🍑 Normalde reçele 1 kilo meyve için 1 kilo şeker konulur.
ŞEFTALİ REÇELİ 2 kg şeftali (sert) 1 kg kadar şeker 1 tk limon tuzu yapılışı: şeftalilerin kabuklarını soyalım. ortadan ikiye ayıralım ve çekirdeklerini çıkartalım.bir kat şeker bir kat şeftali koyarak tencereye sıralayalım. biraz bekledikten sonra tenceremizi ocağın üzerine koyalım ve şekeri eriyip üzerine köpüğü ...
1 kilo şeftali reçeline kaç bardak şeker gider? şeftalili reçel tarifi 1 kilo iken şeker olarak da iki buçuk su bardağı kadar şeker kullandık.
Çocuklar da doğal ev yapımı bu reçeli tereyağlı ekmeğin üstüne sürerek afiyetle yiyeceklerdir. Şeftali Reçeli Malzemeler: 1 kilogram Yarma Şeftali. 1 kilogram toz şeker.
İlgili 40 soru bulundu
🍑 Normalde reçele 1 kilo meyve için 1 kilo şeker konulur. Tercih meselesidir ama 1 kilo meyvenin kabuğu çekirdekleri çıktığı vakit bayağı azaldığı için ve pişince de yarı yarıya azaldığını hesaba katarsak 1 kilo meyve için yarım kilo şeker tam gelecektir.
Şeftalilerin kabuğu soyulup küp küp doğranır ve bir tencereye alınır. Üzerine aynı miktarda şeker ilave edilir, ağzı kapatılarak buzdolabında 2 gece bekletilir. Buzdolabında bekletmenin amacı şeftalilerin marmelat gibi erimeden tane tane olmasını sağlamak.
Eğer 1 kilo çilekten, çilek reçeli yapacaksanız, 4 su bardağı şeker kullanılması gerekmektedir.
Şeftalileri kesme şeker boyutlarında parçalara ayırın. Tencereye dilimlediğiniz şeftalileri ve toz şeker koyun. Tencerenin kapağını kapatarak 6-7 saat kadar meyvelerin suyunu salmasını bekleyin. Suyunu salan meyveleri ocağa alın çekirdeklerini de ekleyin ve kısık ateşte karıştırarak kaynatın.
Bu aşamada reçelinizin suyu size çok az geldiyse çok az da olsa içme suyu ilavesinde bulunabilirsiniz. Reçeliniz kaynarken üzerinde köpükler oluşacaktır. Bu köpükleri engellemek adına üzerine yarım çay kaşığı kadar tereyağı ilave edebilirsiniz.
Şeftali, çilek, kayısı… Her ne reçeli olursa olsun görülen en sık problemlerden biri, reçelin bir süre sonra şekerlenmeye başlamasıdır. Bu durumu önlemek için reçel kaynadıktan sonra koyu bir kıvama geldiğinde üzerine yarım limon suyu ekleyebilirsiniz.
Kışa saklanacak reçellerin şekerlenmemesi için içine limon ya da limon tuzu katılmalıdır. Böylece şekeri kestirebilirsiniz.
ŞEFTALİ REÇELİ KAÇ DAKİKA KAYNATILIR? Şeftali reçeli hazırlarken kaynatma süresi oldukça önemli. Reçelinizi meyveleri şekerde 1 gece beklettikten sonra orta ateşte 20 dakika kadar kaynatın.
Şekerlenmiş reçele çok az su koyarak kaynatabiliriz ve böylelikle şekerlenmeden kurtulmuş olacaktır. Not: 1. İşlemde reçelin rengi koyulaşabilir ama tadında hiçbir değişiklik asla olmaz. Reçelimizi yarım kap dolusu sıcak suyun içine oturarak şekerini eritebiliriz böylelikle şekeri erimiş olacaktır.
Orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynatırken tencerenin kapağını açık bırakın. Kaynama süresince üzerinde biriken köpükler oluşursa tahta bir kaşık yardımı ile temizlemeyi ihmal etmeyin. Reçeli 15 dakika kaynatın.
Elma, pektin görevi görerek reçelin daha koyu ve jölemsi bir kıvama gelmesini sağlar. Pişirme aşamasındayken içine ekleyeceğiniz limon suyu da, kıvamın tutmasına yardımcı olacaktır. Limon suyunu ekledikten sonra, reçeli kısık ateşte pişirmeye devam edin. Bir diğer yöntem ise, güneşte kıvamı tutana kadar bekletmek.
Reçel iplik iplik süzülüyorsa olmuş demektir. Ayrıca suya damlattığımızda bir kaç damla reçel dağılmadan duruyorsa da kıvama gelmiştir.
Bir kilo meyveye yarım kilo şeker kullanılabilir. Şeker hiç istenmezse elma suyu ile de yapılabilir.
Reçeli kaynatmak için kullandığınız tencerenin içerisine bir cam bilye atarsanız dibinin tutmasını engellemiş olursunuz. Reçelin kabarmaması için içine bir miktar tereyağı koyup, tahta kaşıkla karıştırın. Yapımı sırasında reçelin kıvamını kontrol etmek isterseniz, suya birkaç damla reçel damlatın.
Tereyağı meyvelerin çok daha parlak görünmesini sağlarken çok ağdalı bir reçel yapmanızı da engelleyecektir. Tam kıvamında olmalarını sağlayacaktır. Ayrıca içerisine tereyağı ilave edilen reçeller oldukça uzun süre dayanıyor. İçerisindeki yağ meyvelerin daha uzun süre taze şekilde, küflenmeden korunmasını sağlıyor.
Fazla şeker ya da az kullanılan şeker zaman içerisinde sıcaklığın da etkisiyle reçelin üzerinde bir şeker tabakası oluşturuyor. Yine sıcaklık ve kullanılan kapların reçel saklamaya uygun olmayışları da reçelin küflenmesine neden oluyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri