Eczane hizmetleri mezunlarına sınavsız dikey geçiş imkanı ile ülkemizde, eczacılık fakültelerinde aldığınız iki senelik ön lisans eğitiminiz geçerli olacak, bundan sonra yeniden bir birinci ve ikinci sınıf eğitimi almak zorunda kalmayacaksınız.
Buna göre, eczane hizmetleri ya da eczane teknikerliği bölümlerinden mezun olan gençlerimiz, dikey geçiş ile üniversitelerin biyo kimya ile kimya bölümlerine, kimya mühendisliği ile kimya mühendisliği ve uygulamalı kimya bölümlerine dikey geçiş yapabilirler.
Ülkemizde yurt dışında olduğu gibi iki senelik eczacılık bölümü ön lisans mezunlarına, belirli koşulların olması durumunda dikey geçiş hakkı tanınmaktadır. Ülkemizde ön lisans bölümünden mezun olan öğrencilerimizin dikey geçiş sınavına girmeden lisans tamamlama eğitimlerinden yararlanmaları mümkün değildir.
Eczane hizmetleri bölümü, sağlık meslek yüksekokulu bünyesinde yer alan 2 yıllık bir önlisans programıdır.
2 yıllık Eczane Hizmetleri bölümü ile eczane açılmıyor. Açmanız için dgs sınavı ile eczacılık bölümüne geçiş yapıp mezun olmanız gerekmektedir.
İlgili 25 soru bulundu
Bu programı tamamlayan mezunlar, eczanelerde, hastanelerde, ilaç depolarında veya sağlık kuruluşlarında çalışabilirler. İlaç hazırlama işlemlerini gerçekleştirebilir, ilaçların depolanması ve dağıtımı süreçlerini yönetebilir, eczane stok kontrolünü sağlayabilir ve hasta danışmanlığı yapabilirler.
Eczacılık bölümü, 4 yıllık bir bölümdür.
Eczacı teknisyeni olmak için okunması gereken bölüm, üniversitelerin 2 yıllık eğitim veren meslek yüksekokullarında bulunan Eczacı Hizmetleri Bölümüdür.
"Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik" esaslarına göre Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Fakültesi önlisans programı mezunlarından lisans öğrenimine devam etmek isteyenler dikey geçişle kayıt yaptırabilmektedirler.
Eczacı Teknisyeni Ne Demek? Eczacı teknisyeni; eczacılık yapabilen fakat eczane açmaya yetkisi bulunmayan kişilere verilen mesleki unvandır. Eczacı teknisyenleri; eczanelerde eczacıya yardımcı olmak üzere çalışırlar.
lisans programlarının 5. yarıyılına sınavsız olarak dikey geçiş yapma olanağına sahiptirler.
Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, eğitim programını Ulusal Eczacılık Çekirdek Eğitim Programı ile uyumlu hâle getiren ve “Modüler Eğitim Programı” adı altında uygulayan ilk eczacılık fakültesidir.
Eczane hizmetleri 2 yıllık bir ön lisans programıdır. 4 dönemden oluşan bölümde öğrenciler eczane teknikeri olarak yetiştirilirler. Sağlık teknikeri olarak eczanelerde çalışan kişilerin iş alanları hem özel hem de kamuda mevcuttur. Eğitim sırasında tüm öğrenciler teorik ve pratik olarak birçok ders alırlar.
Eczane hizmetleri bölümü, devlet ve özel üniversitelerde bulunmasıyla öğrencinin alternatif üniversite seçeneklerini de artırmaktadır. Bölüm, TYT ile öğrenci alması almasına rağmen sayısal kökenli bir meslek barındırır.
Sonuç olarak, eczacı olmak için öncelikle Eczacılık bölümünü tamamlamak gerekiyor. Eczacılık mesleğini icra etmek için gereken diğer koşullar hakkında ise, meslek kanununu incelemeniz faydalı olacaktır.
Eczacı olmak için üniversitelerin beş yıllık eğitim veren Eczacılık Fakültelerinden lisans derecesi ile mezun olma şartı aranmaktadır.
Eczane Hizmetleri Bölümü 2023 taban puanları en düşük 191,74000, en yüksek 324,59033'tür. Eczane Hizmetleri Bölümü 2023 başarı sıralaması en düşük 1683858, en yüksek 337642'dir.
Kamu sektöründe çalışan eczacıların maaşları, Devlet Personel Başkanlığı tarafından belirlenen maaş skalasına göre belirlenir. Bu skalaya göre, 2023 yılı itibarıyla en düşük maaş 19.583 TL, en yüksek maaş ise 48.000 TL arasında değişebilir. Ancak, eczacının unvanı ve deneyimi gibi faktörler de maaşlarını etkileyebilir.
Eczacılık Fakültesi, aynı isimli fakülte kapsamında eğitimi verilmekte olan 5 yıllık lisans bölümüdür. Eczacılık Sayısal puan türünden elde edilen sonuca göre tercih edilir.
Eczane açmak ve işletmek ile ecza deposu mesul müdürlüğü yapmak için eczacı olmak şarttır. Eczacı; ilaç üretim tesisi, kozmetik imalathanesi, ilaç Ar-Ge merkezi gibi müesseseleri açabilir veya bu tür resmî ya da özel müesseselerde mesul müdürlük yapabilir.
eleman.net verilerine göre, Eczacı 2023 yılında ortalama 33.700 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Eczacı , Temmuz 2023 yılında ortalama 34.100 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 27.280 TL maaş alıyordu.
MADDE 9 – (1) (Değişik:RG-28/3/2016-29667) Eczane açmak isteyen eczacılar, Kurum tarafından ilân edilen yerler için ilân tarihinden itibaren otuz gün içerisinde, ikinci fıkrada belirtilen belgeleri eklemek suretiyle elektronik ortamda başvurularını yaparlar. Bu başvurularda en fazla yirmi beş tercih yapılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri