Sahaflık, kitapseverler ve etrafında oluşan kültürle sürdürülen geleneksel bir meslektir. Kitap sevgisi ve çevresinde oluşan gelenekleri de kapsayan bu meslek, aynı zamanda kuşaktan kuşağa aktarılır.
XVIII. yüzyılın ikinci yarısına kadar sahaf tabiri sadece yazma eserlerin alım satımını yapan esnaf için kullanılırken matbu eserlerin de yavaş yavaş kitap ticaretinde yer almasıyla matbu kitap satanlara da sahaf denilmeye başlanmıştır.
Sahaf, genel anlamıyla eski, artık basımı yapılmayan ya da ikinci el dergi ve kitapların alınıp satıldığı veya başka bir kitapla değiştirildiği küçük işletmeler ile bu mesleği yapanlara denir.
İstanbul Üniversitesi'nin bahçesinde Beyazıt tarafında yer alan küçük ve tarihi Çarşıdır. Eski kitaplar yeni kitapların hepsini burada bulabilirsiniz uygun fiyatlara da kitap alabilme imkani vardir.
Osmanlılar zamanında sabit sahaf dükkanlarının yanında, gezen, bohça ile kitap satışı yapanlar da vardı. Bunlara bohçacı denirdi. Bu kimseler konak ve evleri dolaşarak kitap satarlardı. Sahaflar, diğer esnaf teşekkülleri gibi loncaya mensuptular.
İlgili 24 soru bulundu
Arapça kökenli bir sözcük olan sahaf sözcüğü esasında "kitap satan, kitap satılan" anlamında olmakla birlikte, günümüzde ikinci el dergi ve kitapların satıldığı yerlere verilen isimdir.
Sahife, hem sayfa hem de eski kitap demektir. 2. el kitapların alınıp satıldığı kitapçılara da sahaf denir. Bu kelime Osmanlıca kaleme alınmış metinlerde 'sahhaf'' şeklinde de yazılır.
Kitap ya da betik, bir kenarından birleştirilerek dışına kapak takılmış, yani ciltlenmiş kâğıt, parşömen, vb. malzemeden üretilmiş üzeri baskılı sayfaların bir araya gelmesiyle oluşan okumalıktır.
Ortalama olarak hurda kitap fiyatları 2 ila 5TL arasında değişmektedir. Eski defter kitap kilosu bu fiyatlar aralığındadır.
Bibliyofil Yunanca kitapsever demektir. Ali Püsküllüoğlu'nun Türkçe Sözlük'ünde bibliyofil için kitap dostu, kitaplara düşkün kimse denmiştir.
Kitapseverlerin özellikle basımı bitmiş olan kitaplara ulaşabilmesi ve ellerinde bulunan okunmuş kitapları satmak için düzenlenen mezatta, 1 liradan başlayan fiyatlarla okudukları kitapları satma veya başka kitaplarla değiştirme imkânı buldu.
osmanlı zamanında 'esnaf-ı sahafan' olarak adlandırılan bir meslek gurubunun şimdiki kısaltılmış ismi olan sahafçılık, eskiye özlem duyanların, okunmuş kitap sevenlerin mesleğidir. bir bilim dalı olmamasına rağmen her türlü bilime yardımcı olma özelliğine sahiptir. sahaflık, "geçmişten geleceğe bir kültür köprüsüdür."
Kitap alış ve satış işlemlerini oldukça kolaylaştıran Sahaf, kullanıcı deneyimi açısından Letgo uygulamasına benziyor. Ancak Sahaf sadece listeleme yapmıyor, satış sürecini de üstleniyor.
Cevap= Şair denir.
Kitapçılara sorarsan daha faydalı olur, yakınlarda ikinci el alım yapan yerler vardır. Genelde bulunduğun şehirde merkezi olur. Öte yandan daha uzun sürede ancak daha çok gelir ederek gittigidiyor gibi sitelerde de satabilirsin.
Her Hurdacı Kitap Defter Alır mı? Her hurdacı kitap defter almaz. Hurda olarak satılan okul kitaplarını alan hurdacılar genellikle sadece kağıt geri dönüşümü yapan firmalardır.
BKMKİTAP, Bursa'da bulunan 4 şubesinde başlattığı 'Hem Çevreni Hem Ekonomini Koru' kampanyasıyla müşterilerinin getirdiği eski kağıt, defter ve kitapları kilosunu 2,50 liradan alıyor ve karşılığında hediye çeki veriyor.
Mezmurlar Kitabı (İbranice: תְּהִלִּים, romanize: Tehillim, lit. "övgüler"), popüler ismiyle Zebur, Tanah'ın üçüncü bölümü, Ketuvim'in ("Yazılar") ise ilk kitabı olan Yahudi kutsal kitabıdır. Kitabın "gökten indiricisi" olduğuna inanılan Kral Davud'a ithafen Davut'un Mezmurları da denir.
2-Kur'an'da Tevrat'ın Benî İsrail'e indirilmiş bir kitap olduğu anlaşılmakla birlikte hangi peygamber vasıtasıyla verildiği yine kapalıdır. 3-Kur'an'da Musa'ya verilen kitap için Tevrat ismi yerine “el-Kitab”, “suhuf”, “furkân” denilmiştir.
Tevrat: (Hz.
“İsrailoğulları”na yani, Yahudilere indirilmiş kutsal kitaptır, ayrıca İsrailoğulları'na indirilmiş ikinci kitaptır. Hz. Musa M.Ö. 13. Yüzyılda yaşadığından, bu tarihlerde indirildiği düşünülmektedir, İbranice yazılmıştır.
Zaviye (din), tekke gibi tarikat etkinliklerinin yürütüldüğü yapı. Zaviye, Osmanlıcada açı.
Tasnif herhangi bir nesne, durum veya olay örgüsünü sınıflandırma, bölümlendirme, sıralama ya da kategorize etme anlamında kullanılır. Bir karmaşanın önüne geçilmesi maksadıyla tasnifleme işi yapılır. Nesne, durum veya olaylar belirli düzene veya belirli bir sıralamaya sokulur.
Sarraf, mesleği kâğıt veya madeni paraları birbiriyle değiştirmek, tahvil alışverişi yapmak olan kimse. Sarraflar, altın ve gümüş gibi değerli madenlerin bir ticaret eşyası olarak kullanılmaya başlandığı zamanlarda ortaya çıktı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri