Papatya çayı yapımı için; öncelikle ısıya dayanıklı cam ya da porselen bir demlik içine 2 yemek kaşığı kuru papatya koyun. Tarifte kullandığımız su bardağı ölçüsü 200 ml dir. Daha sonra 2 su bardağı suyu kaynatıp, 1 dakika kadar dinlendirin. Ardından kuru papatyaların üzerine kaynattığınız suyu döküp, karıştırın.
Papatya çayı günde kaç bardak içilmeli? Bitki çayı tüketimi günde toplam 2 fincan ile sınırlandırılmalıdır.
Peki, papatya çayı ne zaman içilir? Uzmanlar, papatya çayının gün içerisinde 1 ya da en fazla 2 fincan içilmesi gerektiğini belirtiyor.
Papatya çayı hazırlamak için ilk önce bir bardak suyu kaynat ve iki tatlı kaşığı papatya ile karıştır. Papatya çayının demlenmesi süresi 2-3 dakika arasıdır. Sürenin sonunda papatyaları süzerek çayını yudumlayabilirsin.
İlgili 28 soru bulundu
Papatya çayı fazla tüketildiği takdirde; yorgunluk ve uyku hissine, kan şekerinde ani düşüşe, hormon bozukluğuna çeşitli mide rahatsızlıklarına sebep olabilir. Bunun yanı sıra sindirim sistemini etkilediği için epilepsi gibi rahatsızlığı olan bireyleri kötü etkileyebilir.
- Bir avuç dolusu kuru papatya ile beraber 2 bardak su kaynatılmalıdır. - Kaynayan su rengini aldıktan sonra ortalama 10 ya da 15 dakika kadar soğumaya bırakılmalıdır. - Bu şekilde hazırlandıktan sonra papatya suyu saça sürülmek suretiyle güneşte kurumaya bırakılabilir.
Papatya Çayı Uyku Getirir mi? Hafif yatıştırıcı ve kas gevşetici etkisi nedeniyle rahat uyumayı sağlar. Araştırmacılar papatya çayının sakinleştirici ilaçlara benzer bir etki göstererek kişinin endişelerini gidermeye katkıda bulunduğunu ve uykuya dalmayı kolaylaştırarak uyku kalitesini artırdığını öne sürmektedir.
Papatya Çayı Günde Kaç Bardak İçilmeli? Papatya çayı ne kadar içilmeli konusunda net bir görüş yoktur. Günlük 1 veya 2 bardak papatya çayının güvenli olduğu belirtilir. Bununla birlikte 5 bardak papatya çayının da güvenle içildiği çalışmalar mevcuttur.
3) Papatya Çayı
Adet söktürücü özelliği ile de regl döneminde kadınların bitki çayı tercihi olmaktadır.
Papatya çayı nasıl demlenir? Suyu ocakta kaynatın. Ardından aktarlardan kolayca temin edebileceğiniz kurutulmuş papatyaları kaynamış suyun içine atın. 3 dakika kadar demlenmeye bırakın.
Küçük çocuklarda, hamile veya emziren kadınlarda ve karaciğer veya böbrek hastalığı olan kişilerde papatya çayı içmenin güvenliliği araştırılmamıştır. Bu nedenle eğer siz ya da bir yakınınız bu özellikleri taşıyorsa, papatya çayı içmeden önce bir doktora danışılmalıdır.
Papatya çayı yapımında ihtiyacınız olan malzemeler; yarım litre içme suyu ve 3 yemek kaşığı kurutulmuş papatyadır. İlk olarak suyu ocakta kaynatın. Daha sonra kurutulmuş papatyaları da suyun içerisine ekleyin. Çayı 3 dakika demlenmesi için bırakın.
Sindirime yardımcı olur. Yemekten sonra bir fincan papatya çayı, sindirime yardımcı olur ve mide rahatsızlıklarını yatıştırır. Papatyanın asit reflü semptomlarını azalttığı, şişkinlik ve gazı önlediği ve genel gastrointestinal sağlığa katkıda bulunduğu saptanmıştır.
Sakinleştirici bir etkiye sahip olan papatya çayı, tavsiye edilen miktardan fazla kullanıldığında kişide yorgunluk ve uyku hali yaratabilir. İlk defa papatya çayı içenlerde mide bulantısı görülüyorsa, papatya çayı kullanılmamalıdır. Yine aynı şekilde aşırı kullanımda kusma gibi yan etkiler görülebilir.
Papatyaların güçlü antispazmodik ve anti-enflamatuar özellikleri, mide ve bağırsak kramplarının tedavisinde oldukça etkilidir. Papatya çayının düzenli olarak tüketilmesi ayrıca irritabl barsak sendromu (IBS), bulantı, kas spazmları, mide gribi ve gastroenterit gibi sorunları azaltmaya yardımcı olur.
Papatya suyunu kaynatıp içmek, mide ve bağırsak kramplarının önlenmesine yardımcı olur. Sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa papatya suyu içerek uzun yıllar boyunca mide sağlığınızı koruyabilirsiniz. Uykusuzluk ve sinir bozukluğu gibi problemlerin çözülmesine yardımcı olur.
Sinirleri Yatıştırıyor ve Stresi Gideriyor
Papatya çayının etkisi sayesinde vücudunuzdaki serotonin ve melatonin seviyelerinde büyük bir artış gözlemlenebiliyor. Stres ve kaygıyı azaltabilen papatya çayı aynı zamanda migren ve baş ağrısı gibi problemlere de iyi geliyor.
Papatya çayı sindirim sistemini rahatlatan bir çaydır. Bu yüzden aç karnına içmek yerine öğünlerden sonra içilerek mideyi rahatlatması sağlanabilir. Akşamları da uyumadan önce bir iki saat öncesinde papatya çayı içmek daha kaliteli bir uyku uyumanızda yardımcı olur.
Yine papatya, ıhlamur ve nane çayları, 6 aydan sonra, doktorunuza danışarak bebeğinize verebilirsiniz. 4-10 yaş arasındaki çocuklara, tercihen kafeinsiz bitki çayları verilebilir. 12 yaş üzerindeki çocuklar, haftada 1-2 kez siyah çay içebilirler.
Papatya suyunun saça bildiğimiz bir faydası yok ama tam tersi zararı olabilir. Öncelikle papatya suyu saçların kurumasına yol açar. Yaz aylarında saçlarımız nemsiz kalmaya daha meyillidir. Üzerine papatya suyu uyguladığında saçların daha fazla kuruyabilir ve mat görünmeye başlayabilir.
Bu işlem hafta içerisinde 3- 4 günde bir defa yaparak, saçlar doğal bir şekilde açılacaktır. Papatya suyu ile saç açma işlemi yaklaşık olarak 2 hafta, düzenli aralıklarla uygulanarak halledilecektir.
rahatlatan ve düzenli bir uyku uyabilmenizi sağlayan çay türü. bir bardak sıcak papatya çayı içtikten bir saat sonra vücudunuzdaki tüm kasların gevsedigini, kuştüyü bir yatakta yorgana sarıldıgınızı hayal edip, göz kapaklarınızın yavas yavas kapandıgını ve mutlu bir uykuya daldıgınızı hissederek yaşayacaksınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri