Çorbaya eklenen un, patates, havuç gibi malzemeler çorbaya daha fazla su eklenmesini gerektirir. Genellikle 1 su bardağı kırmızı mercimek için 1,5-2 litre su (klasik su bardağı ile 8-10 bardak) yeterli olmaktadır.
2 su bardağı kırmızı ya da sarı mercimek. 4 yemek kaşığı sıvı yağ 6,5 su bardağı sıcak su.
Mercimeği Haşlamak İçin:
1,5su bardağıyeşil mercimek (önceden ıslatılmış) 2,5su bardağısu.
Salça da konulduktan sonra tuz ve baharatlar eklenir. Çorbaya fazla su konursa tadı kaçar, az su konursa tam pişme sağlanmaz ve dibi tutar. Karışıma, boyunu 3 parmak geçecek kadar sıcak su ilave edilir. Kaynayana kadar altı açık olacak şekilde, kaynadıktan sonra da kısık ateşte 30-40 dakika kadar pişirilir.
İlgili 38 soru bulundu
Mercimek Besin Değeri 1 bardak mercimek (200 gram), ortalama 230 kalori içermektedir. Ayrıca; 18 gram protein, 40 gram karbonhidrat, 20 gram lif, 0.8 gram yağ, 73.3 mg omega-3 ve 271 mg omega-6 yağ asidi içerir.
Mercimeği bol suyla güzelce yıkayıp düdüklü tencereye alın. Üzerine sıcak suyu ekleyip kapağını kapatın ve ocağa alın. Düdüğü ötmeye başladığında altını kısıp bu şekilde 10 dakika kadar pişirin. Bu sürenin sonunda düdüklü tencereyi içindeki buharını çıkarıp dikkatle açın.
Malzemeler: 2 su bardağı kırmızı mercimek. 1 su bardağı ince bulgur.
Mercimek çorbasının renginin sapsarı olmasını istiyorsanız patates miktarını artırıp havuç koymayabilirsiniz. Son aşamada blender yerine sadece tülbent kullanarak süzerseniz de rengi sarı olacaktır.
Yeşil mercimeğin haşlanması için geren en az süre 20 dakikadır en fazla ise 40 dakikadır. Yeşil Mercimek Tencerede ve Düdüklü Tencere de Ne Kadar Bir Sürede Haşlanır? Yeşil mercimek düdüklü tencerede 20 dakikada haşlanırken normal tencerede bu süre 40 dakikadır.
İstediğiniz ölçüdeki yeşil mercimeği tencereye alın ve üzerine 3 parmak geçecek kadar su ekleyerek orta ateşte haşlayın. Haşlanan mercimeğin siyah suyunu süzgeç yardımı ile süzün. Hafif dişe gelecek gibi çorbalara salatalara pilavlara eklemek için ideal olacaktır.
Sıvılarda milimetre ölçümü
Ölçülerde 200 ml'lik su bardağı ve 100 ml'lik çay bardağı baz alınmıştır.
Unsuz mercimek çorbası yapımı için ilk olarak mercimekleri güzelce yıkayın ve süzülmesi için kenara alın. Patates, soğan ve havucu da soyup iri iri doğrayın. Zeytinyağını tencereye ekleyin. Ardından soğan ve sarımsağı ilave edip kavurun.
Mercimek çorbasının içindeki ürün ve miktarlarına bağlı olarak değişebilir fakat ortalama 15 dakikada kaynama ve olur ve sonrasında kısık ateşte 15 dakika bekletilir. Mercimek çorbasının pişmesi ortalama 30 dakikadır.
- Yeşil mercimeğin normal tencerede pişme süresi yaklaşık olarak 40 dakika sürer.
Mercimek köftesinin içeriğinde karbonhidrat olduğundan, ekstra bir yiyecekle birlikte tüketilmesi kilo alımına neden olmaktadır.
Eklediğiniz bulgur fazla suyunu ve yağını çekecek, kıvamını güzelleştirecektir. Diğer bir önerimiz ise içerisine haşlanmış patates koymanız. Haşlanmış patates de fazla yağını ve suyunu çekerek mercimek köftesine şahane bir kıvam verecektir.
Genellikle 1 su bardağı kırmızı mercimek için 1,5-2 litre su (klasik su bardağı ile 8-10 bardak) yeterli olmaktadır.
Soğan ve sarımsak hafif kavrulunca unu ilave edin ve 2-3 dakika unu kavurun. Çırpma teliyle unu çırpıyorken tavuk suyunu ilave edin. Mercimekleri de ilave edin ve kalan sıcak suyu da ilave edip kaynamaya bırakın. Su kaynayınca tuzu ilave edin ve mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
Buna göre, 1 su bardağı suyun ağırlık bakımından karşılığı 200 gramdır. Çünkü suyun 1 mililitresi 1 grama denk gelmektedir.
Kırmızı mercimek çorbası kaç dakikada pişer? Kırmızı mercimek çorbası yaklaşık olarak 40 dakika içerisinde pişecektir. Ancak düdüklü tencerede pişireceğiniz kırmızı mercimek çorbası normal tencereye göre daha kısa sürede pişecektir.
İstediğiniz kadar yeşil mercimeği bir süzgece koyup güzelce yıkayın. Daha sonra tencereye alın ve mercimeklerin üzerini 3 parmak geçecek kadar su ilave ederek orta ateşte ortalama 30 dakika haşlayın. Haşlanan mercimeğin siyah suyunu süzgeç yardımıyla süzün. Mercimeklerin hafif dişe gelecek gibi olması yeterlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri