İşte tecrübeli annelerden 8 tane birbirinden lezzetli, 9 aylık bebekler için kahvaltı Özellikle zeytin ve beyaz peyniri geceden suya koyun ve tuzunu alın. Muhallebisinin üzerine pekmez ilave edin. Yumurta sarısı sıcakken üzerine tereyağını ekleyin ve erimesini sağlayın.
Yaş ilerledikçe lor peynirine farklı besinler katılabilir. 9 AYLIK BEBEKLER İÇİN KAHVALTILIK EK BESİNLER: Bu dönemde verilecek ek besinler meyve püresi, sebze püresi, muhallebi, yoğurt, peynir, reçel, bisküvi, ekmek, yumurta gibi yiyecekleri içerir.
Sebzeli kavanoz ek gıdası da bu dönemde de bebeğinizin beslenmesine yardımcı olur. Sebze çorbalarına haftada 3 gün 1 ceviz büyüklüğünde kırmızı et ya da kıyma, haftada 2 gün tavuk ve 2 gün de balık ilave edebilirsiniz. Yayla, tarhana, şehriye ve mercimek bu dönemde tüketilebilir çorbalar.
9-11 aylık bir bebeğe bu dönemde anne sütüne ek olarak 3 ana öğün ve 1-2 ara öğün verilmelidir. Bebek öğün aralarında ve sonrasında her istediğinde emzirilmeye devam edilmelidir. Bebeğinize bir öğünde vereceğiniz toplam ek besin miktarı 1-1,5 çay bardağı (125-190 ml) kadar olmalıdır.
9 aylık bebekler 3 ana, 1-3 ara öğün olmak üzere günde toplam 5 öğün yemek yerler ve beslenme sıklıkları 3-3.5 saattir.
İlgili 18 soru bulundu
9 aylık bebek boy kilo değerleri kız bebekler için ortalama 8.3kg ve 70.2 cm olarak düşünülebilir. Erkek bebeklerde bu değerler ortalama 9 kg ve 72 cm olarak gözlemlenebilir. Fiziksel gelişim özellikleri üzerinde genetik faktör oldukça belirleyicidir.
Yedinci ve dokuzuncu aylarda pilav, makarna gibi nişastalı besinlerle tarhana çorbası verilmeye başlanır. Bebekler için pilav ve makarna başlangıçta haşlanıp suyu çektirilerek hazırlanmalı, üzerine zeytinyağı gezdirilmelidir. İstenirse sebzeli veya kıymalı sos da koyulabilir.
6-7-8-9 Ay Bebek Beslenmesi
6. aydan itibaren katı gıdalara başlanabilir. Daha az alerjik olması nedeniyle sütlü pirinçli mamalar tercih edilebilir. Bu aydan sonra kahvaltı başlanabilir. Ayrıca ekmek ve çorbalar da verilebilir.
Bebek Ne Kadar Su İçmeli? Bebeklere; 6 ila 12 ay arasında anne sütüne ek olarak günde yaklaşık 100-120 ml su, 1 ila 3 yaş arasında ise 1 litre su verilmesi önerilmektedir4, 5.
Akşam yemeklerine öğle yemeğini dengelemek adına sebze ağırlıklı bir öğüne karşılık 2 köfte ve yanında haşlanmış makarna hazırlanabilir. Öğle ile kendi içerisinde değişiklik gösterebilir. Her gün 1 çay bardağı kadar ev yapımı yoğurt, 1 küçük porsiyon taze meyve de günlük beslenme düzeninde yer almalıdır.
Bebeğiniz dokuz ay civarında küçük parçaları baş ve işaret parmağı arasında tutabilmeye başlar. Yani artık kuru üzüm, bezelye gibi yiyecekleri eline alabilir. Eliyle yiyebileceği humus, yoğurt gibi yumuşak kıvamlı yiyecekler de verilebilir. Bebeklere yemekleri sunarken pişirme tekniklerine de dikkat edilmeli.
Bebeklerin 1 yaşından önce doğal yolla besinlerin içerdiği tuzdan aldığını, ilave tuza ihtiyaç kalmadığını dile getiren Diyetisyen Şengel, “1 yaşından itibaren bebeklere en az miktarda tuz verilmelidir.
Ama bebeğiniz 6. aydan itibaren yavaş yavaş katı gıdalarla tanışmaya başladı ve bebekler için en önemli besin kaynaklarından birisi de tabi ki yumurta. Ancak yumurtanın beyazı alerjen olduğu için 1 yaşına kadar doktorlar tarafından önerilmemektedir. Tabi ki bu durum bebeğinize nefis bir omlet hazırlamanıza engel değil.
EK gıdaya geçişin ilk aylarında yaklaşık 6-8 ay civarında 1 tane haşlanmış yumurtanın sarısını, 8. aydan itibaren ise bir bütün yumurtayı bebeğinize yedirmeye başlayabilirsiniz.Tıpkı tavuk yumurtasında olduğu gibi bıldırcın yumurtasını da ek gıda dönemi tariflerine ekleyebilirsiniz. 100 gramında 13 gram protein olan ...
Dokuz Aylık Bebeğin Günlük Uyku Düzeni
Bebeğinizin gündüz uykuları 2 buçuk saat, geceleri ise ortalama 11 saat olabilir.
Küçük bebeklere 1 yaşına kadar verilecek suyun en az 10 dakika kaynatılması ve ılıtıldıktan sonra verilmesi gerekir. Gereğinden fazla ve defalarca kaynatılan suyun mineral içeriği değişeceğinden bu şekilde verilen su da olumsuz etkilere yol açabilir.
ON İKİNCİ AYDAN SONRA GENELDE GECELERİ EMMEZLER
3-4. aylarda geceleri 2-3 kez, 5-6. ayda 1-2 kez, 7-9. ayda 1 kez, 10-12. ayda bazen 1 kez emerler, 12. aydan sonra genellikle geceleri emmezler.
8. aydan itibaren bebeğinize mama şeklinde Eti Cicibebe Vitaminli Kızarmış Ekmeği verebilirsiniz.
diye merak edebilirler. 9 aylık kız bebek kilosu ortalama 8.2 kg, erkek bebek kilosu ise 8.9 kg olabilir. Bebeğiniz daha hareketli olduğu için daha az kilo alabilir. Bebeğinizin yeterli beslenemediğini düşünüyorsanız doktorunuza danışmanıza danışabilirsiniz.
9 aylık bebek beslenmesi için nohut, kuru fasulye gibi kuru bakliyatlar da uygundur. 9. aydan başlayarak bebeğinizin yemeklerine bakliyat ekleyebilirsiniz.
Bebeklerde salça tüketimi oldukça dikkatli olunması gereken bir konudur. Bebeklerin ilk ek gıdaları kesinlikle salça içermemelidir. Bildiğiniz üzere 1 yaşına kadar bebeklere tuz ve şeker kesinlikle yasaktır. Bu nedenden dolayı bebeklere normal salçalar verilmez, çünkü içeriğinde ilave tuzlar bulunur.
Peynir, kalsiyum, protein ve vitamin açısından zengindir; bebeğiniz için sağlıklı bir besindir. Bebeğinize 6 aydan itibaren pastörize tam yağlı peynir yedirebilirsiniz. Bu, hafif kaşar peyniri, süzme peynir ve krem peynir gibi sert peynirleri içerir.
Bir çok anne geleneksel olarak bebeklerine bulgur yerine pirinç ve nişasta maması veriyor. Oysa bulgur daha sağlıklı bir yiyecek olarak bebeklere 8 aydan itibaren mama olarak verilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri