Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Devamsızlık Affı Geri Gelmeli Her yıl olan devamsızlık affı 2023-2024 eğitim yılı içerisinde kaldırıldı. Bu yıl içerisinde sınava girecek öğrenciler i...
Yıl sonu başarı puanı 50 olan ve en fazla 3 dersten başarısız olan öğrenciler sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilir. Alt sınıflar dahil 4'den fazla dersi başarısız olan öğrenciler sınıfta kalır. Özürsüz devamsızlığı 30 günü aşan öğrenciler sınıfta kalır.
2023-2024 eğitim öğretim yılı için toplam özürsüz devamsızlık süresi 10 gün olarak belirlendi. Örneğin, birinci dönemde 5 gün, ikinci dönemde 6 gün devamsızlık yapan öğrenci devamsızlık sınırını aşmış sayılacak.
2022-2023 eğitim öğretim yılında 8. ve 12. sınıflar için özürsüz devamsızlık affı 10 güne, toplam devamsızlık affı ise 30 güne çıkarılmıştı. Bu düzenleme, 17 Kasım 2022 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan "Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ile yapılmıştı.
2023-2024 eğitim öğretim yılında toplam devamsızlık süresi 10 gün olarak belirlenmiştir. Dolayısıyla birinci ve ikinci dönem toplam on gün olduğundan ikinci dönem devamsızlığı silinmez. Örneğin İlk dönem 5 (beş) gün ikinci dönem ise altı (6) gün devamsızlık yapan öğrenci devamsızlık sınırını aşmış olur.
İlgili 44 soru bulundu
Devamsızlık süresi özürsüz (raporsuz) olarak 10 gün, özürlü (raporlu) olarak 20 gün olmak üzere toplamda 30 gündür.
Ancak her beş defa geç kalma yarım gün devamsızlıktan sayılır. Bu sürenin dışındaki geç gelmeler devamsızlıktan sayılır. Buna göre öğrencinin başarı puanı takdir ya da teşekkür belgesi almaya yeterli olsa da devamsızlığı 5 günden fazla olanlar bu belgeyi almaya hak kazanamayacak.
Liselerde devamsızlık sildirme, velilerin dilekçe vermesiyle mümkündür. Ancak okul yönetimi, tüm süreç boyunca inisiyatif kullanmakta yetkilidir.
2023-2024 eğitim öğretim yılına kısa bir zaman kala, liselere başlayacak olan binlerce öğrenci, "Lisede sınıfta kalma var mı?" sorusuna yanıt aramaya başladı. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelikle birlikte, liselerde sınıfta kalma yeniden uygulanacak.
Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde değişiklik yaptı. Yapılan değişikliklerin arasında öğrencilerin devamsızlık süreleri de bulunuyor. Buna göre 2 gün üstüste okula gelmeyen öğrencinin durumu velisine bildirilecek.
Hayır, devamsızlık silme diye bir şey yok. Ancak özürsüz devamsızlıklar özürlü devamsızlığa geçirilir.
E-OKUL 1. DÖNEM NOT GİRİŞİ VE DEVAMSIZLIK NE ZAMAN KAPANIYOR 2024? E-Okul, karne döneminde öğrencilerin erişimine açık olmaya devam edecek. Ancak öğretmenlerin not ve devamsızlık girişleri için e-okul karne girişinin karne gününden yani 19 Ocak'tan birkaç gün önce kapatılması bekleniyor.
Yeni yönetmeliğe göre, ilkokul için Milli Eğitim Bakanlığı devamsızlık konusunda bir gün sınırı koymamıştır.
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü toplamda 30 günü aşan öğrenciler not ortalaması ne olursa olsun başarısız sayılacak.Devamsızlıkta art arda özürsüz 2 gün devamsızlık yapan öğrencinin velisi okula çağrılacak.
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, özürlü özürsüz toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir. Devamsızlıkların 5. gününde, 15. gününde ve 25. gününde veliye devamsızlık mektubu gönderilir.
· Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplam 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek. · Birinci dereceden yakınını kaybedenlerin özürsüz devamsızlık süresi olan 10 günü geçmemek kaydıyla toplam devamsızlık süresi 40 gün olacak.
Liselerde ders ortalaması 50 olan ve 3 dersten başarısız olan öğrenciler sorumlu olarak sınıfı geçecek. 4 ders ve üzeri zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarı yapacak. Bu uygulama, 2023- 2024 eğitim öğretim yılından itibaren kademeli olarak uygulanacak.
2024 ORTAOKULDA SINIFTA KALMA VAR MI? Milli Eğitim Bakanlığı Yönetmeliğine göre ortaokul 5,6,7 ve 8'nci sınıfta kalma bulunmuyor.
Yeni ders ortalaması 50 olan öğrencilerden en fazla 3 dersten başarısız olanlar, sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilecek, 4 ders ve üzeri zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarı yapacak. Alt sınıflar da dahil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar da sınıf tekrar edecek.
Ayrıca devamsızlık müfredatında 30 gün devamsızlık aşıldığında ne olduğu da belirtilmiştir. Belirtilenlere göre öğrenciler başarısız sayılacaktır. Dolayısıyla öğrenciler 31. gün okula gitmeme durumunda sınıfta kalmaktadır.
Kaymakamlıkça yapılan tebliğe rağmen çocuğunu okula göndermeyen veliye çocuğun okula devam etmediği her gün için 15 TL idarî para cezası verilir.
MEB ortaöğretim kurumları yönetmeliğinde devamsızlık yapıldıktan sonraki beş iş günü içerisinde özürlü devamsızlığa aktarılabilir diyor, silinebilir demiyor. Zorunlu durumlarda da bu süre yirmi güne kadar çıkabilir diyor. Bu da okul yönetimince yirmi güne kadar uzatılabilir, yirmi günü aşamaz diyor.
Ortaöğretim eğitiminin en az 3 yılı tüm dönemlerinden takdir belgesi alan öğrenciler ise üstün başarı belgesi ile ödüllendirilecek. Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü ve toplamda 30 günü aşan öğrenciler ise başarı puanları ne olursa olsun başarısız kabul edilecek. Bu öğrencilerin sene tekrarı yapması gerekecek.
- Takdir Belgesi: Dönem sonu not ortalaması 85 ve üzeri olan öğrenciler. - Teşekkür Belgesi: 70 ile 84.99 arası not ortalamasına sahip öğrenciler. - Başarı Belgesi: Ortaöğrenim boyunca en az üç öğretim döneminde takdir belgesi alan öğrencilere verilen özel bir belge.
Dönem Devamsızlığı İkinci Dönem Silinir mi? İlk dönemde yapılan devamsızlıklar, ikinci dönemde silinmeyecek. 2023-2024 eğitim öğretim yılı için toplam özürsüz devamsızlık süresi 10 gün olarak belirlendi. Örneğin, birinci dönemde 5 gün, ikinci dönemde 6 gün devamsızlık yapan öğrenci devamsızlık sınırını aşmış sayılacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri