Zirkonyum kaplama yapıldıktan sonra aşırı sıcak ve soğuk yemekler de yememeniz gerekir. İçeçek tüketimin de dikkatli olmanız gerekir. Yapışkan ve sert gıdalardan da uzak durmanız gerekir. Diş hekimi tarafından verilen randevulara gününde gitmelisiniz.
Zirkonyum diş kaplama tedavisi esnasında uygulanan lokal anestezi nedeniyle tedavi sonrası ağız bölgesinin birkaç saat boyunca uyuşuk olmasına sebep olacaktır. Uyuşma hissi geçene kadar herhangi bir besin tüketilmemesi ağız içine veya dile zarar vermemek açısında yardımcı olacaktır.
Zirkonyum çok dayanıklı bir madde olduğundan bu kaplamalar kolay kolay kırılmasa da çok sert ve kabuklu besinlerden uzak durmak gerekir. Özellikle kuruyemiş gibi sert kabuklu gıdaları dişinizle kırmaya çalışmak kaplamalarınıza zarar verebilir.
Zirkonyum diş uygulamasında dikkat edilmesi gerekenler dişçiye ait sorunlardır. Bunların başında diş ölçüsünün düzgün alınması ve kaplamanın bu ölçülere uygun, tam oranlarda hazırlanmasıdır. Ölçüsü düzgün alınmayan veya kaplama ölçüye göre hazırlanmadığı durumlarda çok büyük problemlere sebebiyet verebilmektedir.
Kaplama Diş İle Sakız Çiğnenir Mi? Kaplama diş uygulaması yaptıran hastalar sakız, taze ekmek ve macun kıvamlı şekerlemeleri tüketirken dikkatli olmalıdır. Bu tür gıdalar yapışkan olduğu için diş kaplamasına zarar verip, kaplamaların yerinden oynamasına neden olabilir.
İlgili 43 soru bulundu
Biouyumlu bir materyal olan zirkonyum kullanılarak gerçekleştirilen zirkonyum diş kaplamalar porselene göre daha dayanıklıdır. Zirkonyum diş kaplamalar ortalama 12 ila 15 yıl boyunca kullanılabilir.
Zirkonyum dişlerin ömrü kişiden kişiye değişir. Bazı kişiler 5-10 yıl kullanırken, bazı kişiler ömür boyu kullanabilmektedir. Düzenli diş hekimi muayenesi yaptıran ve diş sağlığına dikkat eden kişiler çok uzun yıllar zirkonyum kaplamalarını kullanabilir.
Zirkonyum dişin ömrü bitince işlemin tekrarlanması gerekir. Zirkonyum diğer kaplama yöntemlerine göre daha uzun ömürlü kullanım sağlar. Uzun yıllar boyunca dış etkenlerden dolayı kaplamın gücü zayıflayabilir bu durumda tekrar yapılması tavsiye edilir.
Laboratuvar testi yapmadan; kaplamada kullanılan porselen veya zirkonyumun çin malı olduğu, iyi veya kötü kalitede olduğunu anlamak mümkün değildir. Klinik muayenede sadece yapılan kaplamanın teknisyen tarafından iyi hazırlanıp hazırlanmadığı ve hastanın ağzına uyum gösterip göstermediği anlaşılabilir.
Hatta bu tür kaplamaların evde kendi kendine çıkarılması bile mümkündür. Zirkonyum ve porselen kaplamalar çıkarılırken, aradaki sert yapıştırıcının serbestleştirilmesi oldukça zordur. Bu nedenle restorasyonun yenisi yapılacaksa, söküm esnasında doğal diş zarar vermemek amacıyla kaplama ortadan kesilerek çıkartılır.
Zirkonyum Dişler Çürür mü? Oldukça hassas bir işle üretildikleri için, kırpılan diş yüzeyine otururlar. Bu şekilde, zirkonyum porselen diş ile bakterilerin nüfuz edebileceği doğal bir boşluk kalmadığından, çürük oluşmasına izin vermez.
Tedavi süreci 1 hafta içinde tamamlanmış olur. Zirkonyum kaplama yapıldıktan sonra aşırı sıcak ve soğuk yemekler de yememeniz gerekir. İçeçek tüketimin de dikkatli olmanız gerekir. Yapışkan ve sert gıdalardan da uzak durmanız gerekir.
Zirkonyum kaplama dişlerin temizliği ve bakımı için en temel kural düzenli diş fırçalama ve diş ipi kullanımıdır. Ağız sularının kullanımıyla dişlerin beyazlığı korunabilir. Bu amaçla günde iki kere gargara kullanımı idealdir.
Zirkonyum Diş Kaplama Tedavisi Konforlu Bir Süreçtir
Zirkonyum diş kaplama tedavisini takip eden 1 hafta boyunca aşırı sıcak ve aşırı soğuk yiyecekler-içecekler tüketilmemeli, sert ve yapışkan gıdalardan uzak durulmalıdır. Zirkonyum diş kaplamaya alışma süresi genellikle 5-10 gün içerisinde tamamlanır.
Eğer kaplamanın altındaki diş çürürse, kaplamada çatlama veya kırılma gibi problemler ortaya çıkabilmektedir.. Bu nedenle, diş hekimleri diş kaplama tedavi öncesi, ağız içi röntgenini detaylıca kontrol etmeli ve detaylı bir ağız içi muayene yapmalıdır. Dişlerde eğer çürük varsa öncelik diş çürüğünü tedavi etmelidir.
Zirkonyum Diş Kaplamanın Garanti Süresi
Diş hekiminin uzmanlığı ve kullandığı malzeme kalite listesine göre bu kullanım süresi 5 yıl ila 8 yıl arasında değişir. Düzenli doktor kontrolü, dikkatli bakım, hassas kullanım ile bu kullanım süresi 10 yıla kadar uzayabilir.
TDB'nin 2022 yılında belirlemiş olduğu 2023 yılı fiyat tarifesine göre zirkonyum diş tedavi ücretleri şu şekildedir: Zirkonyum destekli porselen diş kaplaması: 2880TL. Monolitik full zirkonyum diş: 2880TL. Zirkonyum gülüş tasarımı (20 diş): 57600TL.
Kaplamaların değiştirilmesi gerektiğinde, dişe zarar vermeden kolayca çıkartır yapıda olması zirkonyumun avantajlarından biridir. Zirkonyum kaplamaları yaptıranlar bu sebeplerle işlem sonrasında oldukça memnun kalmaktadırlar. Aynı zamanda zirkonyum kaplama yorumları da genellikle olumludur.
Bu nedenle, zirkonyum kaplama, klasik metal destekli porselen kaplamaya göre daha maliyetlidir.
Ek olarak zirkonya, titanyum implantlara göre plak birikimlerine daha az duyarlıdır. Zirkonyum diş kırılır mı sorusuna cavap olarak zirkonyum dayanıklı bir malzemedir ve kolay kolay kırılmamaktadır.
1-Zirkonyum dişler koku yapar mı? Zirkonyum dişler koku yapmazlar.
Zirkonyum dişler cilalı ve pürüzsüz yüzeyi sebebiyle plak birikimine sebep olmaz. Bu sebeple kahve, çay, sigara gibi renklendiricilerden etkilenmez. Rengi sabit kalır.
Gülüş tasarımı hedeflense ve hastanın ağız içinde farklı sorun bulunmasa dahi 18 yaşın altındaki hastalara uygulama yapılmaz. Diş hekimliği tarafından zirkonyum kaplamalar, 18 yaşını doldurmuş bireylere yapılmaktadır. Reşit olmayan bireyin ebeveyn rızası olsa dahi diş hekimi bu tarz bir uygulamayı önermez.
Tedavi süresi yaklaşık üç dört seansta yani bir hafta gibi bir süre zarfında tamamlanmaktadır. Zirkonyum tedavisi gibi ilk önce inceltilir, ölçü alınır ve diş takılır.
Zirkonyum kaplama dişler, materyal olarak doğal dişlerin sağlamlığına ve dayanıklılığına daha yakındır. Bu sayede doğal çiğneme kuvvetlerini rahatlıkla karşılar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri