1 orta kase (100 g) yulaf ezmesi 370 kcal. 1 tatlı kaşığı (5 g) yulaf ezmesi 11 kcal. 1 su bardağı (200 ml) yulaf ezmesi 259 kcal.
İnce öğütülmüş lifalif yulaf ezmesinin 100 gramında 360 kalori bulunmaktadır. 1 yemek kaşığı ( 10 gr) ince öğütülmüş lifalif yulaf ezmesi 36 kaloridir. İnce öğütülmüş lifalif yulaf ezmesinin 100 gramı 53 gram karbonhidrat, 14 gram protein, 7.5 gram yağ, 13 gram lif içermektedir. C vitamini nedir?
Yulaf (50 g) içinde 194 kadar kalori mevcut.
Lifalif Yulaf Ezmesinin 100 gramında 367 kcal kalori, ayrıca 1 Porsiyon yani 30 gram Lifalif Yulaf Ezmesinde 110 kalori bulunmaktadır.
Yulaf ezmesinin 100 gramında 389 kalori bulunmaktadır. Yulaf ezmesinin 1 su bardağı (70 gr) 272 kalori, 1 çorba kaşığı (10 gr) 39 kaloridir. Yulaf ezmesinin 100 gramı 66.27 gram karbonhidrat, 16.89 gram protein, 6.9 gram yağ, 10.6 gram lif içermektedir.
İlgili 32 soru bulundu
Muhteşem bir lif ve vitamin kaynağı olan yulaf ezmesi, sporcu beslenmesinin olmazsa olmazlarından biridir. Düşük glisemik endeksi sayesinde uzun süreye yayılan bir enerji salınımı sağlayan yulaf ezmesi, sporcuların antrenman öncesinde en çok tercih ettiği besinler arasındadır.
Bitkisel protein içeriği sayesinde yulaf ezmesi, kilo verme sürecinde oluşan sarkmayı önlemede etkilidir. Ayrıca içerdiği omega 3 yağ asitleri sayesinde tatlı isteğinin kesilmesine yardımcı olur. Diyetisyenler, diyet sürecinde yulaf ezmesini önermektedir.
Günlük Yulaf Tüketimi Ne Kadar Olmalı? 8 yemek kaşığı yulaf, günlük protein ihtiyacının %15'ini karşılar. İçeriğinde bulunan E vitamini, kas liflerinin hızlı yenilenmesini sağlar. Bu nedenle günlük tüketilmesi gereken yulaf miktarı ortalama 8 yemek kaşığıdır.
Yulaf Ezmesi Kaç Kaşık Yenmelidir? 40 gram yulaf ezmesinde 2 gram lif ve 150 kalori bulunur. Öğünlerinizde 2 dilim ekmek yerine 4 yemek kaşığı yulaf ezmesi tüketerek zayıflamanızı hızlandırabilirsiniz. Metabolizmayı hızlandıran yulaf daha hızlı yağ yakmanıza ve kilo vermenize yardımcı olur.
1 adet Cici Bebe: 18 kalori. 10 adet Cici Bebe: 177 kalori. 1 paket Cici Bebe: 1105 kalori.
100 gr yulaf ezmesi kaç kalori? 100 gram yulaf ezmesi 370 kcal.
180 gramlık orta bir kase yoğurt kalori değeri 112 kcal. 100 gr yoğurt kaç kalori? 100 gram yoğurt kalori değeri 62 kcal.
Diyet Yulaflı Muzlu Yoğurt Tarifi Nasıl Yapılır? Yarım muzu ince ince dilimleyip bir kasenin içine koyuyoruz . Üstüne 100 gram yoğurt ekliyoruz ve 4 tatlı kaşığı yulaf ezmesi döküyoruz süs olarak da gün kurusu kayısımızı dilimleyip üstüne koyuyoruz ve hazır! Hem çok doyurucu hem de sadece 190 kcal!
Bir kâse kuru yulaf ezmesi 3.4 mg demir ve 0.9 mg niyasin yani B3 vitamini içerir. Demir oksijenin kan akımına ve kaslara taşınmasından sorumludur. B vitaminleri ise karbonhidratların enerjiye dönüştürülmesine ve proteinlerin uygun bir şekilde kullanılmasına yardımcı olur ve bu sayede kas gelişimine katkıda bulunur.
Tavsiye edilen günlük alım miktarı olan 3 gram yulaf betaglukanı, tokluk kan şekerinde %36'ya, insülin salgısında ise %44'e varan düşüş sağlamaktadır. Yulaf ayrıca iyi bir magnezyum kaynağıdır. Magnezyum, vücudun glikoz ve insülin salınımında etkin enzimler dahil, 300'den fazla enzimin yapısında bulunur.
Yoğurtlu yulaf ezmesi kaç kalori? 1 kase (orta) yoğurt kalori değeri 180 gram için 112 kalori, 1 çorba kaşığı (10 gr) yulaf ezmesi ise 37 kalori değerindedir. Orta boy bir kase yoğurt (180 g) ve 3 çorba kaşığı (30 g) yulaf ezmesi ile hazırlanan, Bir kase yoğurtlu yulaf ezmesi: 223 kcal.
Özellikle çiğ hali ile sık tüketildiğinde mineral eksikleri kaçınılmaz olabilir. Bu nedenle su, meyve suyu ya da süt içerisinde buzdolabında bekleterek tüketilmesi önerilir.
Kan şekerinin dengelenmesini sağlayan yulaf, yağ yakımına yardımcı olacaktır.
Vitaminler, mineraller, lif ve antioksidanlar bakımından günlük ihtiyacımız olan besinleri karşılayabilecek güçtedir. Bu tahılı diyetinize dahil ederek vücudunuzda kilo yönetimine, kan şekeri seviyelerinin kontrolüne ve kalp hastalığı riskinin azalmasına katkıda bulunabilirsiniz.
Karında oluşan açlık hissini yatıştıran ve uzun süreli tokluk hissettiren yulaf ezmesi günlük alınması gereken protein, vitamin, mineral ve liflerin alınmasını sağlayarak sağlıklı bir beslenme diyeti imkanı sunar.
Yulaf ve yulaf ezmesi lif ve protein bakımından yüksektir. Yulaf, suda kolayca çözünen çözünür lif bakımından yüksektir. Çok fazla lif tüketmiyorsanız ve aniden yulaf da dahil olmak üzere birçok lifli gıda yemeye başlarsanız, bunun mide şişkinliğine, gaza ve kramplara neden olabileceği bilinmektedir.
Yulaf içerisinde çok miktarda melatonin barındırır ve bu sayede uykusuzluğu önleyerek uyku kalitesini artırır. Akşamları yoğurt ile birlikte tüketeceğiniz yulaf tohumları gece uykusunu en verimli şekilde geçirmenizi sağlarken, kaslarınız için gerekli olan protein desteğini de büyük oranda karşılar.
Genel olarak yulaf ezmesi zararı olan bir besin değildir. Ancak mide ve sindirim sorunu olan kişilerde bağırsak sorunlarına ve gaz problemlerine yol açabilir. Yulaf ezmesinin aşırı tüketiminden kaçınılmalı ve yulaf ezmesi aralıklı olarak tüketilmelidir.
Fakat yulaf ezmesinin de diğer tüm gıdalar gibi yanlış tüketilmesi ve dozunun aşılması kilo almanıza sebep olabilir. İçerisinde zengin mineraller, fosfor ve mineraller yer alan yulaf her mevsim tüketebileceğiniz lezzetli gıdalardandır. Ölçülü bir şekilde tüketildiği zaman yulaf kilo aldırmayan bir besindir.
Beta glukan bakımından zengin olan yulaf, sayısız faydası sayesinde düzenli tüketildiğinde hem kronik rahatsızlıkların belirtilerinin azalmasına yardımcı olabiliyor hem de beslenme rutinini daha düzenli ve etkili bir hale dönüştürebiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri