Botoks yüzde ve vücutta nerelere uygulanır? Yüzde; kırışık ve çizgilerin en sık oluştuğu bölgeler olan göz çevresine, kaş arasına, alın bölgesine yapılır. Ayrıca bu uygulamayla kaş ve burun ucunu kaldırmak da mümkündür.
Göz Çevresi Bölgesi: Gözlerin etrafındaki ince çizgileri (kaz ayakları) ve göz kapaklarının düzgünleştirilmesi amacıyla botoks uygulamaları yapılabilir. 3. Kaş Kaldırma Bölgesi: Kaşların düşüklüğünü veya düzensizliğini düzeltmek ve kaşları daha yukarı çıkarmak için botoks enjeksiyonları uygulanabilir.
Botoks temelde alın bölgesindeki, kaş arasındaki kırışıklıklar ve göz kenarında meydana gelen, kazayağı denen çizgiler için tasarlanmıştır. Ancak gülümsemeye bağlı olarak burun kenarında oluşan mimik çizgilerinde ve mikroenjeksiyon dediğimiz teknikle uygulanır. Gözaltındaki meydana gelen ince çizgilerde de kullanılmaz.
Bir şişe Botox, 100 botox ünitesi botulinum toksini içerir. Bu şişeye 2 cc. serum fizyolojik konulduğunda, 1 cc. de 50 botox ünitesi toksin bulunur. Bu 2 cc, PPD enjektörüne çekildiğinde; 0,1cc. de 5 botox ünitesi toksin olan bir preparat hazırlanmış olur.
Masseter botoksu, masseter kasının yer aldığı yüzün alt kısmının inceltildiği estetik prosedürüdür. Masseter botoksu, yüzün alt kısmındaki şekil bozukluklarının tedavisi hedef alınır. Yüzde erkeksi ve sert bir görünüme neden olan kare yüz şekli küçültülerek daha orantılı bir yüz şekli elde edilir.
İlgili 28 soru bulundu
Uygulamada botoks alın ve göz çevresine uygulanır. Eğer ihtiyaç duyuluyor ise ek uygulama olarak kaşın bitim noktalarına da botoks enjekte edilir. Kaş botoksunda en önemli husus dozun doğru algılanması ve iki kaşın dengeli bir şeklide kaldırılmasıdır.
Masseter botoks, masseter kasına yapılan botoks işlemi olup özellikle bruksizm denilen diş sıkma, gece uyurken diş gıcırdatma problemini çözmek için tedavi amacı ile yapılır. Ayrıca yüzün alt kısmına çene yanlarında oluşan kare görünümü de düzeltir ve yüzü inceltir.
Botoks yaptırdıktan sonra dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Enfeksiyon gibi risklerden kaçınmak için steril olmayan ortak kullanım alanlarında vakit geçirilmez. Botokstan sonra en az iki gün boyunca sırt üstü yatılmaz. Fazlaca alkol tüketmek gibi ödem oluşturabilecek zararlı faaliyetlerden de uzak durulur.
Botoksun etkisi ne kadar sürer? Botoksun etkisi genel olarak 3-5 ay sürer. Botoks etkisinin 3 ayda sona erdiği veya 6 ay sürdüğü kişiler de vardır. “Botoks yaptıranların yorumları” ilk kez Botoks yaptıranlar ilk botoksun 2-3 ay sürdüğü ancak ikinci Botoks uygulamasından sonra daha uzun sürdüğünü söyleyecektir.
Uygulamaların sayısı arttıkça Botoks'un etkisi 12 ay kadar devam edebilir. İlk uygulamadan sonra yaklaşık 3 ay sonra güçlü kaslarda hareket geri dönmeye başlar. 4 ay sonra zayıf kasların hareketi de başlar. 6 ay sonra etki tamamen ortadan kalkar. 4-6 ay arasında tekrarlanmasında fayda vardır.
40'larınızda düzenli Botoks yaptırmayı tavsiye ediyoruz...
40'lı yaşlarda yaşlanma karşıtı krem ve cilt bakım ürünlerinin kırışıklıklar üzerinde pek bir etkisi yoktur. Bu yüzden birçok kadın Botoks'u hayatlarının bu aşamasında denemeyi tercih ediyor.
Tam olarak yanakların üzerine yanak botoksu işlemi yapılmaz. Yüzün alt bölgesine ve yanak olarak bilinen jawline kısmın belirginleştirilmesi için işlemler yapılabilir. Yanak botoksu uygulamalarının sağladığı etki ile yüzde V şeklinde bir yapı olması sağlanır.
Özellikle sigara kullananlarda dudak çevresinde ince çizgiler oluşması çok daha sık karşılaşılan bir durumdur. Mimik kaslarının aşırı çalışması durumunda ise çok daha derin çizgiler oluşabilir. İşte bu gibi durumlarda dudak dolgusu uygulaması ya da dudak botoksu işlemi devreye giriyor.
Ülkemizde yasal olarak bulunan iki adet botoks ürünü vardır; biri Botox diğeri ise Dysport ismindeki üründür. İkisi için yapılan testlerde çok fazla fark görülmemiştir. Bu nedenle ikisi de güvenilir biçimde kullanılır.
Göz Altı Botoks Nedir? Göz altı kırışıklıkları ve genel olarak göz etrafındaki kırışıklıklar eğer kas hareketlerinin sebebiyle ortaya çıkan sorunlarsa botoks uygulaması yapılabilir. Ancak durum böyle değilse, gözaltı botox yerine dolgu uygulamaları tercih edilebilmektedir.
Sistemik olarak tüm kaslara etki etmemesi ve geçici bir etkiye sahip olması nedeni ile sıklıkla tercih edilmektedir. Hem tedavi edici hem de koruyucu özelliği bulunan botoks, Dudak Kenarı Botoks uygulamasında da güvenle kullanılmaktadır.
Botoks uygulamasında amaçlanan kırışıklık bölgesindeki kas dokusunun hareketlerini kısıtlamaktır. Uygulama yaklaşık 10-15 dakika sürer. Göz çevresindeki deri çok ince olduğu için hissedilebilecek acı hissi uygulama öncesi anestezik krem ile önlenir.
Botoks işleminden sonra etkinin başlaması genellikle 2 ila 7 gün arasında değişir, bu etki uygulanan botolinum toksinin tipine, uygulanan bölgenin büyüklüğü veya küçüklüğüne ve kişilerin cilt yapılarına göre farklılaşmaktadır. Botox uygulamasının tam etkileri en geç 2 hafta içerisinde etkin sonuçlarını vermektedir.
Botoks Enjeksiyonu Sonrası Uzanmak için Ne Kadar Süre Beklemeliyim? Botoks uygulaması sonrası eğilmek ve uzanmak için 3-4 saat beklemeniz önerilir.
Botoks Yaptırdıktan Kaç Saat Sonra Uyunur? Alın botoksunu yaptırdıktan sonra, en az 5 saat uyumamanızı tavsiye ederiz. Bu nedenle de yaptırılmak istenen herhangi bir tür botoks işlemi, sabah saatlerinde yapılmalıdır.
4 saatten sonra bütün hareketler özgürce yapılabilir. Botox uygulamasından hemen sonra bol bol mimik yapmak önerilir. Bu sayede botoksiun kaslar arasına yerleşmesi kolaylaşmış olur. Botoks uygulaması iğneli bir yöntem olduğundan, uygulama alanında morarma olabilir.
Botoks sinire gelirse ne olur? Botoks sinir kas arasındaki iletimi bozarak ,mimik kaslarının kullanılmasını engeller. Yani mimik kasları sinirden gelen uyarıyı geçici bir süre için alamaz ve kasılmaz.
Milyonlarca hasta üstünde uygulanmış, üzerine pek çok klinik araştırma yapılmış, en önemlisi de FDA onayına sahip olan Allergan markasını öneriyorum. Zaten botoksun ilk üreticisi Allergan'dır ve daha sonra geliştirilen formüller de ismini bu öncü formülden almaktadır.
Botoksu Etkileyebilir mi?: Sakız çiğnemek, masseter botoksu etkisini azaltabilir, ancak bu genellikle uzun süreli ve aşırı sakız çiğneme alışkanlıklarında görülür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri