Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

6 ay ücretsiz izin kimlere verilir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » 6 ay ücretsiz izin kimlere verilir?

Yıllık izin hakkının dışında tutulan doğum sonrası ücretsiz iznin süresi, en fazla 6 ay olmak şartıyla, özel sektörde çalışan tarafından belirlenir ve işverenin onay vermesini gerektirmez. Ancak bu izin 6 aydan daha uzun süreyle kullanılmak istendiğinde işverenin onayı gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

Ücretsiz izne kimler çıkabilir?

Nedenler arasında yurtdışında eğitim öğretime devam etme isteği, gebelik, özel durumlar, ailevi nedenler, hastalık gibi durumlar bulunabilmektedir. Bu talepte bulunmakta olan çalışanlar uygulama başladığından itibaren görevini yerine getirmediği için ücreti ödenmemektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Kaç ay ücretsiz izin alabilir?

Ücretsiz izin özel sektörde an fazla üç ay verilebilmektedir. 3 aylık süreyi aşmamak kaydıyla işveren sahibi işçiyi tamamen veya kısmen kanunen ücretsiz izne ayırabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sinaneroglu.av.tr

Bir işyeri en fazla kaç gün ücretsiz izne çıkarabilir?

İşveren, işlerinin azalmasından dolayı kendi iş yerini korumak amacıyla çalışanı ücretsiz izne çıkarabilir. Bu ücretli izni, işveren çalışanına yazılı olarak bildirmek zorundadır. Bu süre en fazla 3 ay olarak belirlenmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: onedio.com

İşçi 6 ay ücretsiz izin alabilir mi?

İşverenlerin, işçinin isteği dışında ve tek taraflı olarak işçinin de kendi kararıyla ücretsiz izin kullanması mümkün değildir. Doğum yapan işçiler doğumdan sonra rapor süresinin bitiminde talep etmesi halinde 6 aya kadar ücretsiz izne çıkabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ismmmo.org.tr

657'ye göre memurların aylıksız izin hakları nelerdir?

İlgili 35 soru bulundu

Soru cevap kısmı

6 ay ücretsiz izin hakkı nasıl alınır?

Yıllık izin hakkının dışında tutulan doğum sonrası ücretsiz iznin süresi, en fazla 6 ay olmak şartıyla, özel sektörde çalışan tarafından belirlenir ve işverenin onay vermesini gerektirmez. Ancak bu izin 6 aydan daha uzun süreyle kullanılmak istendiğinde işverenin onayı gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

Özel sektörde ücretsiz izin hakkı ne kadar?

Örneğin, memuriyet kapsamında kullanılabilen ve görev süresi boyunca 52 haftayı geçmemesi kaydı ile verilen izin hakkı vardır. Özel sektör çalışanları için bu süre 12 haftalık süre ile kısıtlanmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: blog.inkaik.com

Ücretsiz izne ayrılan işçinin sigortası yatar mı?

Ücretsiz izin iş sözleşmesinin askıya alındığı durumlardan biri olarak kabul edilmektedir. Ücretsiz izne ayrılan işçinin iş sözleşmesi bu süre boyunca askıda kalır. Bu süre boyunca herhangi bir ücret tahakkuku yapılmaz ve sigorta primleri de beyan edilmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: demirbas.av.tr

Ücretsiz izinde maaş yatar mı?

Ücretsiz İzne Çıkan İşçiye Maaş Ödenir mi? Ücretsiz izin süresince işçi çalışmayacak ve iş sözleşmesi askıda kalacaktır. Bu nedenledir ki ücretsiz izne çıkan işçiye maaş ödenmez. İşçi daha sonra ücretsiz izinde olduğu sürelerde ücret ödenmediğinden bahisle herhangi bir talepte bulunamayacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tekcan.av.tr

Ücretsiz izinde işten çıkarılır mı?

Hayır. İşverenin böyle bir hakkı yoktur. O kadar ki, işveren işçiyi ücretsiz izne çıkarırsa bu işçi için haklı fesih nedenidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mihci.av.tr

En az kaç ay ücretsiz izin alabilir?

108 inci maddenin (E) bendinde: " E) Memura, yıllık izinde esas alınan süreler itibarıyla beş hizmet yılını tamamlamış olması ve isteği hâlinde memuriyeti boyunca ve en fazla iki defada kullanılmak üzere, toplam bir yıla kadar aylıksız izin verilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yyu.edu.tr

Ücretsiz izin yasal hak mı?

Ücretsiz izin hakkı çalışanlara İş Kanunu tarafından tanınmış bir hak olmasının yanında iş yükünün azalması halinde işyerini koruma amacıyla işverene de verilen bir haktır. İşbu hakkın kanuna uygun olarak kullanılabilmesi için belli şartların yerine getirilmesi gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

İşveren hangi durumlarda ücretsiz izin verebilir?

İşverenin tek taraflı ücretsiz izin verebileceği durum ise sadece işyerinde deprem yangın sel gibi zorlayıcı bir nedenin ortaya çıkması ya da ekonomik güçlüklere bağlı kısa çalışma talebinin İŞKUR tarafından kabul edilmesidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: uzmanpara.milliyet.com.tr

Ücretsiz izin onayını kim verir?

Ücretsiz izne ayrılmak için; İlgili personel, ücretsiz izin talebini içeren dilekçesini birimine iletir. Ücretsiz izin talebi, ilgili birim tarafından Personel Daire Başkanlığı'na gönderilir. Personel Daire Başkanlığı gelen talebi, Rektörlük Makamının onayına sunar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: personel.iyte.edu.tr

Ücretsiz izin hakları nelerdir?

Kanundan doğan hallere; işçinin evlenmesi, yakın birinin vefatı, yol izni, mazeret izinleri ve doğum izni örnek verilebilir. İkincisi ise tarafların anlaşmaları halinde söz konusu olan aylıksız izindir. Tarafların iradeleri doğrultusunda gerçekleşen ücretsiz izne dair kanunda bir düzenleme bulunmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: odsdanismanlik.com

Ücretsiz izin dönüşü maaş ne zaman yatar?

Göreve başladığı tarihten sonra aybaşında (15'inde) maaşı peşin ödenir. (657 S. DMK-Madde 164) (Ücretsiz izin dönüşü göreve başlayan personel için de aynı işlem uygulanır.)

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: csgb.gov.tr

Ücretsiz izin e devlette görünür mü?

E-Devlet üzerinden ücretsiz izin ödeneği sorgulama işlemi yapabilirsiniz. İlk olarak ücretsiz izne çıkarılan işçiler destekten yararlanabilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: takvim.com.tr

Ücretsiz izne ayrılmak için ne yapmalıyım?

Ücretsiz izne ayrılmak için; İlgili personel, doğum belgesiyle birlikte doğum sonrası ücretsiz izin talebini içeren dilekçesini birimine iletir. Ücretsiz izin talebi, ilgili birim tarafından Personel Daire Başkanlığı'na gönderilir. Ücretsiz izin tarihi itibariyle ilgili sistemlerden çıkış işlemleri gerçekleştirilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: personel.iyte.edu.tr

Ücretsiz izin hakkı kaç yıl?

Memura, yıllık izinde esas alınan süreler itibarıyla beş hizmet yılını tamamlamış olması ve isteği hâlinde memuriyeti boyunca ve en fazla iki defada kullanılmak üzere, toplam bir yıla kadar aylıksız izin verilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Ücretsiz izne çıkan tazminat alabilir mi?

Ücretsiz izinde geçen sürelerde iş sözleşmesi askıda sayıldığı için kıdem tazminatı hesabında bu süreler çalışma sürelerine dahil edilmeyecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: emreulusoy.av.tr

Ücretsiz izin emekliliğe sayılır mı?

Ayrıca maaş ödenmemesinin yanı sıra sigorta prim ödemeleri de geçici olarak duraklatılır. Kişi, ücretsiz izne çıkması emeklilik sürecini etkiler. Çünkü adından da belli olduğu üzere aylıksız izin demek hiçbir ücretin ve sigorta priminin ödenmemesi demektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mynet.com

Ücretsiz izinde maaş iadesi nereye yapılır?

İstifa Eden ve Ücretsiz İzine Ayrılan Personel İşlemleri

PDB İdari Özlük İşleri Şube Müdürlüğünce ayrılacak personele ait gerekli evraklar Müdürlüğümüze iletilir. Devlet Memurları ve Sözleşmeli Personellere peşin maaş ödemesi yapıldığından ayrılışı takiben fazla ödenen tutar ilgililere borç olarak tahakkuk ettirilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pdb.metu.edu.tr

Özel sektörde ücretsiz izin nedir?

Ücretsiz izin uygulaması iş sözleşmesinin askıya alınmasına ilişkin özel bir uygulamadır. Özellikle ekonomik kriz dönemlerinde işverenler, işçileri ücretsiz izne çıkararak, ekonomik konjonktürün işletme üzerindeki olumsuz etkilerini hafifletmeyi amaçlamaktadırlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Ücretsiz izin kullanan işsizlik maaşını etkiler mi?

Ücretsiz izin döneminde prim ödenmese de iş sözleşmesi sona ermeyip askıda devam ettiğinden, son 120 gün hizmet akdine tabi olma şartını olumsuz etkilemez. İşsizlik ödeneğinden yararlanma hakkı kaybolmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

Ücretsiz izne denk gelen resmi tatil ücreti ödenir mi?

Hasta, izinli veya sair sebeplerle mazeretli olduğu hallerde dahi aylığı tam olarak ödenen aylık ücretli işçilere 46, 47 ve 48 inci maddenin birinci fıkrası hükümleri uygulanmaz. Ancak bunlardan ulusal bayram ve genel tatil günlerinde çalışanlara ayrıca çalıştığı her gün için bir günlük ücreti ödenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebenews.com
Önceki makale
Göz çizdirme narkozlu mu?
Sonraki makale
Saniyeden sonra ne gelir?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT