18 yaş altı otel izin belgesi, kişinin ailesi tarafından karakoldan alınır. Karakoldan izin alınmadığı sürece hiçbir otel 18 yaş altı kişinin otelde konaklamasına izin vermez. Bu durum otel işletmesinin gözünden kaçsa dahi karakolun kaçmaz.
Bazı otellerde 0-6 yaş ya da 0-12 yaş arası çocuk misafirler için ücret alınmamaktadır.
18 yaş altı otel izin belgesi, kişinin ailesi tarafından karakoldan alınır. Karakoldan izin alınmadığı sürece hiçbir otel 18 yaş altı kişinin otelde konaklamasına izin vermez.
Otel girişi esnasında konuklardan odada konaklayacak kişilerin T.C. kimlik numarası talep edilir ve kimlik bilgileri tesis tarafından polis ya da jandarmaya bildirilir. Otel odasına dışarıdan bir misafir gelmesi durumunda bu kişinin kimlik bilgilerinin de otel ile paylaşılması gerekir.
Güvenlik soruşturmasında ahlaki durum altında otel kayıtları da incelenmektedir. İçişleri Bakanlığı mevzuat gereği otelde kalan kişinin kaydını tutar.
İlgili 33 soru bulundu
Yasalar ve kurallar gereği rezervasyon yapabilmeniz için 18 yaşını doldurmuş olmanız gerekmektedir. Yasalar ve kurallar gereği otele giriş anında geçerli bir kimlik belgesi göstermek ve beyan etmek zorunludur.
Oda olarak kiralarsan sıkıntı olmaz,kişi olarak kiralarsan belki ondanda ücret istiyebilirler ama her halukarda kız arkadaşınla kalabilirsin. Oda olarak kiralarsan sıkıntı olmaz,kişi olarak kiralarsan belki ondanda ücret istiyebilirler ama her halukarda kız arkadaşınla kalabilirsin.
18 yaşının altında olan kişiler tek başına ev kiralama hakkına sahip olamıyor. Ancak anne ya da baba vekaletinde ev kiralama işlemleri yapılabiliyor.
Pansiyonlarda yaş sınırı var mı? Pansiyonlarda yaş sınırı genel olarak 18'dir. 18 yaş ve üstü herkes pansiyonlarda konaklayabilir.
Oteller yasa gereği tüm misafirlerinin kimlik bilgilerini alıp bulunduğu bölgeye göre jandarmaya ya da polise bildirmek zorunda. Böylece otelde konaklayan misafirler kolluk kuvvetleri tarafından da görülebiliyor ve kayıt altına alınıyor. Otele gelen misafirin kimliğinin fotokopisinin çekilmesi ise zorunlu değil.
2004 doğumlu çocuklar otele giriş günü tarihi ile hesaplanacaktır, giriş günü tarihine göre yaşını doldurmuş ise Yetiskin, doldurmamış ise ücretli çocuk olarak hesaplanacaktır. !!!!
Yasalar ve kurallar gereği rezervasyon yapabilmeniz için 18 yaşını doldurmuş olmanız gerekmektedir. Yasalar ve kurallar gereği otele giriş anında geçerli bir kimlik belgesi göstermek ve beyan etmek zorunludur.
Özellikle günlük ya da haftalık kiralanan evlerde fuhuş suçlarının işlenmesinin ardından düzenlenen yasada 18 yaşından küçük olanların ev kiralaması, otelde ebeveynlerin izni olmadan kalması mümkün değil.
Çocuk Dostu Otel Nedir? Çocuk dostu otel, aileleri ile birlikte gelen çocukların sıkılmadan vakit geçirebileceği, onlar için güvenli ve eğlenceli bir ortam sunabilen, bu sayede ailelere de çocukları için endişelenmeden rahat bir tatil geçirme imkânı sağlayan otel şeklinde tanımlanabilir.
Yetişkin otelleri olarak da bilinen oteller, baş başa kalmak isteyen çiftler için kusursuz bir tatil imkanı vadediyor. Yetişkin otelleri nedir merak eden misafirlerimiz için bu otellerin kimi zaman çiftlere özel çocuksuz tesisler, kimi zaman +16 oteller olarak adlandırıldığını belirtelim.
Birçok otelde ve konaklama yerlerinde family room adı ile sunulan bu odalarda ebeveyn banyosu yer alır. Bir adet çift kişilik yatak ve bir ya da birkaç tek kişilik yatak bulunur. Bazı yerlerde ranza da vardır. 25-30 metrekarelik odalardır. Çocukların ve ebeveynlerin bulunduğu alan birbirinden ayrı haldedir.
Her Salı akşamı zengin Türk Mutfağının seçkin lezzetlerini sizlerle buluşturuyoruz.
Evet. Çocuğunuzla tek başınıza yurtdışına çıkabilirsiniz.
Mülk sahibi, vekalet aracılığı ile imza yetkisini başkasına devredebilir. Kiracı ise ev sahibinin kabul ettiği durumlarda vekalet aracılığı ile başkasına imza attırabilir. Ancak 18 yaşından küçüklerin, kısıtlıların ve ayırt etme gücüne sahip olmayanların kira sözleşmelerinde imza yetkisi yoktur.
Yeni düzenlemeyle, günlük kiralamalarda tıpkı otellerde olduğu gibi kiralamayı yapan kişinin kimlik bilgileri ve konaklama süreleri Emniyet'e ibraz edilecek. Bunun için e-devlet üzerinden bir ara yüz açılacak. Bu bilgileri vermeyen ev sahipleri sorumlu olacak ve cezai yaptırıma maruz kalacak.
Otele giriş yaparken yanınızda mutlaka bulunması gereken belge kimliğinizdir. Kimliğinizin yerine ehliyetinizi ya da pasaportunuzu da kullanabilirsiniz. Voucher belgenizi de yanınıza alabilirsiniz, ancak bu belgeyi almayı unutsanız bile kimliğiniz yeterli olacaktır.
kanunî bir zorunluluk olmamakla beraber tamamen otel yönetiminin insiyatifine bırakılmıştır. ülkemizde 1774 sayılı kimlik bildirme kanununa göre, kalınacak otelde kimlik ibraz etmek gerekmektedir, bu kanun maddesinde evlilik cüzdanı ile ilgili bir vurgu yapılmamıştır.
Oteller yasa gereği tüm misafirlerinin kimlik bilgilerini alıp bulunduğu bölgeye göre jandarmaya ya da polise bildirmek zorunda. Böylece otelde konaklayan misafirler kolluk kuvvetleri tarafından da görülebiliyor ve kayıt altına alınıyor. Otele gelen misafirin kimliğinin fotokopisinin çekilmesi ise zorunlu değil.
İşveren çalıştırdığı çocuk ve genç işçinin velisi veya vasisi ile yazılı iş sözleşmesi yapmak zorundadır.
18 yaşından küçüklerin attığı imza butlandır. Gerekli durumlarda çocuk değil veli/vasinin imzası alınır ve o geçerlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri