Zirkonyum kaplamaların bakımını nasıl yapabilirim? Normal diş fırçalar gibi dişler fırçalanır. Diş ipi ve dişsiz bölgeler için superfloss (özel diş ipi) kullanılır. 6 ayda bir hekim kontrollerine düzenli gelindiğinde zaten oluşabilecek problemler öngörülüp önlemler alınır.
Kaplama dişin temizliği aslında normal diş temizliğinden çok da farklı değildir, aynı şekilde düzenli diş fırçalama, diş ipi ve gargara kullanımı, düzenli doktor kontrolünü kapsar.
Diş Eti Problemleri: Diş etleriniz, diş fırçalama ve diş ipi kullanımı olmadığında bakteriler tarafından enfekte olabilir. Bu, diş eti iltihabına (gingivitis) yol açabilir. Gingivitis tedavi edilmezse, ilerleyen bir aşama olan periodontitis gelişebilir, bu da diş eti çekilmelerine ve diş kaybına neden olabilir.
Zirkonyum dişlerin uzun ömürlü olabilmesi için günde en az 2 kez dişler fırçalanmalıdır. Dişler arasında kalan yemek artıklarının temizlenmesi için diş ipi kullanılmalıdır.
Kaplama dişlerin etkili bir şekilde temizlenmesi için manuel ya da elektrikli diş fırçaları kullanılabilir. Bununla birlikte bakım sırasında dikkat edilmesi gereken noktalar göz ardı edilmemelidir.
İlgili 26 soru bulundu
Zirkonyum kaplamaların bakımını nasıl yapabilirim? Normal diş fırçalar gibi dişler fırçalanır. Diş ipi ve dişsiz bölgeler için superfloss (özel diş ipi) kullanılır. 6 ayda bir hekim kontrollerine düzenli gelindiğinde zaten oluşabilecek problemler öngörülüp önlemler alınır.
Zirkonyum dişin tek başına, herhangi bir sebep olmaksızın başarısız olması enderdir, ancak yaşanan tramvalar sonucu tacın kırılması nadir değildir. Kronlar, herhangi bir şekilde çürümezler. Ancak yeterli ağız ve diş bakımının sağlanmadığı durumlarda, zirkonyum altındaki diş çürüyebilir.
Zirkonyum diş temizliği nasıl yapılır? Zirkonyum kaplama dişlerin temizliği ve bakımı için en temel kural düzenli diş fırçalama ve diş ipi kullanımıdır. Ağız sularının kullanımıyla dişlerin beyazlığı korunabilir. Bu amaçla günde iki kere gargara kullanımı idealdir.
Zirkonyum diş pürüzsüz yüzeyi sayesinde çay, kahve, sigara gibi dış etkenlerden etkilenmeyip sararma veya renk değişimine uğramazlar. Zirkonyum kaplama rengi her zaman uygulandığı gibi kalır.
Zirkonyum dişler, iyi bakıldığı takdirde sararma yapmaz. Ancak, bir nedenle sararan dişler diş kliniği ortamında tekrardan beyazlatılabilir.
Zirkonyum çok dayanıklı bir madde olduğundan bu kaplamalar kolay kolay kırılmasa da çok sert ve kabuklu besinlerden uzak durmak gerekir. Özellikle kuruyemiş gibi sert kabuklu gıdaları dişinizle kırmaya çalışmak kaplamalarınıza zarar verebilir.
Zirkonyum kaplamanın dişe herhangi bir zararı olmaz. Bu tedavi yöntemi, dişin özel olarak ölçüsü alınması ile yapılmaktadır. Alınan bu ölçüler ise laboratuvar ortamında CAD / CAM teknolojisi ile üretilmektedir.
1-Zirkonyum dişler koku yapar mı? Zirkonyum dişler koku yapmazlar.
Zirkonyum kaplama yapıldıktan sonra aşırı sıcak ve soğuk yemekler de yememeniz gerekir. İçeçek tüketimin de dikkatli olmanız gerekir. Yapışkan ve sert gıdalardan da uzak durmanız gerekir. Diş hekimi tarafından verilen randevulara gününde gitmelisiniz.
Hatta bu tür kaplamaların evde kendi kendine çıkarılması bile mümkündür. Zirkonyum ve porselen kaplamalar çıkarılırken, aradaki sert yapıştırıcının serbestleştirilmesi oldukça zordur. Bu nedenle restorasyonun yenisi yapılacaksa, söküm esnasında doğal diş zarar vermemek amacıyla kaplama ortadan kesilerek çıkartılır.
Zirkonyum kaplama, diş hekimliğinde estetik ve dayanıklılık sağlamak amacıyla kullanılan bir çeşit porselen kaplamadır. Kaplama ömrü, birçok faktöre bağlı olarak değişebilir ve genellikle 15 yıl sürebilir.
TDB'nin 2022 yılında belirlemiş olduğu 2023 yılı fiyat tarifesine göre zirkonyum diş tedavi ücretleri şu şekildedir: Zirkonyum destekli porselen diş kaplaması: 2880TL. Monolitik full zirkonyum diş: 2880TL. Zirkonyum gülüş tasarımı (20 diş): 57600TL.
Laboratuvar testi yapmadan; kaplamada kullanılan porselen veya zirkonyumun çin malı olduğu, iyi veya kötü kalitede olduğunu anlamak mümkün değildir. Klinik muayenede sadece yapılan kaplamanın teknisyen tarafından iyi hazırlanıp hazırlanmadığı ve hastanın ağzına uyum gösterip göstermediği anlaşılabilir.
Kaplamaların değiştirilmesi gerektiğinde, dişe zarar vermeden kolayca çıkartır yapıda olması zirkonyumun avantajlarından biridir. Zirkonyum kaplamaları yaptıranlar bu sebeplerle işlem sonrasında oldukça memnun kalmaktadırlar. Aynı zamanda zirkonyum kaplama yorumları da genellikle olumludur.
Bunun için 2 çay kaşığı karbonat ile yeteri oranda su, homojenik bir şekilde karıştırılarak macun kıvamında bir karışım elde edilir. Protezlerdeki kalıntıları, nazikçe ve derinlemesine temizlemek için yumuşak kıllı bir diş fırçası tercih edilmelidir.
Zirkonyum Kaplamalar Zamanla Kararır mı? Zirkonyum beyaz bir alaşım olduğundan ve alt yapısında metal bulunmadığından dişlerde veya dişetlerinde kararma yapmaz.
Zirkonyum kaplamalar, kesilerek çıkartılır. Kesim sırasında dişinize herhangi bir zarar gelmez, doku kaybı oluşmaz.
Ek olarak zirkonya, titanyum implantlara göre plak birikimlerine daha az duyarlıdır. Zirkonyum diş kırılır mı sorusuna cavap olarak zirkonyum dayanıklı bir malzemedir ve kolay kolay kırılmamaktadır.
Eğer kaplamanın altındaki diş çürürse, kaplamada çatlama veya kırılma gibi problemler ortaya çıkabilmektedir.. Bu nedenle, diş hekimleri diş kaplama tedavi öncesi, ağız içi röntgenini detaylıca kontrol etmeli ve detaylı bir ağız içi muayene yapmalıdır. Dişlerde eğer çürük varsa öncelik diş çürüğünü tedavi etmelidir.
Zirkonyum dişlerin tek tek takılması hem çok daha sağlıklıdır hem de estetik açıdan daha tatmin edicidir. Ayrıca her dişe kaplama yapılması gerekli olmayabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri