Devam mamaları (2 numaralı formülalar): 4-9 aylık bebeklere verilir. Protein ve enerji içerikleri daha yüksektir.
Doktorunuz farklı bir öneride bulunmadığı sürece Aptamil 2 Devam Sütü'ne bebeğinizin 6. Ayı dolduktan başlanır ve 9. Ayın sonuna kadar devam edilir. 9 ayı dolduktan sonra Aptamil 3 Devam Sütü'ne geçiş yapılır.
İçime Hazır Sıvı Aptamil 2 Devam Sütü kaç aylık bebeğe verilir? Doktorunuz farklı bir öneride bulunmadığı sürece 6. ayın sonundan 12. ayın sonuna kadar Sıvı Aptamil 2 Devam Sütü'nü kullanabilirsiniz. 12. Ayın sonunda 1 yaşınan itibaren Sıvı Aptamil Çocuk Devam Sütü'ne geçiş yapabilirsiniz.
SMA® OPTIPRO® 2, 6-12 ay arasındaki bebeklerin uygun tamamlayıcı beslenmeye başlamasının ardından çeşitlendirilmis beslenmesinin bir parçasıdır. Anne sütünün yerine geçmez ve ilk 6 ay boyunca anne sütü yerine kullanılmamalıdır.
Bebelac 2 Devam Sütü, 6. aydan sonra bebeğinizin artan besin ihtiyacını karşılar. Prebiyotik lif ve demir ilaveli devam sütüdür. Paket miktarı 900 gramdır. Bebeklerin gelişimleri düşünülerek özel olarak formülize edilmiştir.
İlgili 29 soru bulundu
Devam mamaları (2 numaralı formülalar): 4-9 aylık bebeklere verilir.
Bebelac 1 bebeğin doğumundan itibaren ilk 6 ayda kullanılırken Bebelac 2, ikinci 6. ayında kullanılmaktadır. Bebeğin 9. ayından itibaren kullanabileceği bebek sütü ise Bebelac 3'tür.
Keçi sütü bebek maması, anne sütünün besin değerine en yakın olan mama türüdür. Genellikle inek sütünden hazırlanan mamalar bebeklere verilmektedir. Ancak araştırmalar gösteriyor ki; keçi sütü anne sütüne daha yakın özellikler taşır. Bebekler için keçi sütü maması önerilebilir.
Sabah erken: Süt, çocuk için ideal olan günün ilk yemeğidir. Emzirin veya bir miktar HİPP 2 Organik Devam Sütü hazırlayın. Bu özellikle 10'uncu aydan itibaren bir bebeğin ihtiyaçları için uygundur. 12'nci aydan itibaren kahvaltı için HİPP 3 Devam Sütü uygundur.
7 aylık bebek mama miktarı her öğün için yaklaşık 180-210 ml kadardır. Geceleri beslenmek için uyanmayabilir ya da bazı bebekler ise gece beslenmek için 1-2 defa uyanabilir. Her bebeğin uyku ve beslenme ritmi aynı olmak zorunda değildir.
0-6 ay arası bebeklerde Aptamil mama 1 anne sütünün hiç verilemediği ya da yetersiz olduğu durumlarda kullanılıyor. 6-9 ay arası bebekler için Aptamil mama 2, 9-12 ay arası için bebekler için ise Aptamil 3 devam sütü öneriliyor. 1 yaşını aşan bebeklerin ihtiyaçlarını ise Aptamil devam sütü 4 karşılıyor.
Her iki ürün de aynı sadece farklı şekilde adlandırılıyor. Devam sütü almaya karar verdiyseniz 1, 2 ve 3 gibi farklı numaralarda ürünlerle karşılaşabilirsiniz. Doğumdan sonraki ilk 6 ay bebeğe 1 numaralı mama verilirken, 6 aydan sonra içeriği daha zenginleştirilmiş olan 2 numaralı mama verilmeye başlanır.
6. aydan sonra bebek 9. ayına kadar ek gıdalar almaya başlayabilir. Bunun yanında ek olarak devam sütü de almaya başlar. Aptamil 2 6. ve 9. ay arası kullanılan devam sütüdür.
Bebekler devam sütünü 3 yaşına kadar kullanabilirler. İlk 6 ay 1 numara, 6-9 ay 2 numara, 9-12 ay 3 numara, 1-2 yaş 4 numara, 2 yaşından sonra ise 5 numara mama kullanılabilir.
7 aylık bebeğin her zaman ana öğünü anne sütüdür ve beslenme ihtiyacının yüzde 70'ini anne sütünden karşılamaktadır. Bu aylarda 2-3 saatte bir anne sütü ya da formül mama; ara öğünlerde de ek gıdalar gelmelidir. Ek gıdaların bilgilerini pediatri doktorundan almalısınız.
Bu dönemde bebekler 24 saat içinde ortalama 8 kez emerler. Formül mama alan bebeklerde beslenme aralığı 4 saat gibi daha uzun olabilir. Emzirme süresi yaklaşık 10 dakikadır. Formül mama alan bebekler ise bir beslenmede 180-210 ml mama alabilirler.
Doğumdan birkaç gün sonra, 24 saatlik süreçte 6'dan daha az idrarını yapar. İdrar rengi koyu sarıdır. İlk haftadan sonra deri rengi daha sararır ve yetersiz sıvı aldığı için derisi kırışmaya başlar. Göğüslerini emzirme sonrası yumuşak hissetmezsin.
Emzirdikten sonra bebeğiniz rahatlıyor ve kolayca uykuya dalabiliyor ise, tekrar emzirme zamanı geldiğinde kendiliğinden uyanıyor ise, Günde ortalama 6-8 kez bezini nerdeyse renksiz idrar ile ıslatıyor ve 3-4 kez soluk sarı kaka yapıyorsa, Büyüme izleminde yeterli kilo alıyorsa sütünüz kesinlikle yetiyor demektir.
6 ayı dolduktan sonra Aptamil 2 devam sütüne geçiş yapabilirsiniz. Bebeğiniz doğumu takip eden ilk aylarda özellikle ilk 2 ayda 2-3 saatte bir acıkabilir. Büyüdükçe de beslenme aralıkları uzayabilir ve beslenme miktarı farklılaşabilir. Her bebeğin beslenme ihtiyacı ve alacağı mama miktarı farklılık gösterebilir.
Nestlè, geçtiğimiz yıl Pfizer Nutrisyon'un 11,85 milyar dolara global olarak satın alımının ardından portföyüne eklenen SMA bebek mamalarını Türkiye'de satışa sundu.
Bebeğin Doymadığını Düşündüren Durumlar
Bunlar arasından öne çıkanlar; bebeğin emme isteğini sıklıkla tekrarlaması, emme süresini ya kısa ya uzun tutması, parmağını emmesi veyahut ağlamasıdır.
Paketin ağzını açtıktan sonra, bir ay içerisinde mamanın tüketilmesini öneririz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri