Genellikle ciğer çöp şişler, yaklaşık olarak ortalama 20-25 gram ağırlığındadır. Bu ağırlık, ciğerin doğranma ve şişlere dizilme şekline bağlı olarak değişebilir. Ancak bu tahmini kullanarak, 1 kg ciğerin yaklaşık 40-50 adet ciğer şişe denk geldiğini söyleyebiliriz.
Ben tecrübeme dayanarak 1 et şişinde genelde yaklaşık 80-120 gram arası et olduğunu söyleyebilirim. Eğer her şişe 100 gram et takılırsa, bu durumda 1 kilo etten 10 adet şiş çıkacaktır. 1000 / 100 = 10 işlemi ile bunu matematiksel görünüme kavuştururuz.
Bir kilo kıymadan kaç tane Adana şiş çıkar? Tarifteki usul ve şiş ebatları takip edilirse 14 adet çıkar.
Dinlendirdiğimiz ciğerleri şişlere takip yağlı kağıt üzerine diziyoruz. 180 derecede 25-30 dk pişiriyoruz. Çok lezzetli istediğiniz mezelerle ikram edebilirsiniz. afiyet olsun🙂.
Derin bir kaba ciğer alınır üzerine çeyrek zeytinyağ dökülür . Pulbiber, tuz ,kimyon ilave edilir iyice harmanlanır bi gece önceden yapılır terbiye edilir. Daha sonra mangal yakılır kömür de yanıp köz olunca şişlere bi ciğer bi kuyruk yağ olacak şekilde aldığı kadar şişlere dizip köz haline gelen ateşe bırakıyoruz .
İlgili 45 soru bulundu
Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler
2 kg dana ciğeri (3-4 kişi için yarım kilo yeterli olabilmektedir. )
Ciğeri pişirmeden önce yapılan en büyük hataların başında ciğeri yıkamak geliyor. Kullanacağınız ciğer türü (kuzu, dana vb) hangi tür olursa olsun yıkmamanızı öneririz. Ciğerleri pişirmek istediğiniz boyutlarda kestikten sonra bir süzgecin üzerine alın. Altına bir kap koyun ve yıkamadan bu şekilde bekletin.
Ağızda dağılan harika bir kıvam için ciğer marine ederken özellikle süt kullanmanızı tavsiye ederiz. Sütlü bir marine sosunda 1 ya da 2 saat bekletmeniz bu kıvam için yeterli olacaktır. Pişirme süresi önemli! Arnavut ciğeri gibi ciğer sote tariflerinde pişirilme süresi 20-25 dakikayı kesinlikle aşmamalıdır.
Ciğer, besin değeri yüksek olduğu için sıkça tercih edilen bir yemektir. Farklı şekillerde yapılabilen ciğerin yanına uygun olan yemekler de merak edilen bir konudur. Ciğer ile beraber tarhana çorbası, pirinç pilavı, patates cips, sumaklı soğan salatası ve patates püresi güzel gider.
Tam porsiyon (10 şiş) 150 TL, biz yarım porsiyon (6 şiş) söyledik, 135 TL kişi başı para aldılar.
Bir şiş kebap kaç gram? Bir kişilik Adana kebabı 180 gramdır. Bir buçuk tabir edilen Adana Kebabı'nın eti ise 270-280 gramdan az olamaz.
Genellikle ciğer çöp şişler, yaklaşık olarak ortalama 20-25 gram ağırlığındadır. Bu ağırlık, ciğerin doğranma ve şişlere dizilme şekline bağlı olarak değişebilir. Ancak bu tahmini kullanarak, 1 kg ciğerin yaklaşık 40-50 adet ciğer şişe denk geldiğini söyleyebiliriz.
Adana köftenin 1 porsiyonu (151 gr) 361 kalori, 1 şişi (90 gr) 215 kaloridir.
Bir porsiyonda 20 tane şiş var. Dolayısıyla 1.5 tane yiyenler için bile 1 porsiyon yeterli. Yanında pişmiş soğan, domates ve biber geliyor ki hepsi çok lezzetli.
Çiğ pişmemiş kırmızı etin standart porsiyonu 120 gr. oluyor. Hayvan gibi yiyen tipler (buna ben de dahilim) 4 porsiyon yerse; - 120*4= 480 gr. bunu biz 500 gr diyebiliriz.
Pişmiş veya çiğ ağırlıklarını mı yazıyorlar; bunu mutlaka sorun. 1 porsiyon kırmızı et pişmiş olarak 100-120 gram, tavuk-hindi eti 120-140 gram, balık 150-200 gram civarındadır. Etler piştiğinde yaklaşık 0 civarında ağırlık kaybederler.
Ciğer protein ve demir açısından oldukça zengin içeriğe sahip olan yiyeceklerden biridir. Ancak sürekli olarak ciğer yemek, sağlık açısından çok faydalı değildir. Ciğer vitamin, mineral ve protein açısından son derece zengin bir gıdadır. Bununla beraber ciğer içerisinde yüksek miktarda A vitamini ve retinol vardır.
- Ciğer demir kaynağıdır. - B12 bakımdan zengin olması nedeniyle kırmızı kan hücresi oluşumunu desteklemektedir. - Ciğer tüketmek karaciğer işlevinin daha iyi olmasına yardımcı olmaktadır. - B vitamini bakımından zengin olan ciğer özellikle folat, metilasyon ve hücresel işlevlerden dolayı vücuda yardım eder.
Doğranmış 2 ciğer - 1 yağ sırayla şişe dizilir. Kırmızı toz biber, kekik, kimyon ve tuzla elde edilen baharat karışımı şişlerin üzerine serpilir ve mangalda pişirilir. Şişler pişirilirken ters yüz edilerek sürekli çevrilir. Yaklaşık 7 dk içinde pişen ciğer, lavaşla dürüm yapılır, üzerine soğan serpilerek servis edilir.
Daha sonra salça ve baharatları ekleyerek ciğer sotemizi karıştıralım. Bir su bardağı kadar da sıcak su ekleyelim kısık ateşte 8-10 dk daha pişirelim. Yumuşacık ciğer sotemiz hazır, deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
2) İyice süzdüğünüz ciğeri, marine tarifiyle terbiye edin. 3) Marinesi tamamlanan ciğerleri çöp şişe geçirip, fırın tepsisine bırakın. Domates soğan ve biber de çöp şişe geçirseniz, birlikte tüketebilirsiniz. 4) Ciğer tepsisini 200° ısıtılmış fırına atıp 30 dk pişirin.
Ciğerlerin üzerine 6 yemek kaşığı zeytinyağ, damak tadınıza göre tuz ve kimyon koyun. Ardından damak tadınıza göre kekik, kırmızı pul biber ve isteğe bağlı olarak yarım su bardağı kadar süt ekleyin. Tüm malzemeyi eliniz ile güzelce harmanlayın.
Hangi şekilde pişirirseniz pişirin, ciğeri tavaya koyduktan sonra kapağını kapatıp 10 dakika boyunca kesinlikle açmayın. Aksi takdirde ciğeriniz sertleşir. Ciğer pişirirken kötü kokmasını önlemek için una bulayabilirsiniz. Unun içine kişniş de ilave ederseniz koku sorununu tamamen ortadan kaldırabilirsiniz.
Taze ciğerlerinizi eğer hemen tüketmeyecekseniz, mutlaka dondurucuya kaldırınız. Öncelikle ciğerleri küçük dilimler haline getirin. Kalın dilimlenmiş ciğerler bakteri oluşumunu hızlandırabilir. Sonrasında ciğerleri kağıt havlu üzerine koyarak, ciğerlerin fazla kanının emilmesini sağlayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri