Motor hacmi 50 cc ve üzerinde olan sepetli veya sepetsiz tüm iki tekerli ve üç tekerli motorlu taşıtlar iki yılda bir olmak üzere TÜV istasyonlarında muayeneye tabidir.
50 cc'lik motosikler, tüvtürk muayene işlemine tâbii tutulmaz. Daha büyük motosikletler, 2 yılda 1 muayeneye girer. 50 cc'lik motosikletlerin yakıt tüketimleri daha büyük motorlardan çok daha azdır.
Fakat 50 cc motosiklet kullanımı için B sınıfı ehliyet uygun olarak geçmektedir. 50 cc motosikletlerde muayene: 50 cc motosikletin sıfır olması durumunda 3 sene sona ilk muayenesinin olması, 3 seneden sonra ise 2 senede bir muayene işlemlerini yapılması gerekmektedir.
motorunu ruhsatını al git tüve yaptır muayeneyi kasksız gitme arıza çıkartıyolar. 100cc motosiklete muayene gerekir arkadaşım. bende de 100cc var çünki oradan biliyorum. sıfır aldığında 3 yıl muayene süresi verirler. Daha sonra her 2 yılda bir yapılması gerekir.
Motosiklet İçin Egzoz Muayenesi Var mı? Motosiklet için egzoz muayenesi yoktur. Motosikletler, egzoz muayenesinden muaf araçlar arasındadır.
İlgili 39 soru bulundu
Motorlu bisikletlere Sigorta zorunluluğu geliyor. 50 CC altı motorlar, bilinen bir başka adıyla da motorlu bisikletler, hem motorlu taşıtlar vergisinden muaf tutuluyor, daha da önemlisi zorunlu Trafik sigortası kapsamına da girmiyor. Bir başka anlatımla 50 CC altı motosikletlere trafik sigortası yapılmıyor.
Yarım Kask Muayeneden Geçer Mi? Standart dışı ve görüşü engelleyen kasklar muayeneden geçmez.
Motor hacmi 50 cc ve üzerinde olan sepetli veya sepetsiz tüm iki tekerli ve üç tekerli motorlu taşıtlar iki yılda bir olmak üzere TÜV istasyonlarında muayeneye tabidir. Motosiklet muayene istasyonuna götürülmeden önce bir ön hazırlık sürecinden geçirilmelidir.
TÜVTÜRK: ZORUNLU DEĞİL
Muayeneye girecek olan 49 cc ve altında bulunan L1 kategorisindeki motorlu bisikletler için TÜVTÜRK, Zorunlu Trafik Sigortası için şart koşmuyor. Yani Zorunlu Trafik Sigortası olmadan motorlu bisikletler muayeneden geçiyor.
Farklı araç için belirlenen muayene ücretileri şöyle: Otomobil, Minibüs, Kamyonet, Özel Amaçlı Taşıt, Arazi Taşıtı, Römork ve Yarı Yömork: 1.130,44 TL. Otobüs, Kamyon, Çekici, Tanker: 1.528,10 TL. Traktör (Römorklu / Römorksuz), Motosiklet ve Motorlu Bisiklet: 575,84 TL.
50 cc motor otobana çıkabilir mi? Karayolları Trafik Yönetmeliğinin Hız Sınırları başlıklı 100'üncü maddesine göre motorlu bisikletlerin Erişme Kontrollü Karayolunu (Otoyol) kullanmaları yasaklanmıştır.
"EHLİYETSİZ SÜRÜCÜLERE EN AZ 4 BİN LİRA CEZA UYGULANIR"
Açıklamanın şu anda yürürlükte bir yeri olmadığını belirten Avukat İyaz Çimen, “50 cc ve 125 cc silindir hacmi arasındaki motosiklet kullanıcıları eğer ehliyetleri yoksa cezaya tabi.
Cevap; Tabi ki 50 cc ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü üzerinden geçebilirsiniz, bunun için herhangi bir yasal engel yok.
Motorlu bisikletlere Sigorta zorunluluğu geliyor. 50 CC altı motorlar, bilinen bir başka adıyla da motorlu bisikletler, hem motorlu taşıtlar vergisinden muaf tutuluyor, daha da önemlisi zorunlu Trafik sigortası kapsamına da girmiyor. Bir başka anlatımla 50 CC altı motosikletlere trafik sigortası yapılmıyor.
Motosikleti satın aldıktan 3 yıl sonra ilk muayenenin yaptırılması gerekir. Daha sonra ise 2 yılda bir muayene işlemi tekrarlanmalıdır.
Yukarıda ifade edilen 7 gün içinde araç muayeneye götürülmez ve bu durum tespit edilirse, araç bağlanır ve çekiciyle muayeneye götürülür. Aracın çekici ile muayeneye götürülmesi durumunda para cezasına ilaveten bir de çekici masrafı ödemek gerekmektedir.
80 CC kiti sadece karbüratörlü yakıt sistemine sahip olan scoter modelleri için uygundur. Enjeksiyon sistemi ile çalışan 50 cc scoter modelleri yakıt miktarını ECU yardımı ile püskürttüğü için 80 CC.`ye yükseltilmiş bir enjeksiyonlu motorda bu kit yarardan çok zarar getirir.
Motosikletlerde Silindir Hacmi Büyütme İşlemi Yasal Mıdır? Motosikletlerde silindir hacmi büyütme işlemi yasal değildir. Silindir veya motor hacminin motosiklet kullanıcıları tarafından artırılması durumunda yapılan değişiklikler ruhsatta gösterilmezse idari para cezası uygulanır.
Tabiki geçer ama siz sadece üst tarefı silindir pistonu değiştireceksiniz. Bu sebeple zorladığınız bi anda katırt diye bi ses duyarsanız yani krank keserse pek şaşırmam. Ama limitleri zorlamam okadar diyorsanız dert etmeyin muayeneden geçer.
2022 Araç Muayene Ücreti
Gelen zamların ardından otomobil, minibüs ve kamyonetlerin muayene ücreti 372,88 TL'den 507,40 TL'ye yükseldi. Traktör, motosiklet ve motorlu bisiklet muayene ücreti 189,98 TL'den 258,42 TL'ye çıktı.
Muayene tarihiniz geçtiği halde trafiğe çıkarsanız 951 TL trafik cezası yazılır ve size verilen ek 7 gün içerisinde aracınızı muayene ettirmek durumunda kalırsınız. Aksi takdirde çekici vasıtasıyla muayeneye götürülür ve 1.979 TL ödemek zorunda kalırsınız.
Doğuş Oto Pazarlama Ve Ticaret A.Ş.
Yorumlar için teşekkürler. Vizör, kaskın önündeki cam oluyor. Yani trafik cezasında koruma gözlüğü olarak anılan şey. motosiklet yatınca arkadakide düşüp kafayı yere vurduğa göre zorunludur.
Motorda Artçı Kask Takmak Zorunda Mıdır? Motosiklette sürücü ile seyir halinde olan herkes kask takmak zorundadır.
Araç farlarının kalitesiz olması, çabuk ısınması, soğumaması gibi durumlardan hafif hasarlı görünmesi normaldir. Ancak bunlar dışında muayenede hafif kusurlu olarak görünmek herhangi açıdan araç kullanımına engel olmayacaktır. Bundan dolayı led farlar muayeneden geçerken herhangi bir sorun yaşanmayacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri