Akşam öğününde et, tavuk, balık gibi proteinli yiyecekleri seçmek daha doğru olur. Aldığınız proteinli yiyeceklerin kalitesine dikkat edilmesi gerekir, aynı zamanda çeşitlilik de önem taşır. Bir gün balık, diğer gün tavuk, daha sonraki gün de et yemeye özen gösterin.
Daha çok yoğurtlu mezeler, zeytinyağlı ve az yağlı kıyma ile yapılmış sebze yemekleri ve fırında veya yağsız tavada yapılmış tavuk, balık veya yağsız kırmızı et tercih edilebilir. Ekmek uykuda gerekli olan enerji ihtiyacını karşılamada ve kan şekeri dengesinde önemlidir.
İlgili 39 soru bulundu
Leonardo'nun Mona Lisa'dan sonra en ünlü eseridir. Son Akşam Yemeği'inde İsa ve Havarileri Kutsal Kase'den şarap içiyorlar ve ekmek yiyorlardı. Ancak resimde kâse ve şaraplı ekmek görülmemesi Hristiyan dünyasında yıllardır tartışma konusu olmuştur.
Gece uzunsa, bol yeşillik ve çiğ sebzeler iyi alternatif olabilir. Su oranı yüksek ve kalorisi düşük, kereviz sapı, marul, salatalık ve havuç dilimleri kurtarıcınız olabilir. İnce bir dilim ekmeğinizi veya çiğ sebzelerinizi yağsız krem peynir veya süzme yoğurt ile yaptığınız sosunuzla deneyebilirsiniz.
- Gün içinde sabah, öğlen, akşam 3 öğün beslenmeliyiz. Ve ana öğünlerimizde et grubu, ekmek grubu, süt-yoğurt grubu ve sebze grubu yiyeceklerden mutlaka olmalı. Yemeklerde çiğ sebze ve salata tüketmeyi ihmal etmemeliyiz. Salatalara zeytinyağı ilave etmekten kaçınmamalıyız.
Uyumadan önce yenilebilecek meyvelerin başında muz geliyor. Çünkü muz, magnezyum ve potasyum içerir. Bu içeriğinden dolayı da kasları rahatlatır ve uyurken daha rahat bir bedenle uyumuş oluruz. Ayrıca, mutluluk hormonu olan serotonin ve daha iyi uyumamıza yardımcı olan melatoninin üretimini sağlar.
Yumurta Doğanın en kusursuz yiyeceği olarak tanımlanıyor. Protein bakımından zengin ama kalorisi düşük.
* Gece uzunsa bol yeşillik ve çiğ sebzeler iyi bir alternatif: Su oranı yüksek ve kalorisi düşük kereviz sapı, marul, salatalık ve havuç dilimleri kurtarıcınız olabilir. * Bitki çayları özellikle sıcak veya ılık içtiğinizde midenizde daha uzun süre kalarak tokluk hissinin artmasına yardımcı olur.
Muz, elma veya diğer taze meyveler, küçük bir porsiyon süzme peynir veya dilimlenmiş meyveler ile sade yoğurt ya da yulaf ezmesi ve yağsız, az yağlı süt ile diğer yüksek tahıllı mısır gevreklerinden yiyebilirsiniz.
Ülkemizdeki bazı bölgelerde gece yatmadan önce yenilen yemeğe “yat geber ekmeği” veya “uykuluk” denildiğini biliyoruz.
Kilo vermek için en hızlı yöntem akşam yemeklerini saat 17.00'den önceye çekmek. Bu saatten sonra bitki çayı ve su dışında hiçbir şey yenilmemesi durumunda mevcut tüm diyetlerden daha hızlı kilo verilir.
7 – 8 arası kahvaltı zamanı!
Kahvaltı, uyandıktan sonraki bir saatlik sürede mutlaka yapılmalıdır. Kahvaltıya vakit ayırmak için erken uyanmak sana zor gelmesin. Çünkü güne erken başlamak ve bunu kahvaltıyla taçlandırmak gününü daha verimli hale getirecektir. İlk uyandığında su içmeyi ihmal etme.
GECE AÇLIĞI YAĞ YAKIMINI ATEŞLER
Glikojen depolarının boşalması ile vücut açlık sırasında ilk olarak depolanmış yağlarınızı parçalar. Bu da kalıplaşmış yağların azalmasına neden olur, gece açlığında bu durumu sağlamış olup bölgesel yağlarımızdan daha hızlı kurtulabiliriz.
Günlük kalori tüketiminin %14'den azını akşam yemeği öncesinde almak ciddi metabolik kontrol sağlıyor. Kan şekerinin daha düzenli olmasını sağlıyor. Akşam yemeğini atlamak aynı zamanda kalori kısıtlaması için çok iyi bir alternatif. Kilo vermek için atılacak en önemli adımlardan biri.
Önemli olan günün herhangi bir saatinde ve yatmadan hemen önce aşırı yağlı ve aşırı karbonhidrat içeren besinler tüketmemektir, anormal porsiyonlarda hayvansal besin almamaktır. 1 günde toplam yediklerinizin kalorisi, harcadığınız enerjinin altında kalıyorsa, gece 21:00 de akşam yemeği yemiş olmak size zarar vermez.
Kaynaklara göre Yeşua, yaklaşık MÖ 4 yılında, günümüzde Filistin bölgesi sınırlarında yer alan, ancak o dönemde Roma İmparatorluğu'nun Yahudiye eyaleti sınırları içerisinde bulunan Beytüllahim şehrinde, annesi Meryem'in bakire olduğuna ilişkin iddia edilen bir mucizeyle doğdu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri