Okula Geç Kalma Derse geç kalınması durumunda ilk dersin ilk 10 dakikasından sonra, ilk derse girmeyenlerle ilk derse girdiği hâlde arada bir veya daha fazla derse girmeyen veya geç gelen öğrencilerin devamsızlığı yarım gün sayılır.
Bu sürenin dışındaki geç gelmeler devamsızlıktan sayılır. Örneğin, bir okulun birinci ders saati 45 dakika ise, öğrenci ilk derse 45 dakika geç girerse, bu geç kalma devamsızlıktan sayılır, ancak yarım gün sayılmaz. Ancak öğrenci ilk derse 5 defa 45 dakika geç girerse, bu geç kalmalar yarım gün devamsızlıktan sayılır.
MEB'in yönetmeliğine göre okula gelmeyen, bir derse girdiği hâlde bir veya daha fazla derse özürsüz olarak girmeyen öğrencinin durumunu ders öğretmeni okul yönetimine, okul yönetimi ise velisine ivedilikle bildirir. Okula gelmeyen öğrencinin devamsızlığı tam gün, diğerleri yarım gün sayılır.
Ara derslere girmemek ve yok yazılmak disiplin suçudur. Günlük ders saati 8 olduğuna göre gün içinde toplam 5 saat derse girmeyen öğrenci YARIM gün; daha fazla saat devamsızlık yapan öğrenci TAM gün devamsız sayılır.
(1) Geç gelme birinci ders saati için belirlenen süre ile sınırlıdır. Ancak her beş defa geç kalma yarım gün devamsızlıktan sayılır.
İlgili 25 soru bulundu
OKULA VE DERSE GEÇ KALMA –OKULA KABUL : Geç gelme birinci ders saati için belirlenen 5 dakikalık süre ile sınırlıdır. Bu sürenin dışındaki geç gelmeler devamsızlıktan sayılır. Öğretmenler kurulumuzca birinci ders saatinin ilk 5 dakikası geç kalma süresi (Bu süre öğrenciler için bir hak değildir.
Saat 08.00'ten sonra gelen öğrencilerimiz “geç kağıdı'' ile derse alınır. (b) Ortaöğretim Kurum Yönetmeliği Madde 35 (1) istinaden “her beş defa geç kalma yarım gün devamsızlıktan sayılır”. (c) Saat 08.20'den sonra gelen öğrenciler yarım gün devamsız sayılır.
Bu kağıdı alan öğrencinin numarasının yanına “Yoklama Fişinde”, ders öğretmeni tarafından G (geç) yazılır ve bu kağıt “Yoklama Fişine” iliştirilir. Müdür Yardımcısından Derse Kabul Kağıdı alarak sınıfına gitmeyen öğrenci yok yazılır ve “yarım gün özürsüz devamsız” işlemi yapılır.
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplam 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek.
Yok yazılırsınız kardeşim yok yazılırsınız devamsızlıgınıza işler hatta sınıfça disipline bile gidebilirsiniz. eğer sınıfta 1 kişi bile yoksa hoca deftere ders işledim diye geçiremez. ondan dolayı dersi telafi amaçlı yazın ''hangi derslerde öyle bir durum olmuşsa'' derse gidersiniz.
İKİNCİ BÖLÜM. (1) (Değişik:RG-16/9/2017-30182) Geç gelme birinci ders saati için belirlenen süre ile sınırlıdır. Ancak her beş defa geç kalma yarım gün devamsızlıktan sayılır. Bu sürenin dışındaki geç gelmeler devamsızlıktan sayılır.
orta dereceli öğretim kurumlarında, derse öğretmenden sonra giren öğrenciden istenen kağıt. müdür muavini tarafından tedarik edlir. eğitim hayatına kalınan yerden devam edilebilmesi için alınması şarttır.
5 saati geçmediği sürece her halükarda yarım gün yok yazılırsınız. 5 saati geçerse tam gün yok yazılırsınız.
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) gerçekleştirilen düzenlemeyle, öğrencilerin okula geç kalmayı alışkanlık haline getirmemesi için ilk derse 5 defa geç kalan öğrenci, yarım gün devamsızlık yapmış sayılacak.
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplam 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek.
Millî Eğitim Bakanlığı yayınladığı devamsızlık yöneltmesinde öğrencilerin özürsüz 10 gün özürlü 20 gün okula gitmeme haklarının olduğunu belirtmiştir. Yani öğrenciler okula raporsuz 10 gün raporlu 20 gün gelmeme haklarına sahiptir. Bu noktada öğrencilerin okula gitmeme hakları toplam 30 gündür.
Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre birinci dönemde yapılan devamsızlık süresi, ikinci dönemde sıfırlanmaz tüm sene boyunca devam eder.
Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre birinci dönemde yapılan devamsızlık süresi, ikinci dönemde sıfırlanmıyor ve tüm yıl boyunca devam ediyor.
12. sınıfta devamsızlıktan kalma var mı? Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "12. sınıf öğrencilerimizi devamsızlıktan bırakmayacağız, öğrencilerimizin hiçbir kaygısı olmasın." dedi. Bakan Özer "2022-2023 eğitim-öğretim yılı 12 Eylül 2022 tarihinde başlayacak ve 16 Haziran 2023 tarihinde sona erecek." dedi.
MADDE 35- (1) Geç gelme birinci ders saati için belirlenen süre ile sınırlıdır. Bu sürenin dışındaki geç gelmeler devamsızlıktan sayılır. NOT: ÖĞRETMENLER KURULUNDA ALINAN KARAR GEREĞİ GEÇ GELEN ÖĞRENCİ DERSE GİRMEDEN ÖNCE “DERSE KABUL KÂĞIDI” ALARAK SINIFA GİDECEKTİR.
Revirde ya da PDR Servisi'nde bulundukları için derse geç kalan öğrenciler, bu birimlerden aldıkları “Derse Kabul Kağıdı” ile derse girer. Öğrenci, Müdür Yardımcısının vereceği izin kağıdı ile sınıftan alınabilir.
Ortaokulda devamsızlıktan hakkı kaç gün? Ortaokul, 5, 6, 7 ve 8. sınıfları içeren bir eğitim kademesidir. Bu seviyede, öğrencilerin 10 gün boyunca özürsüz olarak (raporsuz), 20 gün boyunca ise özürlü olarak (raporlu) devamsızlık yapma hakkı vardır.
☑ Birinci ders saatine on dakikadan fazla geç kalan öğrenciler ilk derse alınmaz. Mazeretsiz bu sürenin dışındaki geç gelmeler devamsızlıktan sayılır. ☑ Okul başlangıç saatinden sonra ilk on dakika içerisinde geç kalan öğrenci, ilgili müdür yardımcısı ofisine gider, “Derse Kabul Kâğıdı” alır ve dersliğe gider.
Mevzuata göre derse geç kalan öğretmen, önce sözlü olarak uyarılıyor. Sözlü uyarıyı dikkate almayanlar ihtar ediliyor. Bir ayda iki kez geç kalanlar hakkında ise disiplin soruşturması başlatılıyor. Ücret veya maaştan kesme cezası veriliyor.
Geç Kalma: Derse ilk 15 dk. geç kalan öğrenci, ilgili Müdür Yardımcısına gider ve “Derse Kabul Kâğıdı” alarak sınıfına gider. Bu kâğıdı alan öğrencinin numarasının yanına “Yoklama Fişinde”, ders öğretmeni tarafından G (geç) yazılır ve bu kâğıt “Yoklama Fişine” iliştirilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri