Tiner kullanmalıdır.
Selülozik tinerin plastik, araç boyası, kumaş, lastik ve pvc gibi yüzeylerde erimeye, büzüşmeye, solmaya veya boya kalkmasına neden olduğu gözlenmektedir.
Kurumuş akrilik boya lekesini çıkarmak için alkol veya ince tiner kullanabilirsiniz. Pamuklu bir bez veya pamuklu tülbent üzerine az miktarda alkol veya tiner damlatın. Lekenin üzerini nazikçe silin, yüzeyi çizmemeye dikkat edin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri