Dediğinizi duyar gibiyiz. Evet, 50 faktör güneş kremi bronzlaşmanıza yardımcı olabilir.
Güneş koruyucu kremler UVA ve UVB ışınlarından korumaya yardımcı olsalar da bütün vücudu tam anlamıyla koruyamazlar. Koruyucuyla da bir miktar bronzlaşmak mümkündür. Tam anlamıyla korunmak için bir önceki maddede belirtildiği gibi giysiler ve şapka kullanmak önemli bir unsurdur.
Ürün Açıklaması Güneş korumasında 85 yıllık uzman marka NIVEA'dan, içerdiği pro-melanin özleriyle yoğun bronzluk ve koruma sağlayan NIVEA Sun 50 SPF Bronzluk Arttırıcı Güneş Kremi Doğal pro-melanin özleri ile cildin doğal bronzlaşma sürecini aktive eder.
- Güneş kremi sürün
Dermatologlar, günlük hayatta dahi en az 30 SPF güneş kremi kullanılmasını tavsiye ediyor. Eğer açık tenliyseniz ve güneşe aşırı maruz kalacağınız bir yerdeyseniz kullanmanız gereken güneş koruyucu kesinlikle 50 SPF olmalı.
Sun Protection Factor yani güneş koruma faktörü anlamına gelen SPF, genelde 15 ile 50 arasındadır. Değer ne kadar büyük olursa ürünün koruma etkisi de o kadar güçlüdür. Örneğin; SPF 50 bir güneş kremi SPF 15 bir kreme göre daha yüksek koruma sağlar. Cilt uzmanlarının tavsiye ettiği değer genelde 30 SPF'dir.
İlgili 34 soru bulundu
En yüksek SPF değeri 50+ olarak kabul edilir. Uzmanlar cilt sağlığı için 30-50 arasındaki güneş koruma faktörünün yeterli olduğunu belirtmektedir.
En yüksek koruma faktörü olan 50 faktör güneş kremleri güneşin zararlı ışınlarını yüzde 98'e kadar filtreleyebilir. Bu sayede daha sağlıklı, canlı ve parlak cildinizi uzun süre korumanızı sağlar. Nemlendirici özellikli, renkli, su geçirmeyen ya da bronzlaştırıcı özellikler taşıyan birçok güneş kremi bulunur.
Açık bir ten rengine sahipseniz özellikle de kakao yağı size acısız ve hızlı bir bronzlaşmanın anahtarını verecektir. Bunların yanı sıra Hindistan cevizi yağı, buğday yağı, avokado yağı, yeşil çay özü, ayçiçek yağı ve susam yağı da kullanabileceğiniz seçenekler arasında.
Güneş ışınlarına saat 11:00 ile 15:00 saatleri arasında maruz kalmamak yani o saatlerde güneşlenmemek gereklidir. Güneş gözlüğü kullanmak, şapka ya da şemsiye ile güneşten korunmak önemlidir. Açık renkte giysiler tercih edilerek; ince giyinmek gerekmektedir.
3- Esmer tenliyseniz SPF 15 ideal bir koruma faktörü olabilir. Güneşte yandıktan sonra koruma faktör oranını kademeli olarak azaltabilirsiniz. 4- Kumral tenliyseniz SPF 30 koruma faktörlü güneş kremleriyle güneşe çıkabilir, daha sonra faktör sayısını düşürebilirsiniz.
Güneş koruyucu, cilt kararmasını önlediği gibi sağlıklı bir görünüme kavuşmanıza yardımcı olur.
Güneş koruyucu krem güneşe çıkmadan en az 15 dakika kadar önce cilde sürülmelidir. Eğer sonrasında hep güneşli ortamda bulunulacaksa 2 saatte bir, eğer kapalı ortamda bulunulacaksa 4 saatte bir tekrarlanmalıdır. Terleme, yüzme söz konusu ise saat beklenmeden cilt kurulandıktan sonra yenilenmelidir.
Eğer güneş kremi, günlük olarak kullanılacaksa bunun için SPF 15 ila 30 arası koruma faktörü yeterli olabiliyor. Fakat tüm cildin uzun süre boyunca güneş ışınlarıyla temas halinde olacağı plaj vb. alanlar için tercih edilen güneş kreminin SPF 30 ila 50 arasında bir değerde olması gerekiyor.
Güneşe karşı ciltte bariyer oluşturan kremlerin koruma süresini hesaplamak için dakika ve faktör değerinin çarpılması yeterlidir. Zararlı UV ışınlarına maruz kalan bir cildi daha fazla muhafaza eden 50 faktör güneş kremleri, 500 dakikaya kadar koruma sağlar.
Bronzlaşma saatini doğru seç: Yaklaşık olarak sabah saat 11 ile öğleden sonra 3 arası, güneş ışınlarının en güçlü olduğu saatlerdir.
Açık tenli kişilerde ilk kalış süresi 5-10 dakikadır. Kumral tenliler ilk çıkışlarında 10-20 dakika, buğday tenliler 20-30 dakika, esmerler ise 40 dakika kadar güneşte kalabilir. Güneş banyosu için sabah ve öğleden sonra saatleri seçilmelidir.
Vazelinin bronzlaştırıcı etkisi olduğunu biliyor muydunuz? Vazelin yoğun bir şekilde cildi nemlendirirken aynı zamanda güneşle etkileşime geçtiği zaman cildi bronzlaştırıyor. Güneşlenmeden önce vazelini tüm vücudunuza yaymayı deneyin.
Gölgede Güneşlenmek Bronzlaştırır mı? Gölgede güneşlenerek direkt güneş ışınlarına maruz kalmasanız da bronzlaşabilirsiniz. Gölgede olduğunuzda da güneşin zararlı UV ışınları cildinize ulaşabilir. Bunun önüne geçebilmek için gölgede bile güneş koruyucu ürün kullanmalısınız.
Cildinizde doğal bir bronzluk yaratırken güneşin zararlı ışınları ve etkilerinden korunmak istiyorsanız mutlaka önce yüksek SPF'li bir güneş kremi sürmeli, bu krem cilt tarafından emildikten sonra ise bronzlaştırıcı krem ya da spreyi uygulamalısınız.
Bronzlaşma isteğinin deride meydana getirebileceği en büyük zarar tümör oluşumudur. Güneşe fazla maruz kalmak ve bronzlaşmak iyi huylu veya kötü huylu tümör riskini artırır. Bunun haricinde yüz bölgesinin güneşe çok fazla maruz kalması yanak, burun ve kulak bölgelerinde kılcal damar görünümlerini artırabilir.
Bu hesaba göre 50 faktörlü bir güneş koruyucu da 500 dakikaya kadar koruma sağlayabilir.
Uzmanlar, vücut için kullanılan güneş kremlerinin yüze sürülmemesi gerektiğini söylüyor.
SPF 50 pa+++ nedir? Güneş kremlerinin üzerinde yazan PA, UVA koruması anlamına geliyor. PA+, PA ++ ve PA +++ şeklinde üç gruba ayrılıyor. PA +++ en yüksek UVA korumasına sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri