İslâm zinaya karşı kişi ve toplumla ilgili bir takım önlemler almıştır. İmkânı olanın evlenmesi, evlenemeyenin oruç tutarak kendini eğitmesi, bakışların haramdan korunması, kadınların mahrem yerlerini örtmesi, evlenme engeli bulunmayan erkek ve kadının başbaşa kalmaması gibi önlemler bunların başında gelir.
Buna göre tevbe zina günahından yapılmalıdır. Zina (nikah olmaksızın cinsel ilişki) henüz başlamamışsa, dokunma temas etme, avrete caiz olmayan bir surette bakma günahı kazanılmış olur. Bütün bu günahlar her iki tarafın rızasıyla ise her iki atarf ta bu günahlardan tevbe etmelidirler.
Cinsel ilişki aynı cinsten kişiler arasında (kadınla kadın ya da erkekle erkek) gerçekleşirse zina gerçekleşmez. Bu kapsamda hayvanlarla cinsel temas, yapay döllenme, yalnızca okşama, kucaklaşma ya da öpüşme gibi hareketler zina sayılmaz.
İstiğfar duası olarak da bilinen tövbe duası Allah'tan işlenen günahlar, zina ve hatalardan dolayı af dilemek için okunur. Tövbe, Tevbe ya da Tevbei İstiğfar duası namazlardan sonra, kandillerde veya dini günlerde okunabilir.
Ebû Hüreyre (r.a)'un rivayetine göre Efendimiz (SAV) şöyle buyurdu: "Âdemoğluna zinadan nasibi takdir olunmuştur. O buna mutlaka erişir. Gözlerin zinası bakmak, Kulakların zinası dinlemek, Dilin zinası konuşmak, Elin zinası tutmak, Ayakların zinası yürümektir.
İlgili 29 soru bulundu
Ayrıca günaha tekrar dönmeme ve varsa hakları hak sahiplerine iade etmektir. Yüce Allah; şirki, cana kıymayı ve zinayı zikrettikten sonra her kim tövbe eder, iman edip salih amel işlerse Allah onun tövbesini kabul eder ve günahlarını sevaplara dönüştürür.
Zira zina yapmak, bir hayasızlık olup çok kötü bir yoldur. " - Nur Suresi, 2. ayet; " Zina yapan kadın ve zina yapan erkeklerin her birine yüz'er sopa vurun; Allah'a ve ahiret gününe iman ediyor iseniz, Allah'ın hükümlerini uygularken zina yapanlara acıma duymayın.
Dünyada başına gelir
Geçimini bozar, huzurunu bozar, ömrünün bereketini giderir. Dünyadan nasıl gittiğinin farkında bile omazsın. 3- Allah'ın rahmeti ,şefaati gider. Rabbimiz lanetlediği için ömrü kısalır, yani bereketsiz hale gelir.
Zinanın söz konusu olabilmesi için eşlerden birinin bir başkasıyla cinsel ilişkiye girmesi gerekmektedir. Sarılmak, öpmek zina sayılmaz ancak teşebbüs aşamasında kalan zinadan bahsedebilmek adına ispat kolaylığı sağlar.
Peki, kimdir onlar? Duası kabul olmayacak kişilerden birisi; hanımı zina ettiği halde onu boşamayan kocadır. Tabii, burada fuhşun tespiti için adil ve güvenilir olan 4 tane Müslüman erkeğin, olayı açıkça görmeleri gerekir.
İlişkide zina olması için cinsel ilişki olması gerekir. Bunun dışında “el zinası”, “göz zinası” gibi ifadeler hakiki değil mecazi anlamdadır ve sakındırma amaçlıdır. “Arkadaşlık”, “flört”, “birlikte yaşama”nın kendisi değil; bu tür bir ilişkide cinsel ilişkiye girmek zinadır.
Başkasıyla Cinsel İlişkide Bulunmak
Sıkça sorulan sorulardan biri eşin bir başkasına sarılması, mesaj atması ya da öpmesi gibi fiillerin zina sayılıp sayılmayacağıdır. Zinanın en önemli şartı cinsel ilişkidir. Dolayısıyla öpme, mesaj atma ya da sarılma gibi fiiller zina olması için yeterli olmayacaktır.
Sevgililerin öpüşmesi ''ten zinası''; ''dudakların zinası'' olur. Sadece zina olur denilmemesi daha uygundur. Zira zina sadece nikâhsız cinsel ilişki hakkında yalın olarak kullanılan bir kavramdır.
Kur'ân-ı Kerîm'de, şöyle buyurulur: “Zina eden kadın ve zina eden erkekten her birine yüz değnek vurun. Eğer Allâh'a ve âhiret gününe inanıyorsanız, bunlara Allâh'ın dinini uygulama konusunda acıyacağınız tutmasın. Mü'minlerden bir topluluk da, onların cezasına şahit olsun.”
Zina meşru boşanma sebeplerindendir. Zina eden bir kadın tevbe etmelidir. İslam devleti olan bir ülkede yaşıyorsa islam fıkhındaki cezasının tatbiki onu günahının istiğfarıdır. Had tatbik edilmesi günahına kefaret olur.
İslam'da recm
Kur'an'da zina suçunun cezasını belirten ayetler şunlardır: Zina eden kadın ve zina eden erkekten her birine yüz sopa vurun; Allah'a ve ahiret gününe inanıyorsanız, Allah'ın dini hususunda sizi sakın acıma duygusu kaplamasın!
Zinada had cezasının uygulanması için, erkeğin cinsel organının en az sünnet yerinin (haşefe) kadının cinsel organına girmiş olması gerekir. Bundan daha azına meselâ; öpmek, sarılmak veya uyluk arasına sürtünmek vb. hareketler haram olmakla birlikte had cezasını gerektirmez.
Ön sevişme ve cinsel ilişki sırasında koca, kadının göğsünden zevk almasına izin verilir, Hanefi mezhebinde bu harekette salgı (yani süt) tüketilmediği sürece caizdir.
(Bkz. Nisa, 4/16; Nur, 24/2). Celde cezası: Kur'an'da zina cezası ile ilgili son hüküm celdedir.73 Bu ko- nudaki ayet mealen “Zina eden kadın ve zina eden erkeğin her birine yüz celde vurun. Allah'a ve ahiret gününe inanıyorsanız, Allah'ın dininde (hükümleri uygularken) onlara acıyacağınız tutmasın.
Zina, evlilik bağı olmaksızın ergen bir erkeğin ergen bir kadınla isteyerek yaptıkları cinsel birleşmeye denir. Zina yapan kimseye “zani” denilir. Zina dinimizin yasakladığı en büyük günahlardan birisidir.
Fuhuşla yayılan hastalığa da, onlardan geldiği için frengi denmiştir. Bir hadis-i şerifte, (Kötü kadınlar, çoğalıp, zina toplum içinde yayılırsa, halk, daha önce görülmemiş bulaşıcı hastalıklara maruz kalır) buyuruluyor. Frengi gibi, Aids de daha önce görülmemişti.
Mümkünse gözyaşı dökülerek. Bir daha o günaha girilmeyeceğine, o günahı işlemeyeceğine söz verilecek. O günahı bir daha gerçekten işlemeyecek. Bunları yaptığı zaman tövbe etmiş olur ve biz bu tür tövbeye nasuh tövbesi diyoruz.
İki ayette zina şirk ve adam öldürme gibi büyük günahlar arasında zikredilir. Ayrıca bir başka ayette de zina eden erkekle zina eden kadına yüzer sopa vurulması emredilir ve zina eden kimsenin ancak zina edenle veya bir müşrikle evlenebileceği vurgulanır.
Hangi eylemler zina sayılır, hangileri zina sayılmaz? Zina, evli bir kişinin eşinden başka biriyle cinsel ilişkide bulunması veya ilişkide bulunmaya teşebbüs etmesidir. Bu bağlamda eşin bir kez zinada bulunması diğer eşe zina sebebiyle boşanma davası açmak hakkı vermektedir.
Geriye iki şey kalıyor; biri kul hakkıdır, varsa helalleşmek gerekir. Diğeri de Allah hakkı için tövbe, istiğfar etmek ve bir daha o günaha girmemektir. buyurarak hangi günah olursa olsun affedebileceğini bildirmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri