Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

7440 kasa affı ödeme Süresi Uzatıldı mı?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » 7440 kasa affı ödeme Süresi Uzatıldı mı?

Uzatılan süreler ile ilgili olarak hazırladığımız TAKVİM aşağıda bilgilerinize sunulmuştur. Başvuru süreleri uzatılan yukarıdaki konulardaki ÖDEME SÜRELERİ 'de 31.07.2023 TARİHİNE KADAR UZATILMIŞTIR. Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ismmmo.org.tr

7440 stok affı ödeme süresi uzadı mı?

Stok beyanına ilişkin olarak 7440 sayılı kanunun 1 Seri Nolu Genel Tebliğinde beyanın en geç 31 Mayıs 2023 tarihine kadar (03.07.2023 tarihine uzadı) yapılacağı ve tahakkuk edecek verginin de aynı süre içinde ödeneceği belirtilmiş olup ödenmeme halinde iptal edileceği gibi bir açıklama yapılmamıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

7440 stok affı ödeme süresinde ödenmezse ne olur?

Vadesi geldiği halde ödenmemiş ya da ödeme süresi henüz geçmemiş diğer borçların; Asıllarının tamamının, • Faiz, gecikme faizi ve zammı yerine Yİ-ÜFE oranı esas alınarak güncellenen tutarın, ödenmesi gerekmektedir. Bu durumda; faiz, gecikme faizi ve zammı gibi fer'i alacakların tamamının tahsilinden vazgeçilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turmob.org.tr

7440 yapılandırma başvuru uzatıldı mı?

26.05.2023 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "7300 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı” ile 7440 sayılı Kanun kapsamında borçların yapılandırılması, matrah artırımı ve işletme kayıtlarının düzeltilmesine ilişkin başvuru ve ilk taksit ödeme süreleri bir ay uzatılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vergiport.com

Kasa affı 2023 uzatıldı mı?

İlgili Kanundan yaralanma süresi 31/5/2023 tarihinde sona ermişken, 26/5/2023 tarihli Cumhurbaşkanı Kararıyla yararlanma süresi 30/6/2023 tarihine kadar uzatıldı. 30/6/2023 tarihinin bayram nedeniyle tatile rastlaması sonucu, 3/7/2023 günü akşamına kadar yararlanmak mümkün olabilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

Kamu borcu yapılandırma süresi uzatıldı!

İlgili 15 soru bulundu

Soru cevap kısmı

7440 Yapılandırma Başvuru son gün ne zaman?

7440 Sayılı Yapılandırma Kanununun Sağladığı İmkanlardan Yararlanmak için Son Tarih 31 Ağustos 2023.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: esmmmo.org

7440 uzatılır mı?

3. 7440 Sayılı Kanunun Peşin ve 1. ile 2. Taksitlerinin Ödeme Süresinin Uzatılması: 31 Temmuz 2023 günü sonuna kadar ödenmesi gereken 7440 sayılı Kanunun peşin ve 1. ile 2. taksitlerinin ödeme süresi 4 Ağustos 2023 Cuma günü sonuna kadar uzatılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pkfistanbul.com

Yapılandırma başvuru süresi uzatılacak mı?

Buna göre, kanun hükümlerinden yararlanmak için vergi daireleri, gümrük müdürlükleri, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), belediyeler gibi alacakları yapılandırılan idarelere yönelik başvuru, bildirim ve beyan süreleri 30 Haziran 2023'e (Bu tarih dahil) kadar uzatıldı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aa.com.tr

7440 sayılı yapılandırma ödemesi nasıl yapılır?

Yapılandırılan borçların, kredi kartıyla peşin ya da taksitle ödenmesi mümkündür. Kredi kartıyla ödemeler Gelir İdaresinin gib.gov.tr internet adresinde yer alan interaktif vergi dairesi uygulamasından yapılabilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nazaligundem.com

7440 ilk 2 taksit ödenmezse ne olur?

Eğer bu ilk iki taksit belirlenen süre içerisinde ödenmezse veya sonraki taksitlerden en az dört tanesi bir takvim yılı içinde süresinde veya eksik ödenirse, yapılandırma fırsatı kaybedilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberler.com

Kasa AFFI Odenmezse ne olur?

Beyan edilen tutarlar üzerinden %3 oranında vergi hesaplanıp beyanname verme süresi içinde yani 31.Mayıs.2023 tarihine kadar ödenecektir. Bu süre içinde ödenmeyen %3 vergiler 6183 sayılı kanuna göre gecikme zammı ile birlikte takip edilecek yani ödenecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

7440 stok Affı kredi kartı ile ödenir mi?

Taksitler kredi kartıyla ödenebiliyor. Başvuru süresi 3 Temmuz 2023, ilk taksit ödeme süresi ise 31 Temmuz 2023! 7440 sayılı Kanuna göre, 31 Mayıs 2023 tarihine kadar başvuruda bulunulması ve ilk taksit ödemesinin ise 30 Haziran 2023 tarihine kadar yapılması gerekiyordu.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekonomim.com

7440 stok affı indirim konusu yapılabilir mi?

Fakat 7440 sayılı Kanun ile önceki af kanunlarından farklı bir husus olarak stok affı olarak adlandırılan işletme kayıtlarına alınan emtia için ödenen KDV'nin indirim konusu yapılmasına izin verilmesine mukabil iadeye konu edilmesine izin verilmemesidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lebibyalkin.com.tr

Yapılandırma ödeme günü geçerse ne olur?

Yapılandırma yaptıktan sonra ödemesini gerçekleştirmeyen kişinin, diğer taksitleri ödeme hakkı kaybolur. Güncel borcuna faiz eklenerek yeniden hesaplanır ve hesaplanan ücreti yapılandırma olmadan ödemek zorunda kalır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pwc.com.tr

7440 stok affı muhasebe kaydı ne zaman yapılır?

Mükellef yasal kayıtlarında 1000 m3 eksik görünen emtia stoğu için bu Kanun hükümlerinden yararlanmak istemektedir. Emtianın KDV oranı %18'dir. Bu durumda; Mükellef aşağıdaki emtia stok listesini oluşturarak e-beyanname sistemi üzerinden 31 Mayıs 2023 tarihine kadar başvuru yapmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: narcon.com.tr

Vergi affı ödeme Süresi Uzatıldı mı?

Maliye Bakanlığı, vergi borcu, idari para cezası, SGK borçları gibi borçların yapılandırmasına ilişkin süreyi uzattı. 31 Haziran 2023'te bitecek olan yapılandırma süreci 1 ay daha uzatılarak 30 Temmuz'da son erecek şekilde yeniden düzenlendi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kolaybi.com

Borç yapılandırmasında süre uzatıldı mı?

SGK'dan yapılan açıklamaya göre, son ödeme tarihi bugün olan yapılandırma, cari dönem prim borçları ve diğer her türlü borçların son ödeme süresi 3 Ağustos 2023 saat 23.59'a kadar uzatıldı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bloomberght.com

Yapılandırmada son tarih ne zaman?

7440 Sayılı Yapılandırma Kanununun Sağladığı İmkanlardan Yararlanmak İçin Son Tarih 31 Ağustos 2023'tür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pkfistanbul.com

7440 Stok affında taksit var mı?

Bu hükme göre ödenmesi gereken katma değer vergisi, ilk taksiti beyanname verme süresi içinde, izleyen taksitler beyanname verme süresini takip eden birinci ve ikinci ayda olmak üzere üç eşit taksitte ödenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

7440 ikinci taksit ne zaman?

Bağ-Kur Sigortalılarının 7440 Sayılı Yapılandırma Kanunu Birinci ve İkinci Taksit Son Ödeme Süresi 31.07.2023 Tarihidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turmob.org.tr

7440 sayılı Kanun 2 taksit ne zaman yatacak?

2- Yapılandırılan Borçların ve Matrah Artırımlarının İlk İki Taksit Ödeme Süresi: 7440 sayılı Kanun kapsamında yapılandıran borçların peşin ödemesi ile 1. ve 2. taksit ödeme süresi 31 Temmuz 2023 Pazartesi günü sona ermektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bbdas.com.tr

Kasa affı 2023 ödemesi ne zaman?

Bu Kanun hükmünden yararlanabilmek için; 31/5/2023 tarihine kadar (bu tarih dâhil) ilgili idareye başvuruda bulunulacaktır. Ödenecek tutarların ilk taksitini 30/6/2023 tarihine kadar (bu tarih dâhil), diğer taksitlerini ise bu tarihi takip eden aylık dönemler hâlinde azami 48 eşit taksitte ödemeleri gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: verginet.net

7440 Yapılandırma nereye ödenir?

1 - Vergi Yapılandırma ve Matrah Artırımı Ödemeleri

Vergi dairesine olan borçların ödenmesinde iki farklı yöntem kullanılabilir. Bunlar kamu bankalarının internet şubesinden ödeme yöntemi ve interaktif vergi dairesi üzerinden kredi/banka kartı ile ödeme yöntemidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dgmusavirlik.com

Kasa affı taksitle ödenir mi?

Hesaplanan vergilerin peşin veya taksitle ödenebilmesi mümkündür. Peşin ödenmek istenirse vergilerin tamamının ilk taksit ödeme süresi içerisinde (30 Haziran 2023'e kadar) ödenmesi gerekmektedir. Ayrıca söz konusu tutarlar aylık dönemler halinde azami 12 eşit taksitte ödenebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pkfistanbul.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT