ATM işlemleri veya alışveriş esnasında kredi kartının şifresi 3 kez yanlış girildiğinde kart geçici bir süreliğine bloke olur. Bu durumda bankanın sağladığı imkânlara bağlı olarak internet bankacılığı veya müşteri hizmetleri üzerinden kredi kartı PIN bloke kaldırma işlemleri gerçekleştirilebilir.
Erişim engelini kaldırmak istediğinizde yeniden 0850 220 00 00 Müşteri Hizmetlerimizi aramanız yeterlidir.
Şifrenin Yanlış Girilmesi
Eğer hatalı giriş sayısı 10'u geçerse sistem kullanıcının şifresini 1 saat kullanılmaz hale getirir. Başka bir deyişle 1 saat bloke eder ve kullanıcıyı bloke süresi konusunda uyarır. Kullanıcı 1 saatlik bloke süresinin dolmasından sonra tekrar şifresini kullanabilir.
Temel anlamda bloke, banka hesabına değil; hesap içerisindeki paraya konulur ve hesapta bulunan paranın harcanmasına kısıtlama getirir. Hesap blokeleri, borç sebebi dışında banka kredi borçları, iflas, kefaret, kredi teminatı, vergi borcu, sermaye artırımları gibi sebeplerden ötürü de gerçekleşebilir.
Bunun anlamı ise tutarın banka tarafından el konulması ve geçici süreliğine kullanılmamasıdır. Çünkü blokeli tutarı kullanmanız için bu blokeyi kaldırmanız gerekir. Aksi halde çoğu durumda bloke uygulaması devam edecektir.
İlgili 17 soru bulundu
ATM işlemleri veya alışveriş esnasında kredi kartının şifresi 3 kez yanlış girildiğinde kart geçici bir süreliğine bloke olur. Bu durumda bankanın sağladığı imkânlara bağlı olarak internet bankacılığı veya müşteri hizmetleri üzerinden kredi kartı PIN bloke kaldırma işlemleri gerçekleştirilebilir.
Vatandaşların borçları ne kadarsa bloke işlemlerinde banka hesaplarından o kadar para geri alınır. Bloke işlemlerini kaldırmak isteyenlerin bütün borçlarını ödeyip borçlarını ödediklerine dair belgeyi bankaya veya vergi dairesine götürerek bloke iptal işlemleri için başvuruda bulunmaları gerekir.
Yani blokaj, banka hesabındaki paranın harcanmasına getirilen bir kısıtlamadır. Borç ya da hacizden kaynaklı bir blokaj mevcutsa bu ya kişinin bireysel borcundan ya da vergi borcundan kaynaklanır. Bunun dışında mahkeme devam eden bir dava sebebiyle ihtiyati tedbir kararı vererek banka hesabına bloke koyabilir.
Zira karara karşı itiraz yolu öngörülmemiş, idari tasarruf ile banka hesabının kullanılması 7 gün süreyle dondurulmaktadır. Diğer yandan bankalar 7 günün sonunda bloke işlemini kaldırması gerekmekteyken, blokeyi kaldırmaktan kaçınabilmektedirler.
Bloke koyulan hesaptaki paranın kullanılabilmesi için öncelikle blokenin kaldırılması gerekmektedir. Blokenin kaldırılması için ise yukarıda açıkladığımız üzere MASAK'a itiraz edilmelidir. MASAK tarafından blokenin kaldırılması halinde artık hesaptaki para kullanılabilir hale gelecektir.
Yanlış şifre girerseniz
Şifrenizi 3 kez arka arkaya yanlış girmeniz durumunda kredi kartınızın şifresi bloke olacaktır. Şifrenizin bloke olması, kartınızın şifresiz kullanımını engellemez.
Kredi kartı borçlarının belirli bir süre ödenmemesi doğrultusunda kredi kartına geçici olarak bloke konur. Ancak avukata verilmeden önce ödeme tamamlanırsa tekrar kullanıma açılabilir. Borç yüzünden kapatılan kartlarda kredi notu düşmüş olacağı için kart limiti düşebilir.
Parolanızı Unuttuysanız:
Bu da parolanızın bloke olmasına yol açabilir. Bu durumda bloke olduğunda da 444 0 333 numarası üzerinden Garanti BBVA Müşteri İletişim Merkezi'ni arayabilir ya da İnternet Bankacılığı ana sayfasından ulaşacağınız "Parola Yenile/Al" adımını kullanabilirsiniz.
Bankkart Genç şifrenizi unutmanız halinde; Bankkart Mobil ve Ziraat Mobil uygulamalarımızdan, İnternet Şube'mizden veya 0850 258 00 00 Müşteri İletişim Merkezi'ni arayarak yeni şifre oluşturabilirsiniz.
444 00 00 - 0850 220 00 00 - 0850 258 00 00 Ziraat Bankası Müşteri İletişim Merkezi ile zamana ve mekana bağlı kalmadan bankacılık işlemlerinizi 7 gün 24 saat telefon ile gerçekleştirebilirsiniz.
e-Devlet Kapısı'na Nasıl Giriş Yapabilirim? İnternet Bankacılığımıza giriş yapan müşterilerimiz e-Devlet Kapısı'na doğrudan giriş yapabilir. İnternet Bankacılığımıza giriş yaptıktan sonra sağ üstte yer alan e-Devlet'e Şifresiz Giriş butonuna tıkladığınızda otomatik olarak giriş işleminiz doğrudan gerçekleştirilir.
Bu işlem bankayla yapılırsa iki haftaya kadar sürebilir. Ayrıca uluslararası para transferi için gerekli ücreti de ödemeniz gerekir. Bloke hesabınıza para transferi yapmak için TransferGo'yu tercih ederseniz paranız hesabınıza dakikalar içinde geçeceği gibi yüksek transfer ücretlerine de katlanmazsınız.
Karmaşık ve olağandışı büyüklükteki işlemle, uzun süredir hareket görmeyen ancak bir seferde yüklü miktarda işlem gören hesaplar yakından izleniyor. Bireysel müşterilerin son 3 ayda yaptığı nakit işlemlerin günlük işlem ortalamasının 5 katını bulması, EFT, swift, havale işlemlerinin de 3 katını aşması takip ediliyor.
E- devlet üzerinden banka hesaplarına uygulanan e-haciz kaldırma işlemi için; e-Devlet sitesine giriş yaptıktan sonra arama kısmına e-haciz yazmamız gerekiyor. Yazdıktan sonra seçenekler arasında araç haciz sorgulama seçeneği de karşımıza çıkmaktadır. İsterseniz buradan da kontroller yapabilirsiniz.
Her ne kadar emekli maaşına haciz yasaklanmış olsa da bu yasak mutlak değildir. Şayet borçlu, maaş hesabına haciz konulmasına muvafakat etmişse bu durumda emekli maaşı haczedilebilecektir. Ancak önemle belirtmeliyiz ki, emekli maaşı haczine muvafakat önceden verilemez.
A. Türkçe Dil Versiyonu. Bloke hesap, vize başvuru sahiplerinin Almanya'da bulundukları süre boyunca geçimlerini sağlayabilecek maddi yeterliliğe sahip olduklarına dair bir teminattır.
Bankacılık Kanunu 73. Maddesi ile banka personelinin görevi gereği elde ettiği müşteri bilgilerinin sır niteliğinde olduğunu ve üçüncü kişilerle açıklanamayacağını düzenlemektedir.
PIN kodunuzu 3 defa yanlış girmeniz halinde sim kartınız ve dolayısıyla telefonunuz geçici olarak bloke olur. Bu blokeyi kaldırmak için PUK kodunu kullanmanız gerekir.
Şifrenizi beş kez hatalı girdiğinizde İnternet Bankacılığı kullanımınız bloke olur.
Yargıtay son kararında emekli maaşı bloke edilmiş milyonlarca emekliyi ilgilendiren bir karara imza attı. Kararda emekli maaşını teminat göstererek kredi kullanmış emeklilerin kredi ödemeleri geciktiği takdirde bankanın bloke ve kesinti yapma hakkının olmadığı yönünde tespitler yapıldı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri