Bu ay bebeğinize vereceğiniz ek gıdalar günde 3 ve 4 öğün şeklinde olmalıdır. Özellikle çatalla ezerek vermek dışında parmak beslenmesi şeklinde de teklif edebilirsiniz. Gün içinde ek gıda miktarı yaklaşık 2 küçük kavanoz (125 ml) kadar olması yeterlidir. Anne sütü yine bebeğinizin ana öğünüdür.
8 aylık bebek için en önemli besin anne sütü, anne sütü almıyorsa formül mamadır. Bunların yanında 1-3 öğün ise ek besinlerden gelmelidir. 6 ve 7. aylarda da olduğu gibi anne sütü veya formül mama ara öğün, ek gıdalar ise ara öğün olmalıdır. 8 aylık bebek 3-3.5 saatte bir beslenebilir.
8 aylık bebekler de gündüz süresince ortalama 3 kez anne sütü ve 2 öğün ek gıda ile beslenebilirler. Beslenme ihtiyaçlarının yaklaşık %70'ini anne sütü ile karşılamaya devam ederler. Bebekler 9 aylık olduklarında ek gıda öğünleri 3'e çıkarılabilir. Gün içerisinde 3 kez anne sütü ile beslenebilirler.
Bebeğin gece iyi uyuması için uyumadan önce muhallebi verilmesi ya da gece beslenmesinde cicibebe ilave edilmiş devam sütü / inek sütü verilmesi söyleniyor.
8 aylık bir bebeğin kahvaltısında beyaz peynir, tereyağı, zeytin, ekmek, yumurta sarısı, ceviz, pekmez, tahin gibi yetişkinlerin de tükettiği besinlerden oluşmalıdır. Bu gibi faydalı gıdalar ile kahvaltı yapılması hem bebeğinizin hasta olmasını önler hem de hızlı büyümesine yardımcı olur.
İlgili 23 soru bulundu
8 aylık bebeğinizin ideal kilosu, cinsiyetine göre değişkenlik gösterir. Kız bebekler için ideal kilo alt sınırı 6100 gram, üst sınırı 10.200 gramdır; erkek bebekler için ise ideal kilo alt sınırı 6200 gram iken üst sınırı 10.700 gramdır.
Bebeklere; 6 ila 12 ay arasında anne sütüne ek olarak günde yaklaşık 100-120 ml su, 1 ila 3 yaş arasında ise 1 litre su verilmesi önerilmektedir4, 5.
Yedinci ve dokuzuncu aylarda pilav, makarna gibi nişastalı besinlerle tarhana çorbası verilmeye başlanır. Bebekler için pilav ve makarna başlangıçta haşlanıp suyu çektirilerek hazırlanmalı, üzerine zeytinyağı gezdirilmelidir.
1. Akşam yatış ve sabah uyanma saatleri. 0-5 yaş arası tüm bebek ve çocukların, akşam uykusuna yatış saati en geç 20:00 – 21:00 arasında olması gerekirken, sabah kalkış saati ise en geç 8:00 olmalıdır. Bebeğinizin/çocuğunuzun, bu saatlerde salgılanan büyüme hormonlarına ihtiyacı büyüktür.
8,5 aydan itibaren, öğle ya da akşam öğünlerinde, çatalla biraz ezerek, içine biraz da yoğurt ekleyerek 1-2 yemek kaşığı kadar yemesine izin verilebilir.
Akşam ortalama saat 19.00 civarı (gündüz uyku durumuna göre biraz daha erken veya geç olabilir) gece uykusu başlangıcı olarak düşünülebilir ve sabah 6.00-7.00 aralığına kadar özel bir durum olmadığı sürece genelde hiç beslenme olmadan ve uykuları bölünmeden uyumaları mümkün bebeklerin.
Bebekler 6 ila 9 ay arasındaki süreçte emeklemeye başlar. Katı gıda ile beslenmeye başlayan bebekler yavaşca fiziksel olarak güçlenmeye başlar.
6-7-8-9 Ay Bebek Beslenmesi
6. aydan itibaren katı gıdalara başlanabilir. Daha az alerjik olması nedeniyle sütlü pirinçli mamalar tercih edilebilir. Bu aydan sonra kahvaltı başlanabilir. Ayrıca ekmek ve çorbalar da verilebilir.
Bebeklerde salça tüketimi oldukça dikkatli olunması gereken bir konudur. Bebeklerin ilk ek gıdaları kesinlikle salça içermemelidir. Bildiğiniz üzere 1 yaşına kadar bebeklere tuz ve şeker kesinlikle yasaktır. Bu nedenden dolayı bebeklere normal salçalar verilmez, çünkü içeriğinde ilave tuzlar bulunur.
Doğal ve Sağlıklı Bebek İrmiği (6+ Ay) - 250 G
Protein değeri en yüksek olan durum buğdayı irmiğini, bebeklerin en kolay sindirebildiği en ince haliyle siz minik gurmelerimize sunuyoruz.
İlk olarak makarnaları tahta kaşıkla küçük parçalara ayırdım . Daha rahat pişmesi ve piştikten sonra inceltmesi kolay olsun diye. Demleme makarna ayni pilav gibi yapılır . Suyunu süzdüğümüz de vitaminler gideceği için besin değeri azalacağından bu şekilde yapmaktayım.
8 aylık bebek kaç saat aç kalabilir? 6 aydan büyük bebekler en fazla 6 saat aç kalabilir. Bu kadar süre aç kalsa da siz 8 aylık bebeğinizi 3-3.5 saatte bir besleyebilirsiniz.
Küçük bebeklere 1 yaşına kadar verilecek suyun en az 10 dakika kaynatılması ve ılıtıldıktan sonra verilmesi gerekir. Gereğinden fazla ve defalarca kaynatılan suyun mineral içeriği değişeceğinden bu şekilde verilen su da olumsuz etkilere yol açabilir.
Kaşık mamasına ve ek gıda takviyelerine başlangıç yapılan 6. aydan itibaren meyve tüketimine başlanabilir. Elma, muz, armut, şeftali ve kayısı gibi meyveler, ezilmeye veya rendelenmeye uygun oldukları için birinci aşama döneminde tercih edilmeye son derece uygundur.
8 aylık bebekler hızlı bir fiziksel gelişim sürecine girerler. Bebekler bir yandan emeklerken bir yandan da eşyalara tutunarak ayağa kalkmayı ve hatta sıralamayı öğrenirler. 8 aylık bebeklerin çoğu artık desteksiz oturabilirler.
8. ay ile birlikte bebekte gözlenen en önemli gelişme dil gelişimidir. Bebek sesli harfler ile sessiz harfleri bir arada kullanmaya başlayarak anne, baba, dada gibi ilk kelimelerini oluşturmaya başlar.
Geceleri daha uzun uyurlar, aylık kontrollerinde iyi kilo alırlar. Memede depolanan süt miktarı az ise bebek günde 8 veya daha fazla her iki memeyi yaklaşık 15-20 dakika emer, geceleri de 2-3 kez uyanabilir. Altıncı aydan sonra ek gıdalara geçiş ile birlikte gece uyanmaları azalır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri