Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yaptığı açıklamada şu bilgileri paylaştı; "Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınavı, 4 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştireceğiz. Şimdiden sınava girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum."
LGS, 8. sınıf öğretim programları esas alınarak hazırlanmaktadır. Sabah oturumunda uygulanan sözel bölümde 50, öğlen uygulanan sayısal bölümde 40 olmak üzere sınavda toplam 90 soru bulunmaktadır. LGS'nin ilk oturumu Türkiye saatiyle saat 09.30'da, ikinci oturumu ise saat 11.30'da başlamaktadır.
LGS (Liselere Giriş Sınavı): 2023 LGS, 04 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilecektir. LGS, Türkiye'de liselere giriş için yapılan merkezi bir sınavdır. 8. sınıf öğrencileri bu sınava katılabilir. LGS'de Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler ve İngilizce olmak üzere 5 dersten soru sorulacaktır.
Sınavda değişiklik yok
LGS merkezi sınavında oturumlar, sınav süreleri, soru sayıları ve ders dağılımlarında herhangi bir değişiklik yapılmadığını bildiren Özer, "Geçen yıl olduğu gibi 2023 yılında da sınav uygulaması iki oturum halinde gerçekleştirilecek. Öğrencilere hepsi çoktan seçmeli toplam 90 soru sorulacak.
Bu öğretim yılına mahsus olmak üzere Bakanlık, il ve ilçe geneli yapılacak ortak yazılı sınavlarda, çoktan seçmeli sorular kullanılacak. Bunun dışında kalan tüm ortak yazılı sınavlar ile diğer tüm yazılı sınavların soruları açık uçlu ya da açık uçlu ve kısa cevaplı sorulardan oluşacak.
İlgili 32 soru bulundu
Millî Eğitim Bakanlığı, 2013–2014 eğitim-öğretim yılından itibaren uygulanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınav sisteminin kaldırıldığını, yerine ise 5 Kasım 2017 tarihinde, Liselere Geçiş Sistemi'nin (LGS) getirildiğini açıkladı.
"a) 4, 5, 6, 7 ve 8 inci sınıflarda her dersten bir dönemde iki sınav yapılır. Sınavların zamanı, en az bir hafta önceden öğrencilere duyurulur. Bir sınıfta/şubede bir günde yapılacak sınav sayısı ikiyi, her bir sınav süresi ise bir ders saatini geçemez.
LGS'de sadece 8. sınıf konularından 1. dönemi dahil olacak, 2. dönemi dahil olmayacak. Bu yıl LGS'ye girecek öğrencilerimiz 2. dönem konularından, YKS'ye girecek öğrencilerimiz ise 12. sınıfın 2. dönem konularından sorumlu tutulmayacaktır." ifadelerini kullandı.
TEOG'dan LGS'ye geçiş dönemini hatırlayacak olursak, orta düzey soruların çoğunlukta olduğunu söylemek mümkün. Tabii ki aralarında kolay veya zor sorular da bulunabilir fakat LGS'nin yerine gelecek yeni sistemin orta düzey sorulardan oluşacağı, tamamıyla zor ya da kolay sorulardan meydana gelmeyeceği ifade edilebilir.
ORTALAMALAR YÜKSELEBİLİR: Sınav geçmiş yıllara göre daha kolay olursa LGS'de tüm soruları yanıtlayan öğrencilerin, yani şampiyonların sayısı artacak ve ortalamalar yükselecek. Bu durumda okul taban puanları artacak.
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) öğrencilerin gelişimini takip etmek, müfredatın işlenmesinde okullar arasında bütünlük sağlamak ve uygulama birliği oluşturmak amacıyla "ortaokul ve lise düzeyinde, ülke, il ve okul genelinde 3 farklı ortak sınav uygulaması" bu yıldan itibaren başlatılacak.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl 6'ncı sınıftan 12'nci sınıfa kadar tüm sınıflarda ortak yazılı sınav yapılması kararlaştırıldı. Her sınav sonrasında ders öğretmenlerince sınav analizi yapılacak. Uygulamalı sınavlar dinleme ve konuşma becerilerini ölçecek şekilde yapılacak.
ORTAK SINAVA KİMLER, KAÇINCI SINIFLAR GİRECEK? Milli Eğitim Bakanlığı, ortaokul 6. sınıfların "Türkçe" ve "matematik" dersleri ile lise 9. sınıfların "Türk dili ve edebiyatı" ve "matematik" derslerinin ikinci yazılı sınavlarını "ülke genelinde ortak sınav" olarak düzenleyeceğini duyurdu.
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, LGS kılavuzuna ilişkin yaptığı açıklamada, şu bilgileri paylaştı: "LGS kapsamında merkezi sınav, deprem bölgesindeki iller dahil ülke genelinde 4 Haziran 2023'te yapılacak.
Öğrencilerin LGS'ye girme zorunluluğu bulunmuyor. Sınava girmeyecek öğrenciler için tercih edebilecekleri liseler bulunuyor. Sınava girmese bile lise okumak zorunlu olduğu için sınava girmeyen öğrenciler yerleşmek zorunda kalacak. LGS'ye giremeyen öğrenciler sadece okul puanıyla da liselere girebilecek.
Öğrencilerde etkin ders dinleme, anlamadığı konuyu sorabilme ve zaman yönetimi kavramının yerleşmesi gerekiyor. Liselere. Liselere Geçiş Sınavı'nda (LGS) başarılı olmanın ilk koşulu planlı ve programlı çalışmak. Sınava hazırlanmaya 5. sınıfta başlanması ve dört yıllık bir program yapılması öneriliyor.
Eğer öğrenci, herhangi bir tercihine yerleşemezse adresine en yakın okula kaydını yaptırabilecek. Eğitim uzmanlarına göre 100 bine yakın öğrenci sınav ile öğrenci alımı yapan üst düzey liselere girebilecek. Sınavı kazanamayan ya da sınava girmeyen yaklaşık 1 milyon öğrenci ise adrese yakın liselere kayıt yaptıracak.
Milli Eğitim Bakanı Selçuk, liselere yeni eğitim modeline ilişkin, "Bu sistemin ilk sınavı, 2024 yılında yapılacak." dedi.
Öğrenciler ve velileri yakından ilgilendiren açıklamada, MEB 2022 LGS Konuları 'nda herhangi bir değişiklik olmayacağını açıkladı. İki oturumdan oluşan LGS'de iki oturumda aynı gün içerisinde yapılacak. 2024 LGS sınavında adaylar sadece 8.Sınıf işlenen konulardan da sınavda sorumlu olacaklardır.
Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla 8'inci, 7'nci ve 6'ncı sınıflardaki yılsonu başarı puanı üstünlüğüne bakılır. 📢 Kısaca, okul başarı puanı (OBP) yüksek olan öğrencilerin, yerleştirme işlemlerinde öncelikli olduğunu söyleyebiliriz.
Böyle bir durumda günde 180 – 240 arasında soru çözmek gerekir. Duruma göre bu sayıyı artırabilir ya da azaltabilirsiniz. Eğer iyi bir hedefe yönelik çalışıyorsanız mutlaka 120 sorunun altına düşmemelisiniz.
7.sınıf hem akademik müfredat açısından hem de LGS' ye hazırlık açısından çok önemli. Eğer çok iyi bir lise hayatı kuruyorsak, hedefimizde iyi puanlar almak varsa; evet 7.sınıftan LGS' ye yavaş yavaş hazırlanabiliriz.
Milli Eğitim Bakanlığı Yönetmeliğine göre ortaokul 5,6,7 ve 8'nci sınıfta kalma bulunmuyor. Ortaokulda yıl sonu ortalaması 45 puandan düşük olan öğrencilerin sınıf geçmesine veya sınıf tekrarına kalmasına Şube Öğretmenler Kurulu (ŞÖK) karar veriyor.
Yapılan değişikliklerden biri de sınıf geçme notuyla ilgili oldu. Peki, sınıf geçme notu kaç oldu? DERS GEÇME NOTU KAÇ OLDU? Daha önce 45 olan sınıf geçme puanı Türkçe dersi için 70'e, diğer dersler için 50'ye yükseltildi.
➢ Yılsonu ağırlıklı not girişleri 100 lük sisteme göre girilir. ➢ Not girişi yapıldıktan sonra not girişi kutucuğu kapanır. gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri