İlin sahip olduğu yaklaşık 80 km'lik kıyı şeridi boyunca çok sayıda doğal plaj ve kumsal bulunmaktadır. Doğu yönünden (Bartın sınırından) itibaren Sazköy, Filyos, Türkali, Göbü, Hisararkası, Uzunkum, Kapuz, Karakum, Değirmenağzı, Ilıksu, Kireçlik, Armutçuk, Kdz.
Zonguldak Kozlu ilçesinde bulunan bir başka sahil Değirmenağzı. İl merkezine yaklaşık olarak sadece 10 kilometre uzaklıkta bulunmasından dolayı yerli halk tarafından en tercih edilen plajlardan biridir. Mavinin ve yeşilin bir arada olduğu muhteşem bir manzara barındırır.
Zonguldak, Türkiye'nin ili. Karadeniz kıyısında bulunan il, özellikle limanıyla Türkiye'nin Karadeniz ülkeleriyle arasındaki deniz ticaretinde önemli bir yere sahiptir.
Zonguldak şehir merkezinde, Esenköy Mahallesi sahilinde bulunan Ilıksu Plajı, il merkezine ortalama 12 kilometre uzaklıktadır. Plaja özel araçla ulaşımlar, Zonguldak – Ereğli yolunu yaklaşık 10 dakika takip ederek yapılabilmektedir.
İlgili 20 soru bulundu
Bununla birlikte Zonguldak ilinin ikinci zamana ait kıvrımlı kireçtaşı üzerinde yer alan falezli kıyıları görülmeye değerdir. Bartın İli yönünde sahil şeridinde yer alan plajlardan Göbü Plajı, Zonguldak'a 28 km ve Türkali Plajı 30 km mesafededir.
Zonguldak, Zonguldak ilinin merkezi olan şehir. Karadeniz kıyısında bulunan şehir, özellikle limanıyla Türkiye'nin Karadeniz ülkeleriyle arasındaki deniz ticaretinde önemli bir yere sahiptir.
TBMM Hükümeti, 20 Nisan 1920' de Devrek, Ereğli, Mudurnu, Bartın, Göynük ve Zonguldak'ı Bolu Bağımsız mutasarrıflığından ayırarak, Kastamonu vilayetine bağladı. 14 Mayıs 1920' de de Zonguldak kazasını mutasarrıflık haline getirilerek, Kaza Kaymakamı Ahmet Cevdet Bey mutasarrıf vekili olarak görevlendirilmiştir.
Zonguldak'ın meşhur yemeklerinden ve atıştırmalıklarından olan Devrek Simidi, Cevizli Kömeç, Beyaz Baklava, Çaycuma Manda Yoğurdu, Kdz. Ereğli Osmanlı Çileği Reçeli, Kestane Balı, Fındık, Kestane ve Kara yemiş gibi ürünlerden satın alabilirsiniz.
Ölüdeniz- Fethiye
2006 yılında dünyanın en güzel kumsalı seçilen Ölüdeniz'i ilk sıraya koymamak haksızlık olurdu.
Üniversitemiz ilk olarak "Zonguldak Karaelmas Üniversitesi" adıyla kurulmuş, ardından 2012 yılının Nisan ayında adını "Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi" olarak değiştirmiştir. Üniversitemizin merkez kampüsünün adı "Farabi Kampüsü" olup, Zonguldak'ın en canlı, aktif, gelişmiş yerinde bulunmaktadır.
Zengin kömür yataklarından dolayı kömür başkenti olarak anılan şehir, deniz ticareti konusunda da çok hareketli bir yer. 213.000 nüfuslu şehir, 18 tane plaja sahip ama turizmden çok madencilik ve deniz ticareti konusunda gelişmiş durumda.
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde ücretsiz olan belediye plajına her gün binlerce kişi akın ediyor. Türkiye'nin dört bir yanından gelenler Karadeniz Ereğli Belediye plajını hem temiz hem de güvenli olduğu için tercih ettiğini söyledi.
Zonguldak'ta 1 Eylül itibariyle balık sezonu başladı ancak; Karadenizli balıkçılar bu sezonda umduğunu bulamadı. Denizlerde av sezonu 1 Eylül itibari ile başladı.
Deniz suyu sıcaklıkları verilerine göre İstanbul'un Karadeniz kıyıları ile Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli ve Sakarya kıyıları 21 derece, Düzce kıyıları 21 derece, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu kıyıları 22 derece, Sinop kıyıları 20 derece, Giresun kıyıları 22 derece, Trabzon kıyıları 22 derece, Rize kıyıları 22 derece ...
Osmanlı Çileği - Zonguldak
Osmanlı çileği Karadeniz Ereğli'nin en önemli simgelerinden birisidir. Orta boy, oval, rengini akşam güneşinden aldığı söylenen, zengin aromalı ve güzel kokulu Osmanlı çileğinin Ereğli'deki macerası 1900'lerin başına uzanıyor.
Hüppülü Tatlısı - Zonguldak
yarım kg toz şeker, 1 litre su.
Zonguldak'ın meşhur mu meşhur tenekede tavuk yemeği. Tavuğun tenekede pişirilmesinin yemeğe verdiği lezzet bir başka. Bu farklı yemeği yerinde Zonguldak'ta tadabilmek için valizinizi hazırlamaya başlayın.
İÖ 1200 yılında ağırlığını Frig oymaklarının oluşturduğu Ege göç kavimleri, Trakya üzerinden İç Anadolu'ya yayıldılar. Bu kavimlerden Bythin, Mariandyn ve Migdonlar Zonguldak yöresine yerleşerek bölgenin bilinen ilk halkını oluşturdular.
"Laz" ortalama bir Türkiyeli için, en iyi ihtimalle Sinop'tan başlayarak -ki bunu Zonguldak'tan başlatanlar da vardır- Gürcistan sınırına kadar olan Karadeniz kıyı şeridindeki herkesi kapsayan bir addır, bu birinci "tanım".
Zonguldak, Batı Karadeniz Bölgesi'nde, Karadeniz'e batı ve kuzeyden kıyısı olan bir ildir. 3.310 km²lik yüzölçümüyle Türkiye topraklarının binde altısını kaplar. Karadeniz kıyılarından başlayan il toprakları, kuzeyden Karadeniz, kuzeydoğudan Bartın, doğudan Karabük, güneyden Bolu, batıda Düzce illeriyle çevrilidir.
ZONGULDAK DEPREM BÖLGESİ Mİ, FAY HATTI VAR MI? Depremsellik açısından bakıldığında İl sınırları içerisinde, diri faylarla ilişkili herhangi bir deprem gerçekleşmemiştir çünkü ilimiz sınırları içerisinde deprem oluşturacak diri fay sistemleri bulunmamaktadır.
Zonguldak'da Üniversite Öğrencisi Olmak
Dik yokuşlara sahip olan şehir merkezindeki mahallerden ve sahilde yer alan cafelerden oluşan Zonguldak , aradığınız herşeye rahatlıkla ulaşabileceğiniz butik bir öğrenci şehiridir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri