Eğer uzun ömürlü, dayanıklılık oranı yüksek olan bir sonuç bekleniyorsa sert ve dayanıklı olan zirkonyum, implant üzerine daha doğru bir kaplama yöntemi olacaktır. Zira biyouyumluluk sayesinde implant üzerine zirkonyumun uyum sağlama süreci oldukça hızlı ve kolay olacaktır.
Zaman içinde hastaların karşı karşıya kaldığı problemlerin yanı sıra daha ideal ve sağlıklı bir çözüm arayışı sonucunda zirkonyum implant uygulaması ön plana çıkmıştır. Zirkonyum malzemenin doğal ve sağlam yapısı nedeniyle zirkonyum implantlar da sağlamlığı ve uzun ömürlülüğü ile bilinmektedir.
Diş kaplama ve implant, dişleri onarmak için kullanılan iki farklı yöntemdir. Aşağıdaki farklar, bu iki yöntem arasındaki en belirgin farklardır: Dayanıklılık: Dental implantlar, diş kaplamalardan daha dayanıklıdır ve daha uzun ömürlüdür. İmplantlar, çürümelere veya dişeti hastalıklarına karşı daha dirençlidir.
Zirkonyum kaplama dişler, materyal olarak doğal dişlerin sağlamlığına ve dayanıklılığına daha yakındır. Bu sayede doğal çiğneme kuvvetlerini rahatlıkla karşılar.
Çünkü implant kaybedilen ve eksik kalan dişlere yapılan bir operasyondur. Zirkonyum ise halihazırda ağızda bulunan fakat çekilecek kadar kötü durumda olmayan dişlere uygulanan bir tedavidir. İmplant bir cerrahi operasyonken zirkonyum kaplamaya estetik bir operasyon diyebiliriz.
İlgili 34 soru bulundu
Zirkonyum uygulaması, diş tedavisinde kullanılan oldukça avantajlı bir uygulamadır. Zirkonyum kaplama yaptıranlar bu işlem sonunda oldukça memnun kalmaktadırlar. Bu avantajlardan bazıları şunlardır: Zirkonyum diş kaplama, tamamen metalsiz olarak üretilmiştir ve özellikle metal alerjisi olan kişiler için uygundur.
Söz konusu diş kaplama olduğu zaman hastalar, porselen diş mi, zirkonyum diş mi sorusu en çok sorulan soruların başında gelmektedir. Estetik görünüm sağlaması ve diş eti için faydalı olduğundan dolayı daha çok zirkonyum diş kaplamalar daha çok tercih edilmektedir.
Biouyumlu bir materyal olan zirkonyum kullanılarak gerçekleştirilen zirkonyum diş kaplamalar porselene göre daha dayanıklıdır. Zirkonyum diş kaplamalar ortalama 12 ila 15 yıl boyunca kullanılabilir.
Zirkonyum Diş Tedavisi Hakkında En Çok Merak Edilen Sorular
Zirkonyum dişler, iyi bakıldığı takdirde sararma yapmaz.
Türk Diş Hekimleri Birliği 2023 Fiyat Listesi
Kemik içi implant uygulaması: 3500-12500 ₺ (KDV Dahil) Sert doku greftleme işlemi ( kemik tozu ücreti hariç): 1500-4500 ₺ (KDV Dahil) Overdenture implant dışında tek çene işlemi: 3500-10000 ₺ (KDV Dahil) İmplant çıkartılması işlemi: 1500-2000 ₺ (KDV Dahil)
Aklınızda ortalama bir zirkonyum diş fiyatı olsun istiyorsanız, en ucuz zirkonyum diş fiyatı 2023 yılı için 1500 TL olacaktır. Bunun üst sınırı için bir fiyat belirtmek çok doğru olmasa da 6000 TL – 7000 TL arasında olacağını söyleyebilirim.
İmplantların tarihten itibaren bakıldığında ortalama implantların 20-25 yıl ağızda kalabilmektedir. Bu süreç hastanın ağız bakımına verdiği önemle alakalıdır. Çünkü implantlar, titanium metal ama diş eti hastalıkları olabilmektedir. Bu implantı kaybetmek değil ama ömrünü kısaltmaktadır.
Reşit olmayan bireyin ebeveyn rızası olsa dahi diş hekimi bu tarz bir uygulamayı önermez. Çünkü zirkonyum dişler ağız ve diş gelişimini tamamlamış bireylere uygulanır. Reşit olmayan hastaların çene ve diş gelişimi tamamlanmadığından kaplama yapmak olumsuz bir sonuca neden olur.
Zirkonyum dişte kırılma, zirkonyum kaplamanın düşmesi görülür mü? Ters ve fazla bir kuvvette kırılma çatlama görülebilir ancak bu sağlam dişin kırılma ihtimaliyle neredeyse aynıdır. Klinik ortamda büyük oranda tamiri yapılabilmektedir. Kaplamanın altındaki dişte zamanla çürüme başlayıp madde kaybı oluştuysa düşebilir.
Tek Bir Dişe Yapılabilir mi? Yüzeyinde çürük ya da kırık oluşmuş bir tek dişin varlığında diğer dişlerle estetik ve yapı itibariyle bütünlük sağlanacak şekilde zirkonyum kaplama tedavisi uygulamak mümkündür. Bu uygulama sayesinde estetik fark oluşmaksızın tek dişe kaplama uygulaması yapabilmekteyiz.
Zirkonyum Dişler Çürür mü? Oldukça hassas bir işle üretildikleri için, kırpılan diş yüzeyine otururlar. Bu şekilde, zirkonyum porselen diş ile bakterilerin nüfuz edebileceği doğal bir boşluk kalmadığından, çürük oluşmasına izin vermez.
Zirkonyum dişin ömrü bitince işlemin tekrarlanması gerekir. Zirkonyum diğer kaplama yöntemlerine göre daha uzun ömürlü kullanım sağlar. Uzun yıllar boyunca dış etkenlerden dolayı kaplamın gücü zayıflayabilir bu durumda tekrar yapılması tavsiye edilir.
Diş kaplamalarının düşmesinin birkaç olası nedeni vardır. Bu nedenler arasında; kaplamanın yaşlanması, dişteki çürüme veya çatlaklar, diş eti hastalıkları, dişlerin aşırı sıkılması veya travma yer almaktadır. Kaplamalar genellikle dayanıklıdır. Ancak zamanla yıpranabilir veya yapışkanlığı zayıflayabilir.
Bu nedenle, zirkonyum kaplama, klasik metal destekli porselen kaplamaya göre daha maliyetlidir. Fakat porselen kaplamaya göre çok daha uzun yıllar, sorunsuz ve sağlıklı bir kullanım seçeneği sunduğundan, zirkonyum kaplamanın uzun vadede daha avantajlı olduğunu belirtmek gerekir.
Devlet hastanelerinde diş estetiği uygulamaları başlamıştır ve artık SGK zirkonyum diş kaplama tedavisini kapsamaktadır.
Diş dokusu ile en uyumu kaplamalardan birisi de zirkonyum kaplamadır. Kaplamanın içinde metal bulunmadığından ağızda koku olmadığı gibi diş etinde de grimsi morumsu lekelenme görülmez.
Porselen ve zirkonyum kaplamalar, doğal dişlerinizin rengine en uygun olanı seçerek, doğal bir görünüm sağlarlar. Tüm kaplama çeşitleri, diş yüzeylerine göre daha pürüzsüz bir yüzeye sahiptirler, bu da dişlerinizin daha az lekelenmesine ve daha kolay temizlenmesine yardımcı olabilir.
Ön diş kaplama için en sık kullanılan yöntemi laminate veneer ve tam seramik kaplamadır. Estetik kaplamalar hem estetik bir gülüşü hem de sağlığı beraberinde getiren çözümlerdir.
Zirkonyum kaplamalar malzemenin yapısı sayesinde metal alt yapılı porselen kaplamalar kadar çiğneme baskısına karşı dayanıklı, ışık geçirgenliği ile doğal diş görünümündedir. Bu nedenle zirkonyum kaplama diş tedavisi, porselen kaplama diş tedavisinden daha iyidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri