Koşullu geçmenin de birtakım şartları bulunmaktadır. Tüm derslerden koşullu geçmek mümkün değildir. Tüm derslerden ya da derslerin büyük çoğunluğundan barajın altında ortalama puan elde edildiği takdirde koşullu geçmenin işlevselliği kaybolmaktadır.
1) Bir dersten AA, BA, BB, CB, CC notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. 2) Bir dersten DC ve DD notlarından birini alan öğrenci o dersi şartlı başarmış sayılır. 3) Bir dersten FD ve FF notlarından birini alan öğrenci o dersi başaramamış sayılır.
Vize ve final den aldığımız notlara göre harf notu ortalamanız hesaplanır. Harf puanlama sistemine göre CD, DC veya DD alan öğrenciler dersi sorumlu geçmiş olur. Bu not ortalamasına ise sorumlu geçme ya da koşullu geçme denmektedir.
Bir dersten (DC) ve (DD) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi koşullu olarak başarmış sayılır. Mezuniyette koşullu başarılı notların, başarılı kabul edilebilmesi için öğrencinin AGNO'sunun en az 2.00 olması gerekir, öğrenciler ilgili derslerin sınavına tekrar girerek notlarını yükseltebilir.
Şartlı Geçiş: Ders notunuz DC veya DD ise MEZUN OLURKEN eğer ortalamanız yani GANO'nuz 2.50 ve üzeri ise DD ve DC dersleri; 2.25-2.49 arasında ise DC olan dersleriniz başarılı olarak gözükür ve mezun olabilirsiniz.
İlgili 41 soru bulundu
Eğitim & Kariyer konusunda 355 cevap paylaştı. Üniversite ise, 2 dersten kaldığınızda ganoya etki yapar ve mezun olmanızı engeller. Dersleri bir sonraki dönemde alttan almanız veya yaz okulunda o dersleri vermeniz gerekmektedir.
Öğrenci eğer girdiği sınavdan DC notu almış ise bu öğrencinin başarısız olduğunu gösterir. DC alan bir öğrenci girdiği dersten geçemez.
1- Dönem not ortalaması (ANO) en az 2.50 olan öğrencilerimiz DC olan ders/dersleri başarmış sayılır. 2- Bütünleme sınavları sonuçlandıktan sonra DC şartlı geçişli notlar geçti olarak düzelecektir.
8.Şartlı Geçme Nedir? Dönem ortalamanızın 4 üzerinden 2 ve üzerinde olduğu durumlarda DD ve DC harf notlu dersler geçilebilir. Ortalamanın yetmediği durumda ise bu derslerden kalınır ve bir sonraki yıl bu dersler sıfırdan alınır. Kalınmış olan derslere ait DD ve DC notları bir sonraki yıl kullanılamaz.
2021-2022 eğitim öğretim dönemi itibariyle liselerde sınıfta kalma uygulaması devam edecek. Lise 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda yıl sonu ortalaması 50'nin altında olanlar ve 3 dersten kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak.
Öğrenciler maksimum üç tane başarısız dersleri olduğunda sorumlu olarak sınıf geçebiliyorlar.
Koşullu geçtiğiniz dersleriniz mezuniyet durumu oluştuğunda önem kazanmaktadır. Şayet mezuniyet için gerekli ortalamaya sahipseniz koşullu olarak daha önce almış olduğunuz dersleri yeniden almanız gerekmez.
SORUMLU GEÇME PUANI KAÇ? Tüm senenin ağırlıklı puan ortalaması 50'nin altında olanlardan zayıf sayısı 3'e kadar olanlar sorumlu sınıf geçme imkanından faydalanabiliyor.
Şartlı Ders Geçme Kaldırıldı
Bir önceki yönetmelikte AA notu 92-100 puan arası olarak değerlendirilirken, yeni yönetmelikte AA notu 88-100 puan arası olarak belirlendi. Ayrıca 50 ile 60 puan araları şartlı başarılı sayılırken, yeni yapılan değişiklikle bu puan aralığı başarılı sayıldı.
Koşullu geçtiğiniz dersten bütünleme sınavına girebilirsiniz.
En fazla Üç Başarısız (FF) Dersi Olan Öğrenciler
Programındaki eğitimini tamamlamış, tüm dönemlerden en fazla üç başarısız (FF) harf notu bulunan öğrenciler, mezuniyet için üç ders sınavına girebilir.
Genel ortalamadan geçtiğin dersler. Örneğin DC not ortalaması ile normalde kalıyorsun. Ancak not ortalaman 2.0 olduğu için bu dersten geçmiş sayılıyorsun. Buna koşullu geçme denir.
dersler önkoşullu ise kaldığın dersleri vermeden alamazsın yani otomatik sene uzar. ama 2. dönem dersleri önkoşullu değilse alır geçersin seneye de bu dönem kaldığın dersleri tekrar alırsın diğer derslerle birlikte veya yaz okulunda alabilirsin.
Yani öğrencinin dersi geçebilmesi için vize ve final not ortalamasının (ham notu) en az 50 olması gerekmektedir.
CC şartlı geçer yarıyıl sonu başarı notu olup, not yükseltmek için bu notların alındığı dersler eğitim öğretim süresi içinde tekrar edilebilir. Bir derse ait yarıyıl sonu notu FF olan öğrenci o dersten başarısız sayılır.
KOŞULLU BAŞARILI öğrenciler üst sınıftan ders alamazlar.
DC harf notunun başarılı olabilmesi için bir dönemde aldığınız tüm derslerin (alttan dersler dahil) ortalaması (ANO değeri) 2.25 üzeri olması halinde dersten başarılı sayılırsınız.
Öğrenciler isterlerse (DD) ve (DC) harf notu aldıkları derslerin bütünleme sınavına girebilir ve notunu yükseltebilir. Ancak bu durumda bütünleme sınavından alınan son başarı notu geçerli olacaktır.
Dönem not ortalamaları 1.99 - 1.80 arası olan öğrenci sınamalı, 1,80'in altında olan öğrenci o yarıyılda başarısız sayılır. Genel not ortalaması (GNO) 2.00'nin altında ve Dönem not ortalaması (DNO) iki yarıyıl üst üste 1.80'in altında olan öğrenciler üst dönemden ders alamazlar.
Dönemin ağırlıklı not ortalaması ve genel not ortalaması hesaplanırken FF notunun 4'lük sistemdeki çarpanı sıfırdır. FD notu içinse 0.5 çarpan kullanılır. Bu yönü ile FD notu ile başarısız olmuş bir öğrencinin dönem ve genel not ortalaması artmış olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri